Opbrengst na controle boxen Locomotiefstraat: harddrugs, gestolen fietsen en explosieven | De Utrechtse Internet Courant Opbrengst na controle boxen Locomotiefstraat: harddrugs, gestolen fietsen en explosieven | De Utrechtse Internet Courant

Opbrengst na controle boxen Locomotiefstraat: harddrugs, gestolen fietsen en explosieven

Opbrengst na controle boxen Locomotiefstraat: harddrugs, gestolen fietsen en explosieven
De opslagboxen aan de Locomotiefstraat in de Utrechtse Schepenbuurt zijn gesloten. Er werden gestolen fietsen en verschillende soorten hard- en softdrugs gevonden bij een grote controle.

De opslagboxen aan de Locomotiefstraat in de Utrechtse Schepenbuurt zijn gesloten. Er werden gestolen fietsen en verschillende soorten hard- en softdrugs gevonden bij een grote controle.

De controle van de gemeente was op maandagmiddag bij de opslagboxen. Bij het openen van de boxen werden spullen aangetroffen zoals gestolen fietsen en verschillende soorten hard- en softdrugs.

Burgemeester Jan van Zanen is samen met wethouder Klaas Verschuure van Economische Zaken naar de boxen gegaan en de burgemeester heeft besloten het verhuurbedrijf per direct te sluiten.

Strafbare feiten

“Na verschillende signalen dat op het bedrijventerrein illegaal containers staan, hebben gemeentelijke inspecteurs gisteren controles uitgevoerd om te beoordelen of het gebruik in strijd was met het bestemmingsplan”, aldus de gemeente.

Bij het openen van de containers werd volgens de inspecteurs direct duidelijk dat de boxen illegaal gebruikt werden en dat er sprake is van strafbare feiten. Daarom zijn ook politie, douane en brandweer betrokken. Het onderzoek van de politie ging ook op 25 juni nog door. Bij de controle zijn meerdere explosieven aangetroffen, deze zijn veiliggesteld.

Omdat er sprake is van een grootschalige overtreding van de Opiumwet en doordat met het illegale gebruik het criminele circuit wordt gefaciliteerd, heeft de burgemeester besloten de containers en het terrein per direct te sluiten.

De eigenaar van de boxen laat weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van de gemeente. “Door een rotte appel moet ik mijn onderneming opdoeken.” Wat er precies allemaal is gevonden weet de eigenaar ook niet.

10 Reacties

Reageren
 1. Dakhaes

  Dus als een turkse trouwstoet alle regels met gehuurde auto’s overtreed, wordt het verhurende bedrijf gesloten.
  Of bij afgeluisterde telefoongesprekken wordt de provider gesloten.
  Dat was het dus gisteren met het 112 gebeuren.

 2. Lombokker

  @Dakhaes
  Lees het stuk nog eens goed, want uw conclusies raken kant noch wal.

 3. JdV

  Tja, klaarblijkelijk ben je als verhuurder geheel verantwoordelijk voor alle gedragingen van je huurders. Dat opent interessante juridische perspectieven. Er van uit gaande dat er ook een aantal verhuurde percelen was waar geen overtredingen zijn geconstateerd. Een woningbouwvereniging of coöperatie waar bij controle in een aantal verhuurde woningen gestolen goederen of wietplantages worden aangetroffen kan er dus op rekenen dat alle woningen van de betreffende organisatie worden gesloten?

 4. [email protected]

  De gemeente heeft dit stukje terrein gewoon nodig. dus wat is er nou simpel om via het ondermijnings-moto een inval te doen en de boel te sluiten, omdat dit nou eenmaal mag.
  Worden er straks bij woningcoöperaties ook huizenblokken gesloten omdat er een aantal gestolen fietsen, of drugsgerelateerde zaken zijn gevonden.
  En wat is een explosief, een handgranaat of een stuk vuurwerk, het staat lekker in de media en iedereen slikt het als zoete koek.
  Ik krijg de indruk dat hier misbruik word gemaakt van de wet om een ondernemer weg te krijgen, en de politiek staat erbij en kijkt ernaar, maar doen helemaal niets.

 5. BdV

  Tsja, er zijn vast wel een paar regeltjes getypt over waar de huurder de ruimte voor mag gebruiken. Als het je niets interesseert kun je wel eens voor al dan niet voor de hand liggende verrassingen komen te staan.

 6. Harry

  @JDV, @Dahaes: Jullie gaan beide even voorbij aan het belangrijkste regeltje in het stuk: “Na verschillende signalen dat op het bedrijventerrein illegaal containers staan, hebben gemeentelijke inspecteurs gisteren controles uitgevoerd om te beoordelen of het gebruik in strijd was met het bestemmingsplan”
  Die opslagcontainers mochten daar dus uberhaubt niet staan, vervolgens staat er ook nog eens allerhande illegale/gestolen meuk in. Ik vind het niet heel gek dat de gemeente de boel dan sluit.

 7. Wim

  Voordat we allemaal aan het gissen zijn, kunnen we van de gemeente precies informatie krijgen wat er gevonden en bij hoeveel containers, en bij hoeveel containers was er niets aan de hand en waren gewoon in gebruik als opslag .

 8. Willem

  Als de eigenaar het niet eens is met sluiting kan hij naar de rechter stappen.

 9. [email protected]

  Stuk grond is vd NS dus die zullen wél het huurcontract opzeggen, en de grond aan de gemeente Utrecht verkopen, plan geslaagd dus.

 10. Scherpschutter

  @Harry 26/6/2019 – 8:21

  En u mist op uw beurt weer het allerbelangrijkste in dit artikel.

  Gemeentelijke ambtenaren gaan kijken of er containers illegaal geplaatst zijn, in strijd met een bestemmingsplan. Ze concluderen dat dit kennelijk het geval is. Tot zover gaat alles goed. Maar wat er dan gebeurt is bij de konijnen af. Ze breken de containers kennelijk open om te zien wat erin zit…..Denkt u daar eens over na. Gemeentelijke ambtenaren die een container openbreken, waarvan niets anders is vastgesteld dat deze ergens is geplaatst in strijd met een bestemmingsplan. Dat is toch werkelijk te gek voor woorden? Met welk recht kan een simpel ambtenaartje een container openbreken, op grond van niets anders dan plaatsing op een plek waar dit kennelijk niet mag?

  Het is al te zot voor woorden dat ‘liberaal’ van Zaanen hier opnieuw een onschuldige bedrijfseigenaar berooft van zijn broodwinning zonder enige vorm van proces, maar als modale inspectie ambtenaartjes nu al containers beginnen open te breken van private eigenaren dan is het einde natuurlijk wel aardig zoek. De burger is vogelvrij in Utrecht….Privaat eigendomsrecht lijkt helemaal niets meer te betekenen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).