Gratis krant De Oud-Utrechter stopt na negen jaar | De Utrechtse Internet Courant Gratis krant De Oud-Utrechter stopt na negen jaar | De Utrechtse Internet Courant

Gratis krant De Oud-Utrechter stopt na negen jaar

Gratis krant De Oud-Utrechter stopt na negen jaar
Het blad De Oud-Utrechter stopt ermee. Het blad voor 50-plussers in Utrecht werd in 2010 opgericht en kwam elke twee weken uit met een gratis editie. De laatste editie ligt nu echter in de schappen, want de inkomsten bleven achter.

Het blad De Oud-Utrechter stopt ermee. Het blad voor 50-plussers in Utrecht werd in 2010 opgericht en kwam elke twee weken uit met een gratis editie. De laatste editie ligt nu echter in de schappen, want de inkomsten bleven achter.

De eerste editie van De Oud-Utrechter kwam op 7 september 2010 uit met onder meer Henk Westbroek als columnist. Het richtte zich al die jaren op ‘mensen met een hart voor Utrecht, de 50-plussers die de stad groter zagen groeien en daar vaak ook de handen voor uit de mouwen staken’.

De oplage van het blad was ruim 55.000 kranten en er was veel ruimte voor geschiedenis en nostalgische verhalen. De verhalen werden ingestuurd door lezers.

Faisal Chafchaf, algemeen directeur van uitgever De Oude Stad, bevestigt dat de laatste editie vanaf deze week in de schappen ligt en dat er volgend jaar geen nieuwe editie meer op de planning staat.

Moeilijke markt

Chafchaf legt uit: “Het is een moeilijke markt en we moesten er steeds geld bijgooien. We weten wat het doet met de lezers, want daar deden we het voor, maar het is erg moeilijk om de krant kostendekkend te maken.”

De uitgever gooit de deur nog niet helemaal dicht en zegt dat de krant over twee maanden ook weer opnieuw gemaakt zou kunnen worden, als het dan wel lijkt te lukken. “Die kans is wel klein”, geeft Chafchaf toe.

De uitgever De Oude Stad bracht ook De Oud-Rotterdammer (2005) en De Oud-Hagenaar (2009) uit. De Oud-Hagenaar werd eerder dit jaar al omgedoopt tot De Haagse Tijden vanwege achterblijvende inkomsten en inmiddels uitgegeven door  een andere uitgever uit Den Haag, Constant Martini. Vanaf volgend jaar wordt dat blad weer overgenomen door een andere uitgever, Bruckel.

De laatste editie van De Oud-Utrechter ligt vanaf dinsdag 24 december op de vertrouwde plekken in de stad.

13 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Oh wat jammer, mijn moeder van 98 (en ik ook) vindt het zo leuk en herkenbaar.

 2. truus

  Heb hem net mee genomen wat jammer dat het stopt

 3. Karla

  Jammer!

 4. UTRECHTSE JANTJE

  DOOD EN DOODZONDE …DAT DIT GEWELDIG LEUKE BLAD MOET VERDWIJNEN . … ELKE UTRECHTER KON HIER ZIJN VERHAAL KWIJT …EN REAGEREN OP DAT VAN ANDEREN EN HOPENLIJK KOMT ER ‘N VERVOLG OP ! VERDER WENS IK IEDERÉÉN , HELE FIJNE GEZELLIGE FEESTDAGEN EN ‘N FANTASTISCH 2020 TOE …

 5. W

  Wat is dat jammer!!!
  Heerlijk lezen die ‘oude’ verhalen en reacties, we gaan ‘m zeker missen!
  Warme herinneringen.

 6. Golstein

  Kan de krant niet in samenwerking met de straatkrant worden verkocht?

 7. G. de Vries

  Verdorie, wat jammer! Het Utrechtse collectief geheugen werd door deze krant zo goed in de schijnwerpers gezet. De herkenbaarheid was groot en import leerde de geschiedenis, de mores, van de stad of wijk (her)kennen.

 8. Theo de Ruiter

  Spijtig, heel spijtig dat DOU verdwijnt

 9. Pieter C. van der Steeg

  Dat DOU om fin. redenen misschien helemaal niet hoeft te verdwijnen. Onderbrengen in een Stichting, probeer via via gelden aan te trekken en beheer die betrouwbaar. Dat er van voor en tijdens de oorlog weinig of geen mensen meer zijn die daar over kunnen schrijven is geen punt. Er komen steeds nieuwere oudjes. De bezige baasjes van nu worden ook oude Utrechters. Straks hebben Herman van Veen , Philip Freriks, Maarten van Rossum, en vele anderen, niet veel meer tedoen dan denken aan vroeger. Dan komt ook de kopij voor DOU. Niks einde aan DOU. Succes!

 10. Maria

  Oh wat jammer nu. Misschienom het online versie? Ik vond het altijd leuk om te lezen.

 11. He Alblas

  Wat vreselijk jammer, ik keek er elke 2 weken naar uit en nam ook een exemplaar mee voor mijn 81-jarige broer.
  Kan de gemeente Utrecht niet bijspringen, die geven zoveel geld uit voor zaken waarvan ik denk helemaal niet nodig (bv alleen al die verkeersborden, het worden er steeds meer, je struikelt er bijna over en vervelende gladde tegeltjes in de stoepen en op de weg, heb ik het nog niet eens over alle verspillingen….)
  Het viel me wel altijd op dat er zoveel krantjes werden gedrukt, de mandjes waren vaak nog voor 3/4 gevuld als de volgende editie alweer uitkwam

 12. Ria Brouwer

  Och wat jammer
  Het net een oproep klaar toen ik vernam dat de oud Utrechter er mee stopt.
  Ben al lang op zoek naar een neef en hoopte hem via deze oproep te vinden.
  Mijn laatste strohalm .

 13. Monique

  Och wat jammer stopt ook online?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).