Gigantische boekenkast is nieuwste muurschildering in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Gigantische boekenkast is nieuwste muurschildering in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Gigantische boekenkast is nieuwste muurschildering in Utrecht

Gigantische boekenkast is nieuwste muurschildering in Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog siert de gevel van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg. De muurschildering is gemaakt door de Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed.

Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog siert de gevel van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg. De muurschildering is gemaakt door de Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed.

Ruim een week zijn ze ermee bezig geweest, en het resultaat mag er zijn. De muurschildering toont een gigantische boekenkast. JanIsDeMan vertelt: “We hadden al lang het idee om hier een muurschildering te maken maar we hebben heel lang moeten nadenken over een goed concept. Toen viel ineens het kwartje, de vorm van het pand past goed bij een schildering van een boekenkast.”

De twee graffitikunstenaars hebben op voorhand verschillende bewoners gesproken en die waren enthousiast. “We hebben buurtbewoners gevraagd wat hun lievelingsboek is en deze in de boekenkast geschilderd.”

JanIsDeMan vertelt verder: “De omgeving is daar een echte multiculturele buurt, en dat zie je ook terug aan de gekozen boeken. Het komt allemaal terug in deze boekenkast. De reacties zijn nu dan ook alleen maar positief.”

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Prachtig! Aanwinst voor de stad.

 2. Joris

  Goe gedoan jochie!

 3. isabelle

  Wat een FANTASTISCHE muurschildering, geweldig gedaan!!!

  Ik zie er steeds meer opduiken in de stad. Goed bezig, gemeente Utrecht!

 4. Scherpschutter

  Noem me een zuurpruim, maar man wat is dit lelijk.

 5. R

  Fantastische manier om de mindere delen van de stad een fraaier aangezicht te geven! Las laatst dat er nu zelfs rondleidingen zijn langs alle muurschilderingen. Gaaf!

 6. bee

  ik vind het wel wat hebben.

 7. waldorff

  inderdaad “scherpschutter” je bent een zuurpuim. Toch mooi om te zien dat de stad in een week tijd een Carvaggio en nu dit erbij heeft gekregen!
  Complimenten namens mij en Stattler…

 8. Anne Marie ten Berge

  @ Gilbert het zijn twee kunstenaars die alle lof verdienen. NIET de gemeente Utrecht met haar slappe gemeenteraad.

 9. E westerhoff beekink

  Heel erg mooi een verrijking voor de stad utrecht al die muurschilderingen

 10. G. de Vries

  Ik heb nu al een paar keer dmv plaatjes/foto’s naar de muurschildering zitten kijken maar ga binnenkort naar de Mimosastraat! Vind het prachtig! Wow, kunstenaars!

 11. w

  nog veel meer van dit soort muurschilderingen aub!

 12. Inez

  Prachtig, ga zo door.

 13. Bernhard

  Nu een aantal keer per toeval tegen zo’n grote muurschildering aangelopen. Telkens was ik aangenaam verrast door hoeveel goeds zo’n kleurrijke afbeelding doet voor het straatbeeld. Er zijn meer dan genoeg grauwe, slecht onderhouden gevels in Utrecht. Dan is dit een zeer welkome afwisseling.

 14. Sannieboy

  Fantastisch en heel mooi!
  Nu maar hopen dat die “Fame” kliederaar er geen lucht van krijgt….hoewel, misschien steekt ie er iets van op;-)

 15. Arjan Verhoeven

  Prachtig!

 16. Sjaak

  @scherpschutter: zuurpruim!!!!!

 17. Zonnewende

  Super mooi!

  Ben heel blij met al deze initiatieven!

 18. Katja

  Ik zag ze het maken, leuk hoor !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).