Gemeenteraad dringt aan op vergroening hotel Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant Gemeenteraad dringt aan op vergroening hotel Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant

Gemeenteraad dringt aan op vergroening hotel Rotsoord

Gemeenteraad dringt aan op vergroening hotel Rotsoord
Impressiefoto Hotel Rotsoord
Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de wethouder bij de ontwikkelaar van het hotel op Rotsoord aandringt op vergroening van het bouwplan. Volgens GroenLinks, de fractie die het voorstel indiende, is het bouwplan nog ‘veel te stenig’.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de wethouder bij de ontwikkelaar van het hotel op Rotsoord aandringt op vergroening van het bouwplan. Volgens GroenLinks, de fractie die het voorstel indiende, is het bouwplan nog ‘veel te stenig’.

Eerder dit jaar nam raadslid Pepijn Zwanenberg (GroenLinks) het pamflet ‘Rotsoord groen!’ in ontvangst van Stadsinitiatief Rotsoord. Het voorstel van Zwanenberg om samen met bewoners en betrokkenen Rotsoord te vergroenen, werd overgenomen door de wethouder.

Zwanenberg vindt het dan ook jammer dat dit voornemen niet terug te vinden is in het ontwerp. “In dit nieuwe bouwplan zit wederom geen spatje groen en is de openbare ruimte een dorre stenen vlakte”, vertelt Zwanenberg. “We moet nú aan de slag met vergroenen en niet straks misschien eventueel wellicht.”

Daarnaast is GroenLinks niet te spreken over de architectuur. “In de afgelopen twaalf jaar heb ik nog nooit meegemaakt dat de raad zich zo eensgezind negatief uitspreekt van de architectuur van een bouwplan”, aldus Zwanenberg. “Daarom willen we, bij uitzondering, de wethouder vragen om onze gevoelens van afgrijzen over te brengen aan de ontwikkelaar.”

Het hotel moet op Helling 3 komen tussen Tivoli De Helling en Station Vaartsche Rijn in.

10 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Ik ben het volledig eens met de heer Zwanenberg.
  Hopelijk levert zijn pleidooi nog wat verandering ten goede op.

 2. Angelique

  Er liggen inderdaad grote kansen om te vergroenen, zoveel buitenruimte en alles is betegeld. 2 bomen en 1 struik in een pot.
  Hoe dit pand zou moeten vergroenen ontgaat me even, lijkt me dat groen liever buiten staat.

 3. Johannes

  Goh, gaat de Raad hierover? Neen. GL, blijf bij je leest.

 4. Marcel 59

  Heeft de heer Zwanenberg zitten slapen? De gemeente heeft het ontwerp al begin oktober goedgekeurd: https://www.duic.nl/horeca/plannen-voor-moxy-hotel-op-rotsoord-goedgekeurd-172-kamers-met-horeca/
  Als de aanvraag voor een bouwvergunning niet afwijkt van het ontwerp kan de gemeente mijns inziens niet anders meer doen, dan die vergunning verlenen.

 5. Harry

  Ik kan Zwanenberg met z’n gekleurde baard nooit serieus nemen maar ik ben het zowaar een keer met hem eens. Een totaal inspiratieloos gebouw zonder enige vorm van groen die ons door de gemeenteraad ooit beloofd is. Dus als het nog mogelijk is zsm een andere ontwikkelaar die wel weet wat de stad nodig heeft!

 6. cas

  Valt dit niet onder erge bemoeienis van de markt. Ze moeten de welstand aansporen kritisch naar het ontwerp te kijken, maar direct commentaar leveren op een ontwerp is een vreemde gang van zaken natuurlijk. Ondanks dat er een heel veel lelijke dingen worden neergezet is het altijd deels smaak en gevoel.

 7. katja

  Weer een modewoord, “vergroening”, net zo nietszeggend als “duurzaam”.
  Bouw er niets, en plant er bomen, dát is pas vergroening !

 8. Joep

  Wat is er eng aan bemoeienis met de markt?

  Wij kiezen onze volksvertegenwoordiging om de openbare ruimte, waar we allemaal over gaan, naar onze zin te laten inrichten. De openbare ruimte is van iedereen, de gemeente vertegenwoordigt ons in dezen.

  De markt? Die gaat alleen maar voor eigen gewin en lage kosten. Die kan het algemeen belang geen ene moer schelen; en de openbare ruimte al helemaal niet.

  Rare gedachtengang, over die markt altijd maar weer, derhalve.

  Als d markt indruist tegen wat voor ons mensen, bewoners, inwoners van belang is, dan is het juist aan onze volksvertegenwoordiging, om daar op in te grijpen.

 9. Marcel 59

  ” ….. en is de openbare ruimte een dorre stenen vlakte”
  Volgens de kadastrale kaart is die openbare ruimte 100% gemeentegrond. Het hotel wordt strak binnen de bepaalde perceelgrenzen gebouwd, waardoor daar geen ruimte meer is voor groen. Het is dus gewoon aan de gemeente zelf om daar voor groen te zorgen!

 10. Erik

  Is hier sprake is van een slapende of visieloze gemeenteraad. Ik denk het laatste Vanaf de eerste publicaties al veel commentaar op ontwerp. Pas als bewoners met een visie komen is er ineens een visie. Een groen visie nog wel, toch het paradepaardje van Groenlinks. Hebben ze een jaar over moeten denken. Regeren is niet de hele tijd in de achteruitkijk spiegel kijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).