GGD Utrecht opent ‘op korte termijn’ zes extra vaccinatielocaties GGD Utrecht opent ‘op korte termijn’ zes extra vaccinatielocaties

GGD Utrecht opent ‘op korte termijn’ zes extra vaccinatielocaties

GGD Utrecht opent ‘op korte termijn’ zes extra vaccinatielocaties
De GGD regio Utrecht (GGDrU) heeft gezegd op korte termijn nog zes vaccinatielocaties in de regio te openen. Ten minste één locatie komt in de gemeente Utrecht. Ook wordt onderzocht of er mobiele vaccinatiebussen in Utrecht kunnen komen.

De GGD regio Utrecht (GGDrU) heeft gezegd op korte termijn nog zes vaccinatielocaties in de regio te openen. Ten minste één locatie komt in de gemeente Utrecht. Ook wordt onderzocht of er mobiele vaccinatiebussen in Utrecht kunnen komen.

Om goed bereikbaar te zijn, wil de GGDrU waar mogelijk in iedere gemeente een coronavaccinatielocatie openen. “Op deze manier kunnen inwoners dichtbij en op een laagdrempelige manier zich laten vaccineren,” zegt Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid. “We streven ernaar om begin februari te kunnen starten met vaccineren op meerdere locaties.”

De GGDrU is al begonnen met de voorbereidingen voor het inrichten en bouwen van de locaties, zo heeft de dienst gemeenten en andere partijen gevraagd op zoek te gaan naar geschikte locaties. Wanneer deze definitief zijn, maken gemeenten deze locaties zelf bekend. Volgens de gemeente Utrecht komt in ieder geval één van de nieuwe locaties in onze stad.

Thuiswonenden vanaf 60 jaar

Naar verwachting start het tegen corona vaccineren van de ‘thuiswonenden vanaf 60-jaar’ in februari. Het vaccineren op centrale locatie geldt voor de 60-plussers die in staat zijn om zelfstandig naar een vaccinatielocatie te komen.

In Utrecht wordt de niet-mobiele groep thuiswonende 60-plussers via de huisarts gevaccineerd met het Moderna-vaccin. De eerste stappen in de voorbereiding zijn gezet. Naar verwachting zal het vaccineren van deze groep ongeveer twee maanden in beslag nemen.

Mobiele locaties

Daarnaast wil GGDrU op verschillende plekken mobiele bussen inzetten. Of dit kan, is afhankelijk van het soort vaccin waarmee GGDrU kan en mag gaan vaccineren. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de mobiele units in Utrecht komen te rijden. Dat wordt nog onderzocht.

13 Reacties

Reageren
 1. roderik

  Ik neem aan dat de vaccinatie locatie in Utrecht gewon de XL test straat is. deze is op voorhand bij de bouw al uit 2 afzonderlijke tent delen opgebouwd. waarbij “tent” een onderschatting is dit zijn Evolution hallen van Neptunes.

 2. W.P. Sprenger

  Hoera, het vaccineren begint vorm te kringen! Waar kan ik mij melden voor een prikje?
  Willem uit de binnenstad

 3. Scherpschutter

  @W.P. Sprenger

  Er lijkt mij een logische volgorde van vaccineren.

  1) Eerst zieke 70+’ers met onderliggend lijden.
  2) Dan zieke 70-‘ers met onderliggend lijden.
  3) Dan de gezonde 60-70 jarigen.

  Of de rest dan nog nodig is kun je je afvragen. Als het vaccin werkt zoals geschetst wordt ben je 95% van het probleem in deze zorgcrisis kwijt. Vanzelfsprekend hoop ik dat u tot de categorie behoort die als laatsten gevaccineerd zullen worden.

  In Israel is overigens na 3 weken intussen 80% van de 60+’ers gevaccineerd. Ze vaccineren er 200.000 per dag momenteel. De eerste geluiden die daar vandaan komen zijn positief. Er is een aftopping te zien in de cijfers. Komende week wordt heel interessant. Dan zouden de ziekenhuisopnames en IC opnames namelijk fors moeten gaan dalen als dit vaccin inderdaad doet wat beloofd is.

 4. Emmy

  Waar kan ik me aanmelden om te helpen prikken? Ik ben zelf al gevaccineerd !
  Emmy (Soesterberg )

 5. jan

  Poeh poeh wat een snelheid. Om je te schamen! We zijn het langzaamste land van Europa

 6. Leo

  Er staat: “De GGDrU is al begonnen met de voorbereidingen …”. Het woordje [al] dient vervangen te worden door [nu pas].

 7. Wim

  Jan,
  Niet langzaam maar geen vaccins beschikbaar die je dus bewustoet verdelen.

 8. De count

  Nu al???? Wat een daadkracht een jaar nadat het virus niet naar europa zou komen. En enkele maanden nadat de vaccins beschikbaar zijn. Hopelijk voldoende om een grote inhaalslag te maken. Succes

 9. Anne Marie ten Berge

  De eerste, de ‘intelligente’ lockdown werd afgekondigd omdat Mark Rutte geen beschermingsmiddelen had laten inslaan. Er was ‘schaarste.’
  De laatste, de ‘avondklok’ lockdowm wordt onder dwang afgekondigd omdat Mark Rutte de snelheid van het beschermde vaccineren in de bestuurlijke ‘achteruit’ had laten staan. Hij sprong steeds op de fiets in plaats van zijn kar in de 1ste versnelling te zetten.

 10. Pee

  Als niet bekend is wanneer de tweede vaccinatie gezet gaat worden heeft de eerste vaccinatie ook geen nut.

 11. jan

  Wim we hebben er al genoeg in de vriezer om het drie voudige te vaccineren van het huidige aantal (met de tweede achter de hand). Maar men moet nog even nadenken wie het krijgt en hoe en wanneer etc etc. Langzaammmmm

 12. Fred

  @ Scherpschutter:

  In aanvulling op uw bericht over Israel: daar noteert men nu ook al het verwachte neveneffect van afnemende ziektepercentages bij artsen en verpleegpersoneel.

 13. Minke

  Ik hoop dat er nu eens gedacht wordt aan ouderen die geen auto hebben. Dus ook in kleinere gemeentes een priklocatie.. In Soest bv staat er een sporthal leeg die m.i. goed gebruikt kan worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).