GGD Utrecht treft voorbereidingen voor boosterprikken: ‘In theorie kunnen we snel beginnen’ GGD Utrecht treft voorbereidingen voor boosterprikken: ‘In theorie kunnen we snel beginnen’

GGD Utrecht treft voorbereidingen voor boosterprikken: ‘In theorie kunnen we snel beginnen’

GGD Utrecht treft voorbereidingen voor boosterprikken: ‘In theorie kunnen we snel beginnen’
Archieffoto
De GGD Utrecht kan al op korte termijn beginnen met het zetten van boosterprikken. “In theorie kunnen we snel beginnen”, zegt de GGD.

De GGD Utrecht kan al op korte termijn beginnen met het zetten van boosterprikken. “In theorie kunnen we snel beginnen”, zegt de GGD.

De GGD is dan ook achter de schermen bezig met de voorbereidingen voor het geven van boosterprikken aan de groep 80-plussers die als eerst in aanmerking komt. Zo moeten deze mensen bijvoorbeeld nog worden uitgenodigd. De boosterprikken worden onder meer gezet in de twee vaste vaccinatielocaties in Utrecht.

Mensen die een boosterprik krijgen, krijgen het vaccin van Pfizer of Moderna, ook als ze eerder gevaccineerd zijn met een ander vaccin. Tussen de tweede prik en de boosterprik moet wel enkele maanden zitten. Als de prik korter geleden was, kan iemand nog geen boosterprik krijgen. Ook moet er twee weken zitten tussen de boosterprik en de griepprik.

Zorgmedewerkers

Ouderen en mensen die in de zorg werken, zijn als eerst aan de beurt voor de boosterprik. Zorgmedewerkers worden vooralsnog niet bij de GGD gevaccineerd, maar op eigen locaties.

Het demissionaire kabinet besloot eerder dat het geven van boosterprikken begint op 6 december, maar er wordt nog gekeken of die datum vervroegd kan worden.

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Beginnen is simpel. Website. Aanmelden met digid. Op basis daarvan (60 plus of niet) kun je een afspraak maken. Goh. Ingewikkeld hoor.
  60 plus in verpleeg of verzorgingshuis doe je via de artsen van de zorginstelling. Kwetsbare groepen onder de 60 via de huisarts, gewoon iedereen uitnodigen die zo’n waardeloze Astra vaccinatie heeft gehad. Zorgpersoneel vaccineren bij eigen organisatie. Klaar.

 2. Michael

  Het is idd onbegrijpelijk @JdV dat dit gisteren niet klaarstond.
  Waarschijnlijk moeten ze nog een adviesje bij eoa commissie vragen.

 3. Hns

  In theorie . . . .ja amme hoela. Is makkelijk gezegd, maar tussen theorie en praktijk is wel een heel groot verschil zeker bij een organisatie als de ggd. Wat te denken van de competentie, lange tenen, iedereen zijn “plas” moeten doen over het plan, de protocollen, net niet voorgeschreven welke kleur onderbroek de prikkers aan moeten hebben en noem maar op. Het zal nog wel even duren, want de organisatie moet zich ook nog indekken tegen “koud water”.

 4. Wim Vreeswijk

  Straks krijgen we bij Uw geboorte allemaal een chip geïmplanteerd waarna U in het vervolg aangestuurd wordt vanuit de VS of China !

 5. Fiederelsje

  Dit geloof je toch niet? Iedereen wist dat er een nieuwe golf zou komen. De manier waarop alles georganiseerd moet worden is bekend. De locaties staan klaar. En toch moet het nog bijna een maand duren. Wie kan me dat uitleggen?

 6. Anne Marie ten Berge

  @ Elsje fiederelsje zet je klompjes bij het vuur. Den Haag bakt leugenkoeken en de waarheid wordt duur.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).