Griftpark heeft nieuw toiletgebouw: ‘Draagt bij aan bewegingsvrijheid van mensen met een aandoening’ Griftpark heeft nieuw toiletgebouw: ‘Draagt bij aan bewegingsvrijheid van mensen met een aandoening’

Griftpark heeft nieuw toiletgebouw: ‘Draagt bij aan bewegingsvrijheid van mensen met een aandoening’

Griftpark heeft nieuw toiletgebouw: ‘Draagt bij aan bewegingsvrijheid van mensen met een aandoening’
Foto's: Chantal Spaan
In het Griftpark in Utrecht staat een nieuw toiletgebouw. Het gebouw heeft twee urinoirs en twee zittoiletten, waarvan er één rolstoeltoegankelijk is. Gebruik van de toiletten is gratis en kan tussen 7.00 en 22.00 uur.

In het Griftpark in Utrecht staat een nieuw toiletgebouw. Het gebouw heeft twee urinoirs en twee zittoiletten, waarvan er één rolstoeltoegankelijk is. Gebruik van de toiletten is gratis en kan tussen 7.00 en 22.00 uur.

Het toiletgebouw is eerder geplaatst dan de geplande opening op 1 april. Volgens de gemeente is dat omdat er op dit moment weinig openbare toiletvoorzieningen open zijn.

Kees Diepeveen, wethouder Openbare Ruimte: “De beperkte toiletvoorzieningen zijn vervelend voor iedereen die een ommetje maakt of de stad bezoekt, maar voor mensen met een aandoening kan het problematisch zijn. Voor hen is het nog belangrijker om een toilet in de buurt te hebben dan voor anderen. Dit toiletgebouw draagt bij aan hun bewegingsvrijheid.”

Meer toiletten

De gemeente wil meer openbare toiletten in het centrum van de stad. Het streven is dat in drukbezochte gebieden binnen 250 meter loopafstand altijd een openbaar toilet te vinden is. Afgelopen tijd zijn al vaker openbare toiletten bijgeplaatst, zoals de uriliften in het centrum.

Het nieuwe toiletgebouw in het Griftpark is opgenomen in de HogeNood-app, waarmee openbare toiletten beter vindbaar zijn.

14 Reacties

Reageren
 1. jan

  Nice!

 2. Justin

  Mooi, nu liever dan morgen nabije omgeving van HC en verder nog dan wordt het
  Toch nog een echte stad…
  Tussentijds snel en goedkoop op te lossen met Dixis!

  JUSTIN

 3. Justin

  Nu omgeving HC nog…
  SVP vandaag nog, tussentijds goedkoop met
  Dixis…

  JUSTIN

 4. Justin

  Nu omgeving HC nog, per direct
  Goedkoop tussentijds met Dixis…

  Justin

 5. Eva

  Geweldig! Wanneer volgen de andere parken, zoals Wilhelminapark?

 6. Bernhard

  @Justin: Huh? Er zijn al toiletten op HC en op het station. Je kunt niet op iedere straathoek nu een toiletgebouw plaatsen.

 7. Kadoendra

  @Eva

  Is deze ochtend al geregeld, @Justin heeft er een paar Dixis neergezet!

 8. W.

  Mooie toevoeging als openbare voorziening! Met de gesloten horeca mis je vaker de mogelijkheid om ergens gebruik te maken van een toilet als je een wat langere wandeling maakt.

 9. Jeffrey

  Ik vraag mij af hoe de handhaving op schoon en veilig gaat zijn. In vroeger tijden (tot midden jaren ’90) waren openbare WC’s te ranzig om te bezoeken. Daarna zijn al die hokjes meestal weggehaald.

  In gebieden met veel drugsgebruikers had je geen idee wat je er aan ging treffen. De comeback in exact dezelfde vorm verbaast mij dan ook zeer. Hopelijk is er goed over nagedacht hoe ze schoon en veilig te houden.

 10. Tja

  @jeffrey Camera’s recht voor de pot waarschijnlijk haha! Maar idd: ik deel je zorg. Ik hoop dat de gemeente het goed regelt!

 11. Uuutje

  Zwervers, junks, straatprostitutie, drugsdeals, ontmoetingsplek, daklozen en jongeren die er een potje van gaan maken.

  Precies de reden waarom openbare toiletten nagenoeg overal verdwenen zijn.

  Ook niet zo slim om dit tijdens een pandemie te gaan plaatsen. Een openbaar toilet is een coronabrandhaard 1e klas.

  Gewoon toiletten in horecavoorzieningen. De zuinige Hollander moet maar eens leren dat hij gewoon betaalt voor zijn toiletbezoek (want schoonmaakkosten). Het is geen recht om overal te moeten poepen en plassen. Misschien is het beter een idee om mensen met een bepaalde ziekte (die vaak moeten) een papier te geven, dat zij aan een winkel, café-rest. kunnen laten zien als ze nodig moeten, waardoor ze daar het toilet kunnen gebruiken.

 12. Justin

  Bernard 1 die je betalen moet op HC,verder onbekend!
  Kadoendra leuk! Met vriendelijke groet J!

  Duic redactie Dank!

  JUSTIN7

 13. Pee

  Ik ben benieuwd hoe het gebouw er over een half jaar uitziet,als dat al gehaald word.

 14. Hetty

  Prachtige toiletgroep ! Maar was het niet beter geweest, de toiletten in de kinderboerderij te plaatsen, zodat er toezicht is? Als je ziet, wat er met bushokjes gebeurd, ben ik bang, dat als je deze prachtige toiletgroep over een poosje gebruikt, je -pottifecaal- te kijk zit, omdat de glazen deuren aan gruzelementen zijn geslagen. Het is triest, dat we tegenwoordig in zo n wereld leven, waar vandalen vaak ongestraft hun vernielende gang kunnen gaan. Wellicht een camera op het huisje richten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).