Gevel van Galaxy Tower aan Jaarbeursplein in Utrecht wordt komende periode afgewerkt Gevel van Galaxy Tower aan Jaarbeursplein in Utrecht wordt komende periode afgewerkt

Gevel van Galaxy Tower aan Jaarbeursplein in Utrecht wordt komende periode afgewerkt

Gevel van Galaxy Tower aan Jaarbeursplein in Utrecht wordt komende periode afgewerkt
Bron: CU2030
Er is gestart met de afwerking van de buitenzijde van de Galaxy Tower aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Zo worden de gevelstenen geplaatst en op het dak komen de frames voor zonnepanelen.

Er is gestart met de afwerking van de buitenzijde van de Galaxy Tower aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Zo worden de gevelstenen geplaatst en op het dak komen de frames voor zonnepanelen.

De Galaxy Tower bereikte in december 2021 al het hoogste punt van 90 meter. De komende periode wordt gestart met de gevelafwerking. Zo wordt er 10.000 vierkante meter aan keramieken gevelstenen geplaatst. Naast keramiek is er aan de gevel ook ruimte voor zonnepanelen en groene gevels.

Niet alleen de gevel van de Galaxy Tower wekt straks energie op. Ook op het dak komen zonnepanelen. De frames daarvoor worden de komende periode gelegd.

Huurwoningen

In het gebouw komt een hotelvestiging van Amrâth, met meer dan 250 kamers op de eerste zeven verdiepingen. Boven het hotel, op de achtste tot de dertigste verdieping, komen ruim 300 vrije sector huurwoningen. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Bewoners van de appartementen kunnen straks gebruikmaken van de faciliteiten van het hotel, zoals de fitness en welness.

De bouw van de 90 meter hoge toren startte in de zomer van 2018 en had eigenlijk in juni vorig jaar klaar moeten zijn. In april 2021 bleek al dat die datum niet gehaald ging worden. De datum van de opening van de Galaxy Tower is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Ramon

  De gevel afwerking is al zo goed als af tot verdieping 16.. lekker optijd met deze info.

  Prachtige gevel wordt het trouwens. Keramiek in koper kleur afgewisseld met zwarte zonnepanelen. Schitterende toren!

 2. Peter

  Waarom eigenlijk een naam in het Engels?

 3. Koel Hoofd

  30 verdiepingen…
  Fijn als de lift het keertje niet doet. Goed voor de conditie en slanke lijn zullen we maar zeggen.

 4. Wim

  Sprak provinciaal Koel Hoofd

 5. Jeroen

  @Koel Hoofd, want het gebouw heeft straks natuurlijk maar één lift…

 6. Joris

  Ziet er al mooi uit. Blij dat we in NL aandacht besteden aan welstand.

 7. wollie

  @Peter Sterrenstelseltoren duurt zo lang om te spellen aan de telefoon

 8. JdV

  Ja Peter, want tenslotte hebben we geen Utrecht Science Park, geen World Trade Center, of Utrecht City Marathon ook toch? O nee, wacht ff…..

 9. Herman

  Wordt er ook bericht geplaatst zodra de pisbakken worden geplaatst?

 10. Peter

  Over welke galaxy hebben we het eigenlijk? Zou een sterrenstelsel recht doen aan het doorsnee plaatsje Utrecht? Enig idee hoe groot sterrenstelsels zijn?
  Er zijn toch ook andere namen mogelijk?

 11. Paul Böhm

  @peter
  Wat is erinderdaad toch mis met wonderbossen (wonderwoods), melkwegtoren (galaxytower) en wetenschapspark (Science Park)?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).