Glashelder weer: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien vanaf de Domtoren | De Utrechtse Internet Courant Glashelder weer: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien vanaf de Domtoren | De Utrechtse Internet Courant

Glashelder weer: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien vanaf de Domtoren

Glashelder weer: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien vanaf de Domtoren
Hoewel de bewolking in de middag toenam was het vandaag heel helder weer. Zo helder dat zowel Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien waren van de Domtoren.

Hoewel de bewolking in de middag toenam was het vandaag heel helder weer. Zo helder dat zowel Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien waren van de Domtoren.

Eigenlijk had er nu een lift moeten staan bij de Domtoren waar menig bezoeker eindelijk het icoon van Utrecht had kunnen bezoeken. Door de bekende reden – de coronacrisis – is ook de toren dicht en laat de lift nog op zich wachten.

Dat het de moeite loont om naar boven te gaan, blijkt wel uit deze foto’s. Omdat men nu hoger dan ooit de Domtoren op kan is het uitzicht ook goed. Dat gecombineerd met het heldere weer zorgt ervoor dat er heel ver gekeken kan worden. De vier grote steden; Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en natuurlijk Utrecht zijn zo te zien.

De beelden zijn gemaakt door @TorensUtrecht

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Kerktorens hadden vroeger dan ook nog een functie: de vijand spotten.

  Kan er niets aan doen, maar wat is dat stadskantoor toch een gedrocht van een gebouw. Het verpest het uitzicht.

 2. PvC

  Niet alleen het stadskantoor, al springt dat er wel in negatieve zin uit. Het hele uitzicht naar de westkant van de stad is niet om aan te zien. Dat wordt hierboven heel goed duidelijk gemaakt.

 3. Esrin W.

  Sja PvC… realiseer je ook nog eens dat voor deze kunstwerken 50 andere voorstellen zijn afgevallen voordat deze het zijn geworden.
  Of gaat zoiets sneller met handjeklap hoe werkt dat precies?

 4. Jeroen

  Blijven jullie lekker zuurpruimen in Oost over hoe mooi het uitzicht op de parkeerterreinen van de Jaarbeurs ooit was, gaan wij in West wel van een levendig nieuw stationsgebied genieten.

 5. Oudegracht

  Nou, de zuurgraad is weer flink opgelopen hier. Mooie foto’s! En ik vind het stationsgebied een hele verbetering vergeleken met de verloederde ellende die er eerst stond.

 6. Erwin

  Wat is er toch is met het Stadskantoor? Vind het een mooi gebouw. Leuk ook dat het de vorm van een 4 blijkt te hebben. Vanwege Utrecht 4e stad van Nederland?

 7. Wim

  Eens met Oudegracht

 8. Koel Hoofd

  @Erwin, volgens de architect en de gemeente is het een U en géén 4.

  @Oudegracht, die verloedering is een kwestie van perspectief. Het oude nieuwe stationsgebied was pas 20 jaar oud toen de meute bestuurders begonnen te zeiken dat er iets anders moest komen omdat de kosten van handhaving op het budget voor links hobbyisme drukte.
  Dit moderne stationsgebied gaat nog voordat het wordt als compleet wordt opgeleverd al verloederen. Waarom? De architecten en bestuurders negeren de menselijke maat maar staren zich blind op de euros en nepduurzaamheid.

 9. Niels Bokhove

  Lieve DUIC, kunnen er wat bijschriften en pijlen bij? Ik heb geen idee waar ik kijken moet en wat ik dan zie.

 10. wollie

  hoe weet je dat Oudegracht, jij komt daar nooit…

 11. Joep

  Eens met Oudegracht

 12. Katja

  Geniet er nog maar van, als covid-19 verdwenen is wordt de lucht weer vies.

 13. Metropool Utrecht.

  Straks komt op de Mark torens ook een uitzicht locatie, op 140 m , kun je bij helder weer de zee en Duitsland zien !
  Tot plek lijkt me ook om de hele randstad in 1 keer s avonds te zien daar ! nog wel even geduld!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).