Gemeenteraad bespreekt camerabewaking bij Bodytalk | Gemeenteraad bespreekt camerabewaking bij Bodytalk – De Utrechtse Internet Courant

Gemeenteraad bespreekt camerabewaking bij Bodytalk

Gemeenteraad bespreekt camerabewaking bij Bodytalk

Bij Bodytalk is iedereen welkom, of je homo- of heteroseksueel bent en jong of oud. Maar zodra je de deur uit stapt, wordt de sfeer wat minder prettig. Bezoekers van het café aan de Oudegracht worden bijna dagelijks uitgescholden en bedreigd door langsrijdende automobilisten. Het CDA dient donderdagavond een motie in voor camerabewaking bij de homobar.

Hennie van Zutphen is de partner van de eigenaar van Bodytalk en regelmatig te vinden in de kroeg. Hij vertelt dat er bijna iedere dag iemand naar de bezoekers roept, meestal vanuit de auto. “Je raakt er aan gewend, je moet je er gewoon weinig van aantrekken”, vertelt hij.

Van Zutphen heeft het idee dat het toch vrij goed gesteld is met de acceptatie in Nederland, beter dan in andere landen. “Het is natuurlijk herkenbaarder als je voor een homokroeg staat dan wanneer je gewoon op straat loopt. Dan heb ik er weinig last van”, vertelt hij. Homoseksuele meiden vertelden bij de kusactie van de Albert Heijn dat zij er wel degelijk last van hebben: “Mensen kijken ons aan en vragen of we willen zoenen omdat ze dat opwindt. Dat slaat natuurlijk nergens op.”

Bodytalk heeft al twee camera’s naar buiten gericht, maar de nieuwe camera’s zouden volgens hem wel zin hebben: “Er is een kans dat ze nu weten dat er camera’s hangen. Dat zal ze misschien afschrikken.”

5 Reacties

Reageren
 1. Utrechtse vogel

  Los van de opmerkingen naar homo’s die door marokkaanse jongens gemaakt worden, is het sowieso noodzakelijk om het gerace met auto’s over dat stuk oudegracht aan te pakken. Dat stuk, en ook de bemuurde weerd wordt als rondrij-route gebruikt door auto’s vol opgefokte jongens.

 2. piet

  Die marokaanse jochies,,die kapot zijn gepamperd door de politiek,,sexueel zwaar gefrustreerd zijn,,door hun achterlijke opvoeding

  tip,,,sluit de gracht aan de kant van dat cafe af voor auto verkeer,,,,of tot 1500 uur laden en lossen
  daarna sluiten

  moet toch kunnen,,,nu is het een rondrijroute voor marokjochies,,,,schijnen ze stoer te vinden

 3. Nick

  Voor de goede orde. Er hangt al een bord, verboden voor voertuigen zonder bestemming. Een rondrijdende auto zou dus überhaupt niet bij de kroeg moeten kunnen komen. Genoeg reden om al te kunnen handhaven zou ik zeggen!

 4. Diederik

  So true, ik woon er om de hoek en parkeer mijn auto op de Breedstraat of omgeving. Al bij het inparkeren word je toegeschreeuwd door achterop rijdende jongeren (lees: jonge Marokkaanse jongens). Ze maken waarschijnlijk een rondje richting de coffeeshop en gaan daarna nog even homoos toeschreeuwen op de Oudegracht.

 5. Domtoren64

  Ach , je moest eens weten hoeveel van de Marrokaanse jochies hun diensten aanbieden op bullchat e.d. En in de openbare parken lopen ze midden in de nacht ook rond. Overdags stoer schelden met kameraden en s’nachts met de broek op de enkels , want ja ze motten weer zo snel mogelijk een nieuwe jas met bontkraag of dure merkgympen hebben en dat mot effe verdiend worden, dus dat soort gasten mogen best een toontje of twee, drie lager zingen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).