‘GGD meldt grote drukte op Utrechtse coronatest afsprakenlijnen: Bel later terug’ ‘GGD meldt grote drukte op Utrechtse coronatest afsprakenlijnen: Bel later terug’

‘GGD meldt grote drukte op Utrechtse coronatest afsprakenlijnen: Bel later terug’

‘GGD meldt grote drukte op Utrechtse coronatest afsprakenlijnen: Bel later terug’
Het gaat niet goed met de besmettingscijfers en dat is ook terug te zien bij de afsprakenlijn van de GGD Utrecht. Heel veel mensen proberen een afspraak te maken voor een coronatest, zo veel zelfs dat de GGD adviseert om later terug te bellen. Minister-president Mark Rutte spreekt vanavond het volk toe vanuit het Torentje over de coronacrisis.

Het gaat niet goed met de besmettingscijfers en dat is ook terug te zien bij de afsprakenlijn van de GGD Utrecht. Heel veel mensen proberen een afspraak te maken voor een coronatest, zo veel zelfs dat de GGD adviseert om later terug te bellen. Minister-president Mark Rutte spreekt vanavond het volk toe vanuit het Torentje over de coronacrisis.

Al geruime tijd is het aantal positieve coronatesten te hoog, en het aantal neemt de afgelopen dagen alleen maar toe. Afgelopen dinsdag was er nog een corona-persconferentie, maar de nood is hoog en daarom zal Rutte vanavond een toespraak houden.

De GGD in Utrecht laat deze ochtend weten dat het erg druk is bij het telefoonnummer voor het aanvragen van een coronatest. Het is zelfs zo druk dat GGD Utrecht mensen adviseert om later terug te bellen.

Het is nog niet duidelijk wat minister-president Rutte vanavond gaat bekendmaken, maar men verwacht strenge maatregelen om het aantal positieve testen naar beneden te halen.

11 Reacties

Reageren
 1. Manou De R.

  1. Volgens mij wordt er nu al meer dan 6 maanden in de Tweede Kamer ons de worst voorgehouden dat alle capaciteiten op orde zijn of anderszins geen verdere aandacht behoeven. 2. de prijs voor het masaal funshoppen en alle nachtelijke studentenbewegingen horen we straks. Ik zet 10 (was 5) euro in op een totale sluiting van alles. Popcorntime.

 2. Erwin

  Mooi, fijn dat testbeleid nu eindelijk vlot verloopt en iedereen die wil zich snel kan laten testen… sjongejonge wat een houtje-touwtje-land!!!

 3. Pieter

  Wat fijn dat de GGD de boel na ruim 6 maanden op orde heeft /s

 4. Lachgas

  En meer dan 48 uur wachten op uitslag. Waardeloos.

 5. Joas

  @ Erwin

  Twee weken geleden was je vrijwel direct aan de beurt met de uitgebreide teststraten en had ik binnen 10 uur een uitslag.

  Dat alles nu dichtslibt is een tendens dat het dramatisch gaat met het aantal (potentiële) besmettingen en waarom een totale lockdown dan ook zo hard nodig is.

  Er is de afgelopen 1,5 week een giga uitbraak in Nederland gaande, waarin alleen al in mijn omgeving 34 mensen een test moesten laten doen, of omdat ze verkoudsheids-/ griepklachten hadden; en 17 mensen een test moesten laten doen, omdat ze in contact zijn geweest met besmette mensen (op de werkvloer> hoofdzakelijk onderwijs). Dat is alleen in mijn omgeving. Dat geeft al wat aan.

  Al met al. Dat mensen moeten wachten nu ligt niet per sé aan de capaciteit van de GGD en heeft vrijwel niets met een houtjes-touwtjesland te maken.

 6. Wim

  En door dit uitgebreide test beleid worden vanzelf meer mensen positief bevonden ook al hebben ze niet echt last van, maar je krijgt wel een scheef beeld hoe erg het is, maatgevend is aantallen in het ziekenhuis wat redelijk stabiel is .
  Daar moet je je afvragen kan Nederland geen 2000 extra opnames aan we hebben 75 ziekenhuizen wat inhoudt 30 extra per ziekenhuis moet toch op te lossen zijn met extra personeel van het leger ook de IC zijn niet boven hun normale vulling, ja niet teveel niet urgente opnames maar dat doen ze toch al niet aan het eind van het jaar omdat ze hun budget van de ziekenfonds al hebben opgemaakt.
  Wat er moet gebeuren is de superverspreiders op pakken en de feestjes hangers opsluiten.

 7. Wim

  Dat er meer mensen verkoudheid klachten hebben komt ook door het seizoen waar dit normaal is, alleen laten we ons nu testen op corona ,
  Wat is het percentage van besmette mensen.

  Graag duidelijke getallen waar je wat aan hebt zodat je een juist oordeel kan vormen.

 8. Joep

  @ De IC”s zitten ongeveer 500 zieken boven hun normale capaciteit.

  De normale capaciteit is 450. Er liggen nu al veel meer IC gevallen. En dan heb je ook de gewone IC-gevallen nog. Dit is dus al de hele tijd het probleem; en nee; om antwoord te geven op je vragen.

  Het probleem is niet de ruimte, de apparatuur, of de ziekenhuisbedden.

  Het probleem is dat het personeel er simpelweg niet is. Ook niet bij het leger. Het is er niet. Wil je extra personeel, ben je 3 jaar verder. En dan heb je het alleen nog maar over verpleegkundige. Specialistische artsen opleiden duurt wat langer.

 9. Scherpschutter

  @Wim

  “Wat er moet gebeuren is de superverspreiders op pakken en de feestjes hangers opsluiten.”

  Wat moet gebeuren is dat de stronteigenwijze groep 70+’ers (9% van de bevolking die voor 90% van de problemen zorgt) zichzelf strikt gaat isoleren om zo besmetting te voorkomen.

  Dan kan de overige 91% van de bevolking weer door met leven. We maken onze samenleving in essentie kapot om een handvol zieke 70+’ers mogelijk een extra levensjaar te bezorgen, waar die 70+’ers dat nota bene ook zelf in de hand kunnen hebben als ze vrijwillig zouden kiezen voor totale isolatie.

 10. Jvs

  @joas, regeren is vooruitzien.

  Al met al. Beide bovenstaande zaken lukken op een of andere manier niet zo goed dit jaar. Maar gelukkig is er volgens ons Hugo “geen sprake van exponentiele groei”.

  Dat het zo zou lopen wist tantje Sjaan op de hoek ook al een maandje of twee geleden, maar in Den Haag komt het allemaal erg onverwacht.

 11. Nina

  Simpel:

  Ontmoet je elkaar niet, dan kun je elkaar ook niet besmetten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).