Geplande staking in het openbaar vervoer maandag en dinsdag gaat door | De Utrechtse Internet Courant Geplande staking in het openbaar vervoer maandag en dinsdag gaat door | De Utrechtse Internet Courant

Geplande staking in het openbaar vervoer maandag en dinsdag gaat door

Geplande staking in het openbaar vervoer maandag en dinsdag gaat door
Archief foto DUIC
De geplande staking in het stads- en streekvervoer op maandag en dinsdag mag definitief doorgaan, dat heeft de voorzieningenrechter besloten. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft de rechtszaak vandaag verloren. Er rijden daarom geen bussen of trams in Utrecht op 30 april en 1 mei.

De geplande staking in het stads- en streekvervoer op maandag en dinsdag mag definitief doorgaan, dat heeft de voorzieningenrechter besloten. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft de rechtszaak vandaag verloren. Er rijden daarom geen bussen of trams in Utrecht op 30 april en 1 mei.

Door de landelijke staking ligt het openbaar vervoer in de stad en regio stil. Ook regionale treinen die niet van de NS zijn zullen niet rijden. Alleen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam rijdt het stadsvervoer wel.

De staking is groter dan de staking afgelopen januari. Chauffeurs in het streekvervoer willen harde afspraken over het verminderen van werkdruk.

Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: “We vertrouwen de werkgevers niet. Ze luisteren al jaren niet naar onze signalen. Aan de onderhandelingstafel spelen ze mooi weer, maar op de werkvloer roepen de managers ijskoud dat er toch niks gaat veranderen aan de werkdruk. Dus we willen keiharde afspraken in de cao, zwart op wit, anders blijven ze ons uitknijpen. Hoe concreter, hoe beter!”

5 Reacties

Reageren
 1. karel

  Gewoon belachelijk. Er zijn mensen die oa afspraak hebben i/h ziekenhuis en iets dergelijks/Ja hoor laat je reizigers maar in de kou staan…..niet te geloven…….Met de RegioTaxi was het al zoveel ellende; Dit begint er aardig op te lijken….Als ik zoiets zou flikken bij mijn baas was ik er al direct uitgesotemieterd…….zou hem niet eens iets kwalijk kunnen nemen dan…..Wat een gezeik/Gaat helemaal nergens over….8.3 % salarisverhoging…Krijg ik nog niet eens! Een schop onder je kont kan je krijgen..Dat ze een plaspauze extra willen kan ik nog inkomen…daar is alles mee gezegd/Groet!/Goh wat zijn we verwend in Nederland…..Al onze traditie-s gaan ook al naar de klote/sorry dat ik het zeg……Normaal met de bus mee, kan ook al niet meer…..zucht!

 2. Salie

  Helemaal eens met karel. 8,3 loonsverhoging is een schijntje als je het afzet tegen wat de directie verdient. Laat de buschauffeurs ook meer zeggenschap krijgen over de dienstregelingen. Scheelt een hoop gejakker door de smalle straten van Utrecht en hartkloppingen bij fietsers op gedeelde wegen.

 3. G.H.

  Waarom niet gratis rijden ipv de boel platleggen? Dat voelt de directie nog veel meer en je dupeert er geen reizigers mee.

 4. Carla Staal

  Jammer, want ik wilde vanmorgen de bus nemen naar training. Hoop dat uit deze staking wat goeds komt. Noodgedwongen rust nemen. Gelukkig werk ik in de wijk of aangrenzend. Ik begrijp ook wel mensen die zeggen. Ik staak nooit. Ben ook niet aangesloten bij een vakbond. Zelfs aan mensen die zonder contract werken wordt getrokken.

 5. cas

  Dus omdat mensen als Karel er nu even last van hebben is het gelijk belachelijk.. en reageren direct respectloos op een ondergewaardeerde groep werkende mensen die dagelijks de zure gezichten van a naar b brengen met een matig loon.
  Beetje NIMBY gedrag en aangezien het een geplande actie was, weinig flexibele instelling en oplossend vermogen van de reizigers…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).