George: ‘Ik trek alles uit de kast om hier te mogen blijven’ | De Utrechtse Internet Courant George: ‘Ik trek alles uit de kast om hier te mogen blijven’ | De Utrechtse Internet Courant

George: ‘Ik trek alles uit de kast om hier te mogen blijven’

George: ‘Ik trek alles uit de kast om hier te mogen blijven’
George Ost. Foto: Bas van Setten
Er is tijdens het vragenuurtje in de Utrechtse gemeenteraad niet gesproken over de persoonlijke situatie van de 65-jarige George Ost. Zoals het er nu uitziet moet hij dus nog steeds aanstaande maandag terugkeren naar Suriname.

Er is tijdens het vragenuurtje in de Utrechtse gemeenteraad niet gesproken over de persoonlijke situatie van de 65-jarige George Ost. Zoals het er nu uitziet moet hij dus nog steeds aanstaande maandag terugkeren naar Suriname.

Ost woont al ruim twintig jaar in Nederland waarvan de laatste tien jaar in Utrecht. Omdat hij geen verblijfsvergunning heeft wordt hij nu uitgezet naar Suriname, het land waar hij in 1954 is geboren. Ost zegt echter dat hij Utrechter is. “Ik woon en werk hier al tien jaar, in Suriname heb ik niemand. Dat is mijn dilemma.”

Het lot van Ost gaat veel mensen aan het hart. Zo is er een petitie gestart om hem hier te houden en zouden er vragen over de dreigende uitzetting worden gesteld door de politieke partij SP tijdens het vragenuurtje.

Vragen

De vragen zijn echter voor aanvang van de vergadering gewijzigd omdat wethouder Maarten van Ooijen niks over de persoonlijke situatie van Ost kan zeggen. Hierdoor is zijn verhaal niet besproken.

Ook zouden volgens de SP bepaalde feiten in de media over de uitzetting van Ost niet kloppen. Welke feiten dit zijn wil Ruurt Wiegant van de Socialistische Partij vanuit privacy oogpunt niet zeggen.

Knokken

De Utrechter laat het er echter niet bij zitten. Hij blijft knokken om toch hier te kunnen blijven. Dat doet hij onder andere door de publiciteit op te blijven zoeken. Zo is hij vrijdagochtend om 06.00 uur bijvoorbeeld te horen op NPO Radio1 en verschijnt zijn verhaal ook bij het televisieprogramma Hart van Nederland.

Tegelijkertijd is Ost een realist. “Ondanks dat ik het gevoel heb dat mij hier onrecht wordt aangedaan heb ik hier in mijn achterhoofd altijd rekening mee gehouden. Ik hoop dat de media-aandacht helpt en dat de instanties nog tot inkeer komen. Als dat niet lukt dan zij het zo.”

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Moet toch gek lopen dat George niet mag blijven.
  Deze man heeft meegeholpen dit land op te bouwen en mag niet zomaar worden uitgezet.
  Wat moet George in Paramaribo zonder de weg te kennen en helemaal niemand om zich heen.
  Van Zanen kan vast zijn invloed laten gelden binnen de VVD.
  Mevrouw Broekers-Knol laat deze lieve aardige hardwerkende man echt niet het land uitzetten.

 2. Kadoendra

  George behoort tot de onderklasse en mensen die behoren tot de onderklasse zijn maatschappelijk gezien vaak zeer kwetsbaar.
  Er zijn personen die de onderklasse alleen maar als last en kostenpost zien, maar elk mens is uniek en daar niemand weet welk mens in de wereld je iets nieuws laat horen moet je elk mens als een mens blijven bezien en behandelen.
  Er zijn bepaalde personen die denken veel af te weten van economie maar er ondertussen geen ene moer van blijken te snappen.
  Als je b.v kennis hebt van de moderne pophistorie van Groot-Groot-Brittannië dan kan je weten dat de fundering van de moderne pophistorie van Groot-Brittannië de Bijstand is.
  Veel iconen uit de Britse pophistorie hebben een Bijstandsverleden, maar door strengere Bijstandseisen zijn er nu minder Britse popacts dan vroeger en loopt de hedendaagse Britse popmultinational niet meer zo goed als vroeger.
  Het moraal van het verhaal luid dat men niet iedereen aan de onderkant van de maatschappij moet zien en behandelen als een crimineel maar als een medemens!

 3. Scherpschutter

  Onrecht wordt aangedaan? Je hebt hier 20 jaar lang illegaal kunnen verblijven….En al die tijd heb je geweten dat je de wet overtrad en dat je ieder moment uitgezet kon worden. Kom kom, nou niet het slachtoffer uit gaan hangen.

  Tijd om te gaan George. Troost u met de gedachte dat velen u zullen missen. Ik wens u het beste.

 4. [email protected]😉

  Surinamers zijn ook Nederlanders,zeker de oudere generatie geboren tijdens onze koloniale verleden.

 5. 030

  Geen verblijfsvergunning is geen verblijfsvergunning, dat is geen onrecht maar recht. Het argument dat iemand al 10 jaar illegaal in Utrecht verblijft, zich daarom Utrechter voelt en daarom recht zou hebben te mogen blijven slaat, net als de valse sentimenten hierboven, nergens op.

 6. bawang putih

  Scherpschutter, je zou je kapot moeten schamen mr ratio, toon uw menselijke kant eens ipv u beroepen op regeltjes, zum kotzen!

 7. De wet

  De wet is de wet. Emoties en medelijden behoren daar niet in thuis. Als er bij elke illegaal aan de emotionele bel getrokken word door mensen rondom die persoon blijven we aan de gang.

 8. bawang putih

  @de wet
  het betreft hier een voormalige kolonie

 9. Scherpschutter

  bawang putih

  Regels vormen de basis van iedere beschaving. De onderbuik de afbreuk ervan.

  Rot voor die mijnheer, maar de keuze om de regels te overtreden is zijn eigen keuze geweest.

 10. Jasper

  De petitie is nog steeds te tekenen: https://georgemoetblijven.petities.nl.

 11. Katja

  Een kinderpardon, dan ook een seniorpardon. Ik weet wel een aantal NL’ers die ik graag kwijt wil.

 12. Hetty

  Iemand met zijn of haar hart op de goede plaats kan George toch niet terug sturen. Wat heeft hij in Suriname te zoeken? Ja, wet is wet, word er dan gezegd. Had George dan meteen na zijn aankomst in Nederland uitgezet. Dat is niet gebeurd, en nu hij hier is ingeburgerd, moet hij ineens na 20 jaar het land uit. Wat onmenselijk, deze beslissing, George na twee decennia Nederland uit te trappen. Ik hoop van harte, en dat samen met vele anderen, dat George mag blijven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).