‘Gökmen T. in de gevangenis al ernstig geradicaliseerd’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Gökmen T. in de gevangenis al ernstig geradicaliseerd’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Gökmen T. in de gevangenis al ernstig geradicaliseerd’

‘Gökmen T. in de gevangenis al ernstig geradicaliseerd’
Gökmen T., de verdachte van de tramaanslag in Utrecht, zou volgens vier medegevangen al ernstig zijn geradicaliseerd in de gevangenis. De mannen zouden hierover melding hebben gedaan. Dit meldt Peter R. de Vries op basis van ‘een betrouwbare bron’.

Gökmen T., de verdachte van de tramaanslag in Utrecht, zou volgens vier medegevangen al ernstig zijn geradicaliseerd in de gevangenis. De mannen zouden hierover melding hebben gedaan. Dit meldt Peter R. de Vries op basis van ‘een betrouwbare bron’.

De verdachte van de aanslag in de tram bij het 24 Oktoberplein zat kort voor de schietpartij nog in de gevangenis. Hier zou hij al geradicaliseerd zijn. Volgens een bron die Peter R. de Vries gesproken heeft zou Gökmen T. ook een kopstoot hebben uitgedeeld aan een bewaarder. Dit zou gebeurd zijn na een discussie over een gebedskleedje.

De verdachte zou daardoor in afzondering zijn geplaatst, maar tijdens deze maatregel werd hij door het hof op vrije voeten gesteld. Hij kwam op 1 maart vrij.

Het is tot nu toe onduidelijk wat er met het incident is gedaan. Volgens De Vries is er geen aangifte gedaan en is er tijdens de rechtszitting geen melding van gemaakt. Het ministerie van justitie wilde niet reageren op de uitlatingen van de bron van De Vries.

Gökmen T. wordt verdacht van viervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk. tijdens de aanslag op 18 maart in Utrecht.

11 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Je kan gerust stellen dat er iets ernstig mis is met ons huidige rechtssysteem. Helaas moet er eerst iets misgaan voordat de verantwoordelijken maatregelen nemen. En zelfs dan hebben ze te maken met mensen binnen dat systeem die de hakken stevig in het zand zetten om noodzakelijke veranderingen tegen te houden.

 2. Peet

  Gedetineerde geeft bewaker kopstoot
  Zwaar aan het radicaliseren
  Mag naar huis
  Pleegt gruwelijke aanslag
  Waar is justitie mee bezig
  Ongelofelijk
  Kamervragen?
  Minister?

 3. Frits

  Je zou toch verwachten dat op dit schokkende bericht,reacties zou regenen
  Een grote lijn van blunders van justitie
  Waarom gaf men de kopstoot nietdoor ,,,iedereen zag dat hij radicaliseerde
  Wie heeft heeft deze idioot op de sameleving losgelaten
  Waarom springt de media hier niet bovenop?
  Waar is de politiek?
  Radio,,tv ,,kranten?

 4. w

  misschien heeft ie zelf de kopstoot verzwegen in het kader van zijn privacy?

 5. bee

  die bewaarder had aangifte moeten doen.
  het is dat hij die aanslag heeft gepleegd anders was meneer gewoon vrij geweest.
  het erge van het verhaal is dat die aanslag voorkomen had kunnen worden.

 6. Klaas

  @ Frits

  Ik weet niet hoor, maar de media zat er gisteren echt wel gewoon dik bovenop hoor. Ik heb het in alle programma’s van het nieuws tot Nieuwsuur en van Jinek t/m Boulevard zien langskomen? En al die programma’s waren vol kritisch. Rutte en Grapperhaus kregen er flink van langs. O.a. van Peter R de Vries.

  Welke media volg jij eigenlijk?

 7. Frits

  Klaas,,ik kijk geen npo progammaas meer,,,je wordt gefopt waar je bij staat
  En boulevard alhelemaal niet

 8. Anne Marie ten Berge

  Die kopstoot is wel degelijk doorgegeven en wel aan de Commissie van Toezicht van het OM te Utrecht. Kenniscentrum of wel het adviescentrum CvT houdt in op dracht van de Minister van Justitie en Vuiligheid toezicht op justitiabelen. De CvT had direct de gemelde radicalisatie plus de kopstoot door moeten spelen naar de advocaat-generaal van het hof te Arnhem. Ik denk dat ik aangifte ga doen tegen Rutte en Grapperhaus vanwege nalatigheid. hun er van langs geven helpt niet. Dan bieden ze excuses aan en beloven beterschap als het al te laat is. De Tweede Kamer zal ook nooit een foute minister of minister-president weg sturen.

 9. Peet

  Annemarie te berge
  Dank voor je reactie
  Anne faber was al vreselijk
  Maar hier zijn 4 mensen op een vreselijke manier vermoord
  Door enorme blunders van justitie ministerie, wegkijkers pamperpaars
  Wat moet het schokkend zijn voor nabestaanden om zoiets te lezen

 10. Klaas

  @ Frits

  Kennelijk wordt jou wijsgemaakt dat je daar gefopt wordt.

  Nu heb je kritiek en zeg je dat er geen (kritische) aandacht was voor deze zaak, terwijl die er volop (zeer kritisch) was.

  Je roept iets, het tegendeel is waar en nog denk je dat je het gelijk aan je zijde hebt.

  Als je niet kijkt, roep dan ook niet dat iets is of niet is.

  Juist de NPO had volop zeer kritische aandacht voor deze zaak en Rutte en Grapperhaus kregen er vol van langs.

  Ander dingetje. Grappig trouwens dat populisten volop afgeven op de zogenaamde mainstream media, maar dat ze diezelfde mainstream media gebruiken en misbruiken om hun ideetjes aan de man te brengen en om de zaak te manipuleren..Net wanneer het hun uitkomt.

  De mainstream media bestaan niet, het zijn nog altijd verschillende bedrijven en partijen waar verschillende mensen, individuen, werken die aan te spreken zijn op gedrag en fouten.

  Overigens; is DUIC ook niet gewoon onderdeel van de (lokale) main stream media? Zomaar een vraag.

 11. Toine Goossens

  Het versterken van vertrouwen in de samenleving zal alleen maar toenemen als degenen die de kluit belazeren buitenspel worden gezet. Dat is echter vrijwel onmogelijk met de bescherming die maatschappelijke verraders van de privacywetgeving genieten.

  Het wordt met de dag moeilijker om bewijs sluitend te krijgen en negatief, crimineel, gedrag te corrigeren. Nederland is een narcostaat, Nederland wast crimineel geld wit. Helpers als Baudet maatje, de strafpleiter Hiddema, weten altijd wel een gaatje in de vervolging te vinden.
  Hij is nu stemmentrekker voor FvD, en tapt dus uit een ander vaatje om stemming te maken. Een gevaarlijk man.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).