Griftpark, Park Lepelenburg en Wilhelminapark weer hele dag en nacht open voor Utrechters Griftpark, Park Lepelenburg en Wilhelminapark weer hele dag en nacht open voor Utrechters

Griftpark, Park Lepelenburg en Wilhelminapark weer hele dag en nacht open voor Utrechters

Griftpark, Park Lepelenburg en Wilhelminapark weer hele dag en nacht open voor Utrechters
De politie deed extra rondes in oktober
De avond- en nachtsluiting van het Utrechtse Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilhelminapark is vanaf maandag 4 januari weer opgeheven. De parken waren sinds 7 oktober 2020 tussen 22.00 en 06.00 uur gesloten voor publiek, vanwege overlast en overtredingen van de coronamaatregelen.

De avond- en nachtsluiting van het Utrechtse Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilhelminapark is vanaf maandag 4 januari weer opgeheven. De parken waren sinds 7 oktober 2020 tussen 22.00 en 06.00 uur gesloten voor publiek, vanwege overlast en overtredingen van de coronamaatregelen.

Het gebiedsverbod stond sinds afgelopen najaar aangegeven op borden bij de ingangen van de parken. Deze zijn ondertussen weer verwijderd.

Het verbod is niet langer geldig in het Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilhelminapark. Wel blijft de gemeente controleren of bezoekers van de parken zich aan de geldende coronamaatregelen houden. Als het nodig is, zegt de gemeente opnieuw maatregelen te nemen.

Overlast

Begin oktober veroorzaakten bezoekers van het Griftpark veel overlast. In de avonduren, nadat de horeca gesloten was, zaten er nog groepen mensen in het park. Zij hielden zich niet aan de coronamaatregelen. De gemeente besloot daarom dat de parken verboden gebied worden. Overigens gaat de gemeente voor het Griftpark onderzoeken of er permanent een nachtelijke sluiting moet komen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Zeer verontrustend en een heel erg verkeerd signaal! Ik krijg het angstige gevoel dat men denkt dat we het ergste nu wel hebben gehad, maar het tegendeel is waar! We hollen achteruit, de gevolgen van die gezellige feestdagen moeten nog komen en het duurt nog maanden duurt voordat het positieve effect van de aanstaande vaccinaties zichtbaar gaat worden. Kunnen we asjeblieft nog even bij de les blijven?

 2. Manou De R.

  Jammer. Het was wel lekker rustig eigenlijk zo.

 3. Erwin

  Alsof de parken opeens weer vollopen bij deze winterse temperaturen. Niet zo aanstellen hoor @geer!

 4. Kadoendra

  @Gerard Brugmans

  Vroeger waren het slechts de mensen met een minima uitkering die de overheid niet serieus namen, terwijl heden ten dage heel veel andere groepen ook de overheid niet meer serieus nemen.

  Hoe de overheid heel veel burgers in Nederland heeft behandeld met de kinderopvangtoeslag heeft de kloof van de burger met de overheid ook weer enorm vergroot.

  De corona ziekte neem ik zeer serieus, terwijl ik de overheid al heel erg lang meestal niet serieus neem.

 5. Koel Hoofd

  Is er eigenlijk een goede reden voor deze openstelling terwijl Nederland nog in lockdown zit?

 6. Massegast

  Nou, ik weet wat me te doen staat. Lekker een nachtelijke wandeling maken door ‘Park Lepelburg’. Om me te laten beroven. Spannend. En je wordt dan niet zomaar beroofd. Nee, ‘gelepeld’. Een nieuw woord voor de Utrechtse vocabulaire, lijkt me.

 7. Henk

  Hèhè, eindelijk! Dit soort vrijheidsbeperking zou tot een minimum beperkt moeten worden en niet moeten kunnen als er niet een zeer zwaarwegende noodzaak voor is. Wat ovelast is neit voldoende reden en bovendien kan/moet daar tegen opgetreden worden. Een wandeling is – ook ‘s avonds – juist het voordeel van zo’n park in de buurt en goed voor je. Dus nooit meer dicht a.u.b.!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).