Groente- en fruitwinkel Fa. Ganseman in Utrecht gaat na 99 jaar definitief de deuren sluiten Groente- en fruitwinkel Fa. Ganseman in Utrecht gaat na 99 jaar definitief de deuren sluiten

Groente- en fruitwinkel Fa. Ganseman in Utrecht gaat na 99 jaar definitief de deuren sluiten

Groente- en fruitwinkel Fa. Ganseman in Utrecht gaat na 99 jaar definitief de deuren sluiten
Foto: Google Earth
Veel winkels zoals de groente- en fruitwinkel Fa. Ganseman aan de Klaverstraat zullen er niet meer zijn in Utrecht. Het familiebedrijf opende 99 jaar geleden de deuren. Maar na 2 juli 2022 is het gedaan. De eigenaren hebben besloten om definitief te sluiten.

Veel winkels zoals de groente- en fruitwinkel Fa. Ganseman aan de Klaverstraat zullen er niet meer zijn in Utrecht. Het familiebedrijf opende 99 jaar geleden de deuren. Maar na 2 juli 2022 is het gedaan. De eigenaren hebben besloten om definitief te sluiten.

Groente- en fruitwinkel Ganseman werd ooit geopend door ‘opa Ganseman’. Zijn zoon nam het daarna over en inmiddels staan de kleinkinderen al een tijd aan het roer: Dick en Tom Ganseman. Maar van hun kinderen is er geen bij die de zaak wil overnemen, laten ze weten. 

De eigenaren hebben nu besloten de winkel voorgoed te sluiten. Een nieuwe winkel komt er niet in de plaats. De panden zijn verkocht en worden omgebouwd tot woonhuizen. De winkel zal op 2 juli nog tot 13.00 uur open zijn.

Het verdwijnen van de winkel is een groot gemis voor de buurt, krijgen de eigenaren veel te horen. Om de sluiting van de winkel niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseren Dick en Tom nog een laatste afscheidsfeest. Buurtbewoners, klanten en relaties zijn daarvoor uitgenodigd.

12 Reacties

Reageren
  1. Scherpschutter

    Tja. De jeugd vandaag de dag heeft liever een luilekkerbaantje bij de overheid (de populairste droombaan onder tieners, sic) of leeft in de illusie dat ze als investeerder met Youtube crash course in zwendel-cryptocurrencies wel even miljonair worden in 1 jaar tijd, dan dat ze kiezen voor een nobel onafhankelijk bestaan als ondernemer dat draait om keihard werken.

    Dit soort winkels gaan er allemaal aan. Is het niet door een overheid die de winstgevendheid op alle mogelijke manieren ondermijnt, dan is het wel door een gebrek aan opvolging.

  2. Massegast

    Samen met groentewinkel Toonen was Ganseman een begrip in Wittevrouwen. Massegast is daar opgegroeid en met de producten van deze winkels groot geworden. Ik word er een beetje melancholiek van, want een tijdperk wordt afgesloten.

  3. Utrechtvoorutrecht

    De ouderen van vandaag de dag wonen liever buiten de stad en verhuren hun panden in de stad voor zo’n hoog bedrag dat de huurders de kwalitatief hoogstaande producten bij ambachtelijke zaakjes niet meer kunnen betalen.

    Door vermogen en inkomsten door bezit minder te belasten dan arbeid, is werken tegenwoordig minder interessant dan te investeren met middelen die je wel of niet hebt.

    @SS. Waarom “sic”?

  4. Jakob

    Gelukkig is de Goey-Koot er nog! https://www.duic.nl/ondernemen/op-bezoek-bij-speciaalzaak-de-goey-koot-ik-was-de-eerste-in-nederland-die-kiwis-verkocht/

  5. Yoshua

    Ganseman had denk ik de als fruitmand beschilderde ventwagen niet moeten wegdoen.
    De route klanten gaan naar de winkel wanneer ze extra groenten of fruit nodig hebben.
    De ventwagen was een opvallend reclame-uithangbord dat klanten genereert.

  6. Koel Hoofd

    De nare bijsmaak van progressie.

  7. Lachgas

    Waren Loes en Willy Ganseman ook onderdeel van de familie?

  8. de hovenier

    zijn er geen buurtbewoners die deze winkel draaiende willen gaan houden
    het is maar een idee

  9. Katja

    Een triest fenomeen. Kleine groente- en fruitwinkels verdwijnen, en de AH’s e.d. schieten als onkruid overal uit de grond.

  10. Binnenstadbewoner

    Aan de ene kant jammeren de buurtbewoners dat het een ‘groot gemis’ is dat een winkel met zo’n historie verdwijnt, maar ondertussen wel vrijwel al het het groente en fruit bij de grote supermarkten kopen … .

  11. Filosoof

    Tom en Dick kwamen soms 2 maal in de week aan de deur. Hun vader bracht al aardappelen rond eerst met paard en wagen nadien met de kleine bus. Daarna gingen Dick en Tom met de iets grotere vrachtwagens rijden.in de jaren 80. Dit liep zo goed dat Dick regelmatig de wagen van Tom op
    een dag moest aanvullen. Soms kwam Tom zelf ook aanrijden in zijn supersportieve race auto die in schitterende metallic kleuren was gespoten, de toenmalige bijrijder woonde in Overvecht. Hem heb ik nog geholpen een computerbestand systeem te maken op zijn commodore64 om zijn tienduizenden grammofoon popsingels te kunnen archiveren. Dit waren mooie autos met daarop Dick Ganseman in mooie letters gespoten. Aan de zijkant opengemaakt zodat je samen met hen de groenten en fruit kon uitkiezen. Vanwege de toeloop moest men een grotere auto aanschaffen dit werd een lange vrachtwagen waarbij je via een trap aan de achterkant naar binnen moest daarna kwam Marga erbij als medewerkster. Je kon als vaste klant tijdens de vakantie een lijstje doorbellen dan kwam zij schoonzus het langsbrengen met de priveauto. Een half bloemkooltje was geen orobleem voor oude alleenstaanden Was er eens een jeer uets niet gied.. geen orobleem. Kreeg je nieu en wat extra. Altijdnin voor een babbeltje. Leuke vriendelijke mensen! Ik kwam Tom een oasr jaar terug snachts nig eens tegen. Druk besig en een pauze aan het houden buiten. Keiharde werkers. Maar ook mens. Dat kaatste kom je zelden nig tegen. De supermarkt heeft veel vernietigd! Niet alleen de winkel maar ook hun vrachtautos waren een begrip in heel Utrecht! Aktijd topkwaliteit groenten en fruit. Het gaat jullie goed jongens!

  12. Lia

    Hoi Dick

    Als ik me goed herinner kwam je vroeger ook op Veiling Zaltbommel
    Ben daar 50 jaar telefoniste geweest
    Ik wens je het allerbeste in je vrije tijd

    Groetjes Lia [email protected]

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).