Geparkeerde fietsen in binnenstad van Utrecht moeten plaatsmaken voor Vuelta Geparkeerde fietsen in binnenstad van Utrecht moeten plaatsmaken voor Vuelta

Geparkeerde fietsen in binnenstad van Utrecht moeten plaatsmaken voor Vuelta

Geparkeerde fietsen in binnenstad van Utrecht moeten plaatsmaken voor Vuelta
Archieffoto van fietsen in Utrecht
De gemeente gaat geparkeerde fietsen weghalen van het Jaarbeursplein, Hollandse Toren en de Moreelse Hoek. Vanaf 15 augustus worden de locaties opgeruimd voor de komst van de Vuelta.

De gemeente gaat geparkeerde fietsen weghalen van het Jaarbeursplein, Hollandse Toren en de Moreelse Hoek. Vanaf 15 augustus worden de locaties opgeruimd voor de komst van de Vuelta.

In voorbereiding op het wielerevenement dat op 18, 19 en 20 augustus gaat plaatsvinden, ruimt de gemeente de stad op. Dat betekent dat een groot aantal geparkeerde fietsen weg moet.

De gemeente brengt de fietsen die toch blijven staan naar het fietspunt aan de Koningin Wilhelminalaan in Utrecht. Voor het ophalen van de fiets moet je een afspraak maken. Op vertoon van een legitimatiebewijs en de fietssleutel krijg je de fiets daarna gratis weer mee.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  De horror. Dus nu kunnen fietsers niet meer tot de voordeur van de winkel rijden en daar hun brik neersmijten maar moeten ze stallen? In een stalling? En dan lopen naar de winkel? Wat een hel!! Zijn er al raadsvragen gesteld door S&S en GL? Zo gaan we toch niet met elkaar om in deze lieve stad. Onmenselijk leed!

 2. Ooginaller

  En daarna graag leeghouden, met name op het Jaarbeursplein. Er is parkeerplek genoeg, met op het plein een ingang naar de met veel tromgeroffel aangekondigde grootste fietsenstalling van de wereld.

 3. Karel

  @Ooginaller: helemaal eens met het leeghouden, maar die grootste stalling heeft ingangen aan de centrumkant van het station.

 4. Rob H.

  Dat zou veel vaker moeten gebeuren (zeg ik als fanatiek fietser).

  Er zijn fietsstallingen genoeg in het centrum.

 5. GeeWee

  Als geste zou de gemeente + NS de grootste fietsenstalling ter wereld in de weekenden 3 dagen gratis kunnen maken ipv de max. 1 dag die het nu is. Volgens mij scheelt dat al een deel van de fout geparkeerde fietsen. En vervolgens verwijderde fietsen niet meer gratis laten ophalen maar alleen tegen betaling van een boete.

 6. TJA…

  Net zoiets als jaartje of wat geleden de viering van iets uit de sportwereld. Toen kon in de buurt van het feestterrein opeens het onkruid langs de singel wel worden verwijderd.
  Zou de gemeente het ditmaal wel aandurven om de boel hierna schoon te houden?

 7. Peter

  Het is en blijft vreemd dat wij hier een deel van een Spaanse wielerronde organiseren maar nu ik zie dat het evenement leidt tot het opruimen van neergepleurde fietsenzeeën, mag men wat mij betreft hier iedere maand de Spaanse wielrennerij verwelkomen.

 8. Lombokker

  De eigenaren van die fietsen zullen het nu wel Spaans benauwd krijgen.

 9. Herman

  Dat moet toch altijd, ook als er geen Vuelta is?

  Beetje Chinese toestanden, om dat nu speciaal te doen. Die gingen zelfs het gras groen verven voor de Olympische Spelen…..

 10. G.H.

  @Herman: gezien hoe bruin het gras op veel plekken is? Ik denk dat ik mij morgen ook maar met een kwastje en een pot groene verf meld in het park om de hoek 😉

 11. Binnenstadbewoner

  Leuk zo’n evenement maar voor bewoners van de binnenstad en daaromheen is dit een idioot evenement. Je woning is een aantal dagen rondom dergelijke evenementen enorm slecht of helemaal niet bereikbaar. En voor mensen met een slechte gezondheid en mobiliteit kan dat nog erg spannend worden. Waarom worden dergelijke megalomane evenementen niet buiten de stad georganiseerd waarbij omwonenden een stuk minder overlast ondervinden? En doe dan alleen de presentaties op de neude zonder de hele stad plat te leggen.

  Met alle eenrichtingsverkeer en dergelijke wordt mijn woning en die van familieleden compleet onbereikbaar gemaakt, en ons wordt hier niets over gevraagd. Laat ze lekker een rondje om Houten of Leidse rijn fietsen…

 12. Koel Hoofd

  Het is weer eens volkomen duidelijk waar bij de gemeente de prioriteiten liggen, dat is niet bij leefbaarheid van Utrecht.

 13. de hovenier

  SCHOON VEGEN en nu beginnen het zijn er ongeveer een miljoen heb ik het idee .
  de gemeente is totaal de regie kwijt Utrecht is een groot fietsendoolhof .
  stap af van de regel dat je alleen mag parkeren in een van de grote fietsenstalling met een OV lidmaatschapkaart. misschien helpt dat om de binnenstad fietsen vrij te houden

 14. Anne Marie ten Berge

  Hoe kan ik zonder telefoon een afspraak maken? Hoe kom ik zonder fiets bij de Koningin Wilhelminalaan?

 15. Yoshua

  @Anne Marie ten Berge,
  Veel mensen hebben kennissen of buren die een telefoon bezitten en daar gebruik van mogen maken.
  U heeft deze optie niet, maar u kunt natuurlijk via Facebook een berichtje sturen of een email aan fietspunt.
  Bushalte zit om de hoek.
  Zelfs met de scootmobiel is het fietspunt prima bereikbaar, terwijl deze mensen meestal niet fietsen.
  Diverse mogelijkheden en u weet er niet een zelf te bedenken.
  Van een persoon die dacht dat ze geschikt was als Burgemeester van de stad, zou je verwachten dit zelfstandig te kunnen oplossen.

 16. Ooginaller

  @Anne Marie ten Berge: of je parkeert je fiets gewoon niet op die plek. Nog makkelijker. Aan je reactie te zien heb je gelezen dat dat niet de bedoeling is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).