Gemeenteraad nooit geïnformeerd over verkoop Informatiecentrum | De Utrechtse Internet Courant Gemeenteraad nooit geïnformeerd over verkoop Informatiecentrum | De Utrechtse Internet Courant

Gemeenteraad nooit geïnformeerd over verkoop Informatiecentrum

Gemeenteraad nooit geïnformeerd over verkoop Informatiecentrum

Het college van b en w heeft het besluit om Informatiecentrum Leidsche Rijn als kerk te verkopen, nooit gemeld aan de gemeenteraad. Een woordvoerder van wethouder Harrie Bosch (PvdA) spreekt van “een foutje”.

In juni verstuurde Bosch een raadsbrief waarin hij melding maakte dat “de mogelijkheid” wordt onderzocht het Informatiecentrum te verkopen als kerk. Wat de PvdA-wethouder vergat te melden, was dat het college al in april besloten had dat dit ging gebeuren, zo blijkt nu.

Volgens de woordvoerder van Bosch is het collegebesluit destijds op de geheime besluitenlijst gezet en daar door een fout nooit meer vanaf gekomen. Bosch zou het besluit nog redactioneel aanpassen en een persbericht versturen. Dat heeft de wethouder nagelaten.

De Utrechtse gemeenteraad praat vanavond over de kwestie tijdens een raadsinformatieavond. Daar kunnen ook de bewoners van de omgeving van het Informatiecentrum, die fel gekant zijn tegen de komst van een religieuze instelling, hun ongenoegen kwijt.

1 Reactie

Reageren
  1. HarryS

    Zou de voorzitter van dit college, was dat niet Wolfsen weer, er niet op moeten letten dat ze de zaak eens netjes aanpakken? Ze voelen natuurlijk wel dat niemand op een moskee zit te wachten en dan maar “stiekem”? Het kan er nog wel bij, na de subsidies zonder overleg, na de homo “bescherming” en de Pvda burgermeesters “verkiezing”… Stoppen, Wolfsen, het wordt niks meer..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).