Het gloednieuwe Stayokay geopend op de Neude | De Utrechtse Internet Courant Het gloednieuwe Stayokay geopend op de Neude | De Utrechtse Internet Courant

Het gloednieuwe Stayokay geopend op de Neude

Het gloednieuwe Stayokay geopend op de Neude
Het gloednieuwe Stayokay hostel op de Neude is geopend. Sinds vandaag checken de eerste gasten al in. Op vijf oktober wordt het hostel, in aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen, officieel geopend.

Het gloednieuwe Stayokay hostel op de Neude is geopend. Sinds vandaag checken de eerste gasten al in. Op vijf oktober wordt het hostel, in aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen, officieel geopend.

Het hostel is de op één na grootste vestiging van Stayokay in Nederland. Alleen Amsterdam heeft op dit moment een grotere Stayokay. “Het Stayokay op de Neude is een plek waar iedereen zich thuis moet gaan voelen. Gast of geen gast, iedereen is hier welkom”, zegt marketing en salesmanager Jennifer Woltjer.

Gasten van de eerste dag Janine- en Hetty Hofman
Gasten van de eerste dag Janine- en Hetty Hofman

De zussen Janine- en Hetty Hofman zijn twee van de eerste gasten ooit die gaan overnachten in het nieuwe hostel. Ze zijn van plan vier dagen te overnachten in de binnenstad van Utrecht. “Op de site van Stayokay zag ik dat het hostel werd geopend op twaalf augustus”, vertelt Janine Hofman bij de incheckbalie. “Ik wilde al langer met m’n zus weg dus heb ik haar de keus gegeven tussen Reykjavik en Utrecht. Ze reageerde niet, dus heb ikzelf maar besloten om naar Utrecht te gaan.”

Stayokay wil het gemeenschapsgevoel versterken door het organiseren van verschillende activiteiten. Mensen kunnen onder meer op zondag om zeven uur met het bord op schoot voetbal komen kijken, het hostel organiseert optredens en er staan gezamenlijke eetavonden op het programma. Stayokay hoopt ook binnenkort Utrechters met talent te verwelkomen in het hostel. “Wij bieden iedereen die het leuk vindt om hier iets te doen graag een podium”, zegt Woltjer.

Stayokay 002Op de eerste verdieping van het hostel is een groot lounge gedeelte ingericht. “Idee is dat gasten hier rustig kunnen eten, maar ook kunnen Utrechters hier gewoon een drankje komen doen”, aldus Woltjer. “Je drinkt hier een drankje met vrienden tijdens een optreden van een lokale band en ontmoet mensen uit alle windstreken.” Naast eten en drinken kunnen mensen ook werken op flexplekken of een vergaderruimte afschrijven.

Het hostel is gevestigd in het oude kantoor van de ABN-AMRO. Daar zijn nog overblijfselen van te bewonderen in het pand. De oude glazen lift wordt gebruikt en de oude kluis van de bank dient nu als veilige opbergplek. Ook de oude tegel boven de hoofdingang, waar nu het logo van Stayokay overheen hangt, krijgt een plek in het hostel.

Verder ademt het hostel ‘Stayokay’ en ‘Utrecht’. Op de muren van de slaapkamers zijn in het Engels wetenswaardigheden over de stad te lezen. Op de muren buiten de slaapkamers komt de geschiedenis van Stayokay in Nederland terug door oude krantenartikelen.

Stayokay - Utrecht CentrumHet hostel krijgt in totaal 258 bedden verspreid over zestig kamers. Er zijn twee-, vier-, zes- en achtpersoonskamers. Veel kamers bieden uitzicht over de Neude en een paar kamers kijken uit op de Domtoren. Bijzonder is dat de stapelbedden in de grotere kamers allemaal een ingebouwde USB-aansluiting krijgen.

Stayokay 001 Stayokay 012 Stayokay 009 Stayokay 008 Stayokay 004

9 Reacties

Reageren
  1. Wil

    The fifth?!?!
    Daar is geen woord Nederlands bij. Als we niet oppassen gaat Utrecht Amsterdam achterna met alle bike rents, rooms to let, dutch cheeses, etc etc.
    Overigens ben ik benieuwd hoe lang de verwarmingsbuizen van de eerste foto heel blijven.

  2. Mick

    Geweldig dat dit hostel zo midden in Utrecht open is. Ik ga zeker een keer met vrienden en biertje doen aan de bar daar!

    @Wil: zeker al een tijd niet meer in een hostel geweest?! De huidige hostelganger is echt niet het slopende en zuipende publiek van weleer…

    Uitzonderingen daargelaten, maar die heb je in normale hotels ook uiteraard..

  3. John

    Utrecht, stad voor studenten, starters en backpackers. Goedkoop, goedkoper, goedkoopst. De drinktentjes, eettentje, slaaphokken en woonhokken. Elke kwaliteit ontbreekt. Verloedering ligt op de loer.

  4. Peter

    Als het nu ergens is toegestaan om een andere taal te gebruiken, dan lijkt mij dat wel in de toeristenbranche.

  5. Wil

    @peter: tuurlijk, doen ze immers in Rome, Berlijn, Parijs en Madrid ook. Oh nee…, toch niet.

  6. Margreet

    Gaaf, ziet er prachtig uit, mooi gestyled, top locatie! Succes!

  7. Hekel aan ondoordachte meningen

    @ John.

    Komt u wel eens in Utrecht? Zo ja, kijk voor de grap eens bij makelaars voor huizen en huurprijzen. Bij zijdenbalen beginnen appartementen voor3,5 ton, voor nog geen 100m2. Ik zou die niet “goedkoopst” noemen. Misschien bent u gewoon heel erg rijk, dan zijn er inderdaad duurdere steden in de wereld.

    Ook staat de hele stad in de stijgers, alles wordt opgeknapt, ik zie overal duurdere kledingszaken verschijnen. Ook voor handgemaakte pakken.

    Er zijn restaurants voor alle budgetten. Ik begrijp dat u niet in restaurants komt met minder dan 2 Michelin sterren. Dan is Utrecht inderdaad lastig.

    Misschien kunt u beter n statig herenhuis in Parijs kopen. Dan zijn alle problemen voor u opgelost.

  8. Berend van Br.

    @ Hekel

    In de Utrechtse culinaire woestenij is in de verste verte zelfs geen restaurant met een (1) ster te vinden. Tekenend voor het studenten- en startersklimaat. Net zoals die stortvloed aan bouwprojecten voor studenten en starters. Het is allemaal wel heel eenzijdig hier hoor.

  9. Maud

    Vind het er prachtig uitzien. Goede reclame voor ons land, schoon, hip en betaalbaar! Maud

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).