Gemeenteraadslid VVD gaat op dief zitten | De Utrechtse Internet Courant Gemeenteraadslid VVD gaat op dief zitten | De Utrechtse Internet Courant

Gemeenteraadslid VVD gaat op dief zitten

Gemeenteraadslid VVD gaat op dief zitten
Jesper Rijpma (Foto: CC BY-SA Sebastiaan ter Burg)

Jesper Rijpma heeft zondagavond in de F.C. Dondersstraat geholpen een dief te pakken, door samen met twee buurtgenoten op de 16-jarige Utrechter te gaan zitten. Deze probeerde in de Zeeheldenbuurt een motor te stelen.

Met twee andere mannen hield het VVD-raadslid de jeugdige crimineel vast totdat de politie arriveerde en de knaap kon inrekenen. De 27-jarige Rijpma stond in de keuken van zijn huis aan de Alexander Numankade toen hij mannen “blijf staan” hoorde schreeuwen en bedacht zich geen moment.

De dader werd ingesloten en meegenomen voor verhoor.

2 Reacties

Reageren
  1. Matthijs

    Het verhaal klopt niet helemaal. Rijpma pakte de overigens 16-jarige dief beet, duwde hem op de grond en ging allen schrijlings bovenop z’n borst zitten met z’n knieen op de bovenarmen van de dief. Je zag Rijpma kijken met een blik “Kip, ik heb je”. Vervolgens bleef Rijpma bovenop hem totdat de politie kwam. Wel een goeie actie

  2. matthijs Frenken

    Gaaf. Vorige week probeerde er eentje m’n portemonnee te pakken. Ben erachter aan gegaan en te pakken genomen. Eerst een paar klappen verkocht en toen in de houdgreep genomen. Bovenop ’em gaan zitten met m’n knieen op z’n bovenarmen en heb toen de politie gebeld. De Pool sprak geen woord nederlands en riep alleen bitte, bitte. Na 15 minuten kwam de politie en de spierballen van de Polak waren helemaal beurs hehe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).