Gestolen klassieke fiets uit 1956 teruggevonden Gestolen klassieke fiets uit 1956 teruggevonden

Gestolen klassieke fiets uit 1956 teruggevonden

Gestolen klassieke fiets uit 1956 teruggevonden
De fiets van Juri Hiensch is weer terug. Het rijwiel, een klassieke Gazelle uit 1956, werd 9 november gestolen. Na een oproep via de media en het verspreiden van honderden flyers zag een jongen de fiets in Lauwerecht staan.

De fiets van Juri Hiensch is weer terug. Het rijwiel, een klassieke Gazelle uit 1956, werd 9 november gestolen. Na een oproep via de media en het verspreiden van honderden flyers zag een jongen de fiets in Lauwerecht staan.

De fiets van 63 jaar oud is een erfstuk. Hiensch kreeg het rijwiel van zijn opa en rijdt er zelf ondertussen 25 jaar op. Toen hij op 9 november uit TivoliVredenburg kwam stond zijn fiets niet meer aan de lantaarnpaal, waar hij hem aan had vastgemaakt.

Omdat de fiets, die in 2018 volledig is gerenoveerd, veel voor hem betekent deed hij oproep via DUIC en liet hij 2500 flyers drukken. Dit lijkt geholpen te hebben.

Gisteren werd hij gebeld door een vrouw uit de Utrechtse wijk Lauwerecht. Haar zoon had de fiets herkend. Samen met de politie is Hiensch gaan kijken. Het bleek echt zijn fiets te zijn en daarop heeft de politie het rijwiel losgeknipt en meegegeven aan Hiensch.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Sven

  Zo, en nu netjes in de bewaakte fietsenstalling zetten 😉

 2. Wim

  Ja vind ik ook al dat ijzer aan lantaarnpalen moeten gewoon weggehaald worden en naar de schroot dus hij heeft geluk gehad

 3. Fietsmeneer

  Dan heb je een speciale fiets die voor jou heel veel waarde heeft, en dan zet je ‘m niet even in de bewaakte fietsenstalling een paar meter verder op.. Goede les voor Juri dit.

 4. Hetty

  Ik ben blij, dat de fiets weer terug is, dankzij een oplettende jongeman, en de flyers en de publiciteit van ondermeer DUIC. Inderdaad is plaatsen van deze waardevolle fiets in een bewaakte stalling de beste optie.

 5. Omaatje

  Iedereen moet gewoon met z’n handen van de spullen van een ander afblijven! Belachelijk toch dat we tegenwoordig alles met 20.000 sloten moeten beveiligen omdat er ‘grappenmakers’ zijn die liever niet gaan werken voor de kost maar het makkelijker vinden om spullen van een ander te jatten of iemand te beroven… te triest!

 6. Inez

  Ik ben het eens met Omaatje.
  Het is toch te gek voor woorden dat je fiets aan een ketting zetten niet genoeg is. Deze jongen heeft niets verkeerd gedaan, jammer dat alle reageerders hem een schuldgevoel proberen aan te praten.

 7. G.H.

  @Inez: Inderdaad, en dat ging onder het eerste artikel ook al zo. Het is hetzelfde slag mensen dat vindt dat een vrouw die wordt aangerand, zelf ook schuld heeft ‘omdat ze ook wel heel erg uitdagend gekleed ging’. Triest.

 8. Koel Hoofd

  Eindelijk eens goed nieuws over een fiets in Utrecht.

 9. Jose

  @ Inez en Omaatje.

  Ware het niet dat je voor TiVre geen fietsen aan palen mag vastmaken. Je mag daar geen fietsen parkeren op de stoep. Had net zo goed door gemeente verwijderd kunnen worden,

  Dus deze jongen heeft in de eerste plaats alles verkeerd gedaan.

  Neemt niet weg dat dieven hun handjes thuis moeten houden.

 10. Edwin

  Dat is fijn nieuws. Ik probeer het ook maar eens via DUIC. Ik heb niets meer van mijn aangifte op 05-12-2013 mogen vernemen.
  Onderstaand de aangifte die ik destijds deed; heeft iemand ‘m gezien?

  1 December 2013 om 16:45 uur mijn fiets middels kabelslot aan het stalen gedeelte, in het midden van de gracht aan de Lijnmarkt kant, van de Gaardbrug bevestigd. Na wat drinken en een hapje eten weer terug en constateerde dat mijn fiets weg was.

  Kenmerk: GAZELLE, OPOEFIETS, ZWART
  ‘Erg’ oude fiets, met originele zwarte verf die op veel plekken verdwenen is, op die plekken zit roest maar daar het een stalen frame lijkt niet aan het doorroesten is. Erg oncomfortabel lederen herenzadel, tevens oud en bijna antiek bevestigd via Engelse maat bouten. Direct onder het zadel zit een (middels tie-wraps bevestigd) rood achterlicht (met batterij). Voorspatbord
  zit aan 1 kant los en rammelt enorm tijdens het fietsen, heel fijn want iedereen gaat automatisch aan de kant. Achter een neerklapbare standaard die vastzit middels een zwart AXA beugelslot (waarvan ik waarschijnlijk het sleuteltje kwijt ben). De fiets is meer dan 15 jaar in mijn bezit, de fiets zelf veel ouder. Geen standaard aan de zijkant.

 11. Toine Goossens

  Ik hoop dat Juri Hiensch nu ook zoveel flyers gaat verspreiden om iedereen naar de fietsenstalling te krijgen.

 12. Inez

  @toinegoossens: En wat als de fietsenstalling vol is?

 13. Sven

  @Inez en Omaatje

  Jeetje wat een bekrompenheid weer. Duidelijk mensen van de Jan Terlouw ‘Touwtje uit de brievenbus’-generatie. Het is allemaal niet meer zoals vroeger, en dat gaat voorlopig niet veranderen. Dus neem het risico dat je spullen gejat worden als je eens wat minder voorzichtig bent of zet alles achter slot en grendel. En dat geldt inderdaad ook als de fietsenstalling vol is. 😉 En voor de duizendste keer, iemand die iets van een ander steelt is diegene altijd fout, maar als je tegen beter weten in verwacht dat het je niet zal gebeuren dan ben je enorm naief en zal het je zonder twijfel nog vaak gebeuren.

 14. Lot

  @jose ware het niet dat de gemeente geen fietsen (meer) verwijderd tenzij ze gevaar opleveren. Overlast is oke en wordt gewoon gedoogd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).