GGD Utrecht schaalt op voor boostercampagne: ‘135.000 prikken per week in januari’ GGD Utrecht schaalt op voor boostercampagne: ‘135.000 prikken per week in januari’

GGD Utrecht schaalt op voor boostercampagne: ‘135.000 prikken per week in januari’

GGD Utrecht schaalt op voor boostercampagne: ‘135.000 prikken per week in januari’
Archieffoto
De GGD regio Utrecht gaat de boostercampagne per direct versnellen. De GGD wil voor half januari alle inwoners van de regio die 18 jaar of ouder zijn de kans geven om een boosterprik te halen.

De GGD regio Utrecht gaat de boostercampagne per direct versnellen. De GGD wil voor half januari alle inwoners van de regio die 18 jaar of ouder zijn de kans geven om een boosterprik te halen.

Deze week wordt het aantal prikken daarom al opgeschaald naar 50.000 en in januari moeten er 135.000 prikken per week gezet worden. De opschaling vergt volgens de GGD organisatorische aanpassingen.

Vooral op grote locaties, zoals de Jaarbeurs, worden de komende tijd grotere aantallen mensen gevaccineerd. Ook verhuist de priklocatie in de Jaarbeurs per 27 december van P2 naar Hal 1. De openingstijden worden verruimd: elke dag wordt er tussen 8.00 en 22.00 uur gevaccineerd.

‘Grote uitdaging’

“Dit is een enorme opdracht voor GGD regio Utrecht,” zegt Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid. “We zetten alles op alles om onze inwoners de komende weken de boosterprik te geven. Een grote uitdaging waar we voor staan en waar we met al onze medewerkers de schouders onder zetten. Dit betekent niet één been bijtrekken, maar beide!”

De opschaling vergt veel van de GGD-medewerkers, zegt Rigter. “Wij vragen daarom een stukje begrip terug van onze inwoners. Bijvoorbeeld als men langer moet wachten aan de telefoon of als het niet lukt om een afspraak te plannen op een voorkeurslocatie en er iets langer gereisd moet worden.”

Meer medewerkers nodig

Momenteel heeft de GGD 1.200 medewerkers voor het vaccineren, maar dat is niet genoeg om straks 135.000 prikken per week te kunnen geven. “Daarom zijn we nu druk met het werven van nieuwe collega’s en zetten we ook personeel van onze reguliere GGD in. Ook benaderen we scholen en universiteiten waar we al eerder mee hebben gewerkt”, aldus de GGD.

Verder wordt het Klant Contact Centrum uitgebreid om de duizenden telefoontjes die dagelijks binnenkomen te kunnen beantwoorden. “Momenteel moeten mensen lang wachten of komen er niet doorheen. Dat willen we aanpakken door extra mensen in te zetten.”

Afspraak maken

De GGD wijst er tot slot op dat voor boosterprikken altijd een afspraak moet worden gemaakt. Dat geldt overigens ook voor mensen die als begeleider meekomen en gelijk een boosterprik willen halen.

Ook mensen die voor een tweede prik komen, moeten eerst een afspraak maken. Alleen het halen van de eerste vaccinatie kan zonder afspraak.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Ik begrijp niet waarom er zoveel mensen gaan bellen, terwijl je gewoon online een afspraak kunt maken met je DigiD. Nu is het voor ouderen die dat niet hebben of kunnen bijna ondoenlijk om er doorheen te komen.

 2. M

  Enorme uitdaging om nog niet eens op het niveau van van de zomer te komen. Knap.

 3. JdV

  Tja. Afgelopen dinsdag werden de laatste 60plussers uitgenodigd om een afspraak te maken. Geboortejaar 190 en 1961.
  Per dag werden er ongeveer 2 geboortejaren vrijgegeven.
  Wat was eenvoudiger geweest dan die reeks gewoon voort te zetten. Vanaf 18 tot en met 60 jaar zijn 42 geboortejaren. Met een gemiddelde van 2 geboortejaren per dag uitnodigen was het hele circus 21 dagen na afgelopen dinsdag klaar geweest. Maar wat doet onze briljante overheid? Die gaan even lekker vergaderen, nadenken, advies vragen en kerst vieren. Zodat ze ergens in januari 42 geboortejaren gelijktijdig kunnen uitnodigen. Met de onvermijdelijke chaos ten gevolg uiteraard.
  Tja, we kiezen klaarblijkelijk zelf dit soort mensen om ons te besturen. En we accepteren het volledige gefaal van dhr. Rouvoet en de GGD’s.
  Elk volk krijgt nou eenmaal het bestuur wat het verdiend.

 4. Koel Hoofd

  Wat zullen ze een spijt hebben dat ze afgelopen zomer alle prikkers naar huis hebben gestuurd omdat het overmoedige jojoduo dacht dat ze de natuur overwonnen hadden….
  Laat dit een les zijn, de natuur wint het altijd van de wetenschap want de mens is geen god maar heeft wel een godcomplex.

 5. stefan

  Ik zei het in de zomer al: sluit die locatie niet… En nu moet het allemaal halsoverkop… En waarschijnlijk wéér te laat, zie wat er in Engeland gebeurt nu. Ik heb nog nooit zulk wanbeleid meegemaakt van de regering als bij deze pandemie. Keer op keer te snel maatregelen loslaten, hoe dom kun je zijn? Maar ja, VVD/CDA: de economie is heilig, en 20.000 doden is op 17,5 miljoen niet de moeite waard. Hopelijk gaat Rutte IV snel vallen als gevolg van een parlementaire enquete over het corona-‘beleid’.

 6. EB

  het algoritme van het systeem is ondoorgrondelijk en maakt mensen boos ( zie ook NRC Frits Abrahams).
  Ik woon in Utrecht, kan alleen in Papendal of Tiel binnenkort terecht, of half januari in Utrecht.
  Een minuut later kan mijn partner wel binnenkort in Utrecht terecht.
  Het is voor mij onmogelijk om mijn afspraak te veranderen. Telefonisch al 3 dagen onbereikbare GGD stelt dat dat telefonisch moet…..Kafka

 7. PeterH

  Week geleden een online afspraak gemaakt, met DigiD. Kon vrijdag de 17e terecht in Nieuwegein, mijn eega de 18e. Perfect afgehandeld. Woon overigens in Utrecht.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 8. JH

  Lachwekkend al is het in en in natuurlijk. Te laat met boosteren beginnen en dus nu in lockdown.
  Nu (al) opschalen, terwijl we al een maand bezig zijn, 🤔.
  ? 135.000 per WEEK? Lees ik dit goed. Moet per dag zijn toch?!
  Dus eind januari zijn er dan (maar liefst al wel) een half miljoen boosters gezet, hmmm dat is serieus opschalen idd. Die mevrouw heeft het er maar druk mee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).