Grieks restaurant in Utrechtse wijk Lunetten opnieuw slachtoffer van criminelen; twee inbraken in één nacht Grieks restaurant in Utrechtse wijk Lunetten opnieuw slachtoffer van criminelen; twee inbraken in één nacht

Grieks restaurant in Utrechtse wijk Lunetten opnieuw slachtoffer van criminelen; twee inbraken in één nacht

Grieks restaurant in Utrechtse wijk Lunetten opnieuw slachtoffer van criminelen; twee inbraken in één nacht
Het Griekse restaurant Aphrodite op Zevenwouden 216 in Lunetten is in de nacht van 12 op 13 april wederom slachtoffer geworden van criminelen. Er werd die nacht maar liefst twee keer ingebroken in het restaurant. De politie is op zoek naar getuigen.

Het Griekse restaurant Aphrodite op Zevenwouden 216 in Lunetten is in de nacht van 12 op 13 april wederom slachtoffer geworden van criminelen. Er werd die nacht maar liefst twee keer ingebroken in het restaurant. De politie is op zoek naar getuigen.

Het jaar begon met een domper voor Shamida, eigenaar van Aphrodite. In de avond van 26 januari was het restaurant slachtoffer van een gewapende overval. Twee verdachten kwamen rond 19.50 uur binnen, bedreigden een medewerker met een wapen en deden een greep in de kassa.

In de nacht van 22 op 23 maart was het weer raak: inbrekers sloegen een raam aan diggelen en gingen ervandoor met de kassa. En in de nacht van 12 op 13 april drongen er dus opnieuw ongenode gasten het restaurant binnen – nu niet één, maar twee keer.

Dubbele inbraak

Om 2.15 uur kregen agenten een melding van het inbraakalarm en snelden daarop naar Aphrodite. Volgens de agenten waren de inbrekers nergens meer te bekennen toen ze ter plaatse kwamen. Om 6.50 werd er wederom ingebroken. Onbekend is of het om dezelfde inbrekers gaat.

De politie doet onderzoek naar de verschillende incidenten. Getuigen, of mensen die camerabeelden bezitten die nuttig kunnen zijn voor het onderzoek, worden gevraagd zich te melden.


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

7 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Het schijnt dat criminelen hun activiteiten meestal bedrijven in de directe omgeving waar ze woonachtig zijn. Ik denk dat ze uit Lunetten of Hoograven komen. De politie zal daar de usual suspects wel kennen.

 2. Koel Hoofd

  Het gaat echt niet goed met Lunetten…
  Zou dat iets te maken kunnen hebben met de lastige bereikbaarheid voor politie?

 3. Asha

  @massegast: huh waar blijkt dat uit? Heb je een bron? In mijn studie criminologie werd juist het tegendeel beweerd. Daders komen meestal uit omliggende wijken

 4. Geenstijl@Utrecht

  Lunetten is het afvoerputje voor probleem gevallen van de stad Utrecht, met name drugsverslaafden zijn er gehuisvest,met alle problematiek van dien.
  Onze burgemeester heeft er in iedergeval geen last van.

 5. W

  Het wordt er niet gezelliger op in Lunetten. Er gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Terwijl er ook overdag gespuis rondhangt.
  Los van de supermarkten is er nog nauwelijks een fatsoenlijke winkel te vinden.

 6. Massegast

  @Asha — Vooruit, ik noem ook Kanaleneiland. Een omliggende wijk, net als Hoograven. Mijn bron is Theodore Dalrymple (‘Life at the bottom’), een psychiater/ervaringsdeskundige met een wetenschappelijke achtergrond. Verder wens ik de mensen van het Griekse restaurant veel sterkte, in deze voor hen bizarre tijd.

 7. RABE

  Geen stijl, Lunetten is geen afvoerputje. Er wonen wel veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar dat zijn zeker geen criminelen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).