GroenLinks wil een grotere betaalbare supermarkt op de Uithof | De Utrechtse Internet Courant GroenLinks wil een grotere betaalbare supermarkt op de Uithof | De Utrechtse Internet Courant

GroenLinks wil een grotere betaalbare supermarkt op de Uithof

GroenLinks wil een grotere betaalbare supermarkt op de Uithof
Utrecht Science Park. Foto: Robert Oosterbroek
Er moet een grotere betaalbare supermarkt komen op de Uithof. Dat stelt GroenLinks Utrecht voor na geluiden over de summiere voorzieningen in het gebied. De partij stelt daarover vragen aan het college.

Er moet een grotere betaalbare supermarkt komen op de Uithof. Dat stelt GroenLinks Utrecht voor na geluiden over de summiere voorzieningen in het gebied. De partij stelt daarover vragen aan het college.

Uit onderzoek van Utrecht Science Park, Universiteit Utrecht en SSH blijkt dat de belangrijkste wens van de vele duizenden bezoekers en bewoners van de Uithof een grotere en betaalbare supermarkt is. Momenteel is er een alleen een Spar University.

In 2012 stond dit onderwerp ook al op de agenda, maar is er volgens de partij geen gehoor gegeven aan de grootste wens van studenten, bewoners en bezoekers. Raadslid van GroenLinks, Melody Deldjou Fard: “Het is belangrijk dat ongeacht de grootte van de portemonnee, het mogelijk is om op Utrecht Science Park dagelijkse boodschappen te doen. Op dit moment reizen de mensen zelfs naar Bunnik om zich van boodschappen te voorzien.”

De partij wil weten welke concrete acties het college kan nemen om een betaalbare supermarkt naar de Uithof te trekken en of er eventuele obstakels zijn – zoals ruimtegebrek – waardoor het tot nu toe nog niet is gelukt.

15 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Interessant. Waarom denkt GL dat als het rendabel zou zijn er nog geen partijen in de rij zouden staan met de aanvraag voor een supermarkt? Zijn ze bij Appie, Lidl, Jumbo of Coop zo dom dat ze niet zien dat hier een potentiele goudmijn ligt?
  Wie zou er slimmer zijn, de supermarktondernemers of GL?
  Ik weet het antwoord wel.

 2. Tony

  Als je de tocht naar Bunnik kan betalen, dan kan je ook wel de kosten van de Albert Heijn bezorgservice betalen.

 3. Rob H.

  @JdV:

  Bestemmingsplan? Vergunningen? Locatie? Pand?

  Ik zou zo direct niet weten waar de supermarkt dan zou moeten komen (als je naar de bestaande bebouwing kijkt).

 4. Mark

  Het is toch geen recht om ergens betaalbaar boodschappen te kunnen doen.

 5. JdV

  @RobH: Bestemmingsplan: er is al een Spar dus detailhandel is toegestaan. Vergunningen kun je gewoon aanvragen bij de gemeente, dat is klaarblijkelijk niet gebeurd of GL weet er niks van. Locatie: Ergens daar op de uithof. Pand: Als het er niet staat zet je iets neer, ruimte zat.

 6. Tom

  @Tony:

  Een fietstocht naar Bunnik kost geen geld, en bij de AH moet er minstens 70 euro besteed worden om te laten bezorgen.

 7. Ed Flabbergast

  @JdV:
  Elke halve gelegenheid nemen om GL te trollen, we zijn het gewend zo langzamerhand (en een beetje zat…).
  Eerst weer beter lezen voor je je laat verblinden door het (rode of groene) waas voor de ogen: “Uit onderzoek van Utrecht Science Park, Universiteit Utrecht en SSH blijkt…..”. Niet een of ander proefballonnetje om te scoren van GL dus.
  Feit is dat supermarkten zeer terughoudend zijn met nieuwe vestigingen in zich nog ontwikkelende woongebieden. Misschien is nu een omslagpunt bereikt, want is er nu pas een grote behoefte. De politiek hoort naar de mensen te luisteren, en de omstandigheden (mogelijkheden binnen het bestemmingsplan) waar mogelijk aan te passen aan de behoeften.

  @ Mark:
  Geen “recht”, wel een behoefte, prima dus.

 8. Kees

  Waar bemoeit GL zich mee?

  Politieke partijen bepalen dit niet, zij kunnen alleen de mogelijkheden voor vestiging verschaffen middels bestemmingsplannen.

  Helemaal naar Bunnik? Die fietstocht van 7,5 minuut naar de AH aldaar bedoeld deze beste man (vanaf de UIthof?). Waar hebben we het over. Manmanman

  Het staat supermarkten vrij om zicht te melden bij de Uni toch? En te informeren naar beschikbare ruimte?

  Wat is dit voor een newbe in de politiek. Maakt zich onsterfelijk belachelijk in ieder geval. Net zo’n geval als al die onrealistische (en veel kwalijkere) proefballonetjes van de VVD.

  Ga je werk eens doen en verdiep je eens in de materie.

 9. Tim

  Bouw nog een(of meerdere) mooie woontoren met een supermarkt op de begane grond. 2 vliegen in 1 klap.

 10. cas

  Als ik mij niet vergis is alle grond daar van de unie, en beslissen die grotendeels wat er wel en niet komt.
  De roep om een grotere supermarkt is er al heel lang.

 11. Betweter

  @JvD
  De UU staat geen grote supermarkt toe tenzij er grof geld wordt betaald. En ze zijn vriendjes met De Spar dus er kan geen andere ondernemer tussenkomen. Er staan zat ondernemers klaar om deze kans met beide handen aan te grijpen maar die krijgen ze in dit monopoliespel niet. De wereld is niet zo eenvoudig als je denkt.
  @Kees
  Het is veel verder reizen naar een betaalbare supermarkt dan iedere andere bewoner van Utrecht en het is zeker niet de reistijd die jij noemt.
  @Mark
  Het zou wel een recht moeten zijn, eten is een primaire levensbehoefte 😉 Bovendien hebben ze het bij de gemeente en UU altijd over healthy urban living en in verhouding is de pizza goedkoper t.o.v. andere locaties in Utrecht.
  @Tim
  Doe er maar een woontoren bij als het kan 😉

 12. wollie

  Rijdt Picnic nog niet op de Uithof?

 13. Steve

  Waarom helemaal naar Bunnik?
  Op de Ostadelaan en op het IBB en op de Burgemeester Reigerstraat zitten toch ook supermarkten?
  Volgens mij zit er in Bunnik alleen een dure AH

 14. Betweter

  @wollie
  Dat doet Picnic dagelijks

 15. Piet

  @wollie,
  niet alleen picnic maar ook AH en jumbo daarnaast zie je de thuisbezorgd als een razende rondrijden. Dus zolang studenten dat kunnen betalen zal de Spar zijn prijzen niet laten zakken hoor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).