Groepen jongeren zorgen weer voor onrustig avondje in Utrecht Groepen jongeren zorgen weer voor onrustig avondje in Utrecht

Groepen jongeren zorgen weer voor onrustig avondje in Utrecht

Groepen jongeren zorgen weer voor onrustig avondje in Utrecht
Het was maandagavond weer onrustig in Utrecht. Op verschillende plekken gingen jongeren de straat op om onrust te stoken. De gemeente had daarom voor twee plekken in de stad een noodbevel afgekondigd.

Het was maandagavond weer onrustig in Utrecht. Op verschillende plekken gingen jongeren de straat op om onrust te stoken. De gemeente had daarom voor twee plekken in de stad een noodbevel afgekondigd.

In de omgeving van de Marnixlaan in de Utrechtse wijk Zuilen gooiden jongeren onder andere met vuurwerk. Rond 23.00 uur heeft de gemeente een noodbevel voor het gebied ingesteld. Dit werd naar eigen zeggen gedaan wegens ‘ernstige verstoringen van de openbare orde’.

Ook in Hoograven gold gisteravond vanaf ongeveer 23.50 uur een noodbevel. Daar werden agenten in de omgeving van de Heemstedelaan door jongeren bekogeld met stenen.

Met zo’n noodbevel kan de politie steviger optreden en makkelijker mensen arresteren. Er werden dan ook meerdere aanhoudingen verricht

Het is al meerdere dagen onrustig in Utrecht. Vrijdagavond was het raak in Kanaleneiland en Zaterdag in Overvecht. Er zijn toen in totaal 43 jongeren opgepakt.

Gekoppelde berichten

30 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Altijd weer die ‘jongeren’…

 2. Jan

  Altijd weer die “jongeren”. Bijzonder stigmatiserend voor alle jongeren. Wordt het niet eens tijd om deze groep aan te duiden met een nieuw woord? Zoiets als het woord “hooligans” voor rellende voetbalvandalen. Er moet toch ook een woord te bedenken zijn voor rellende jongeren van een bepaalde afkomst? Dan weet iedereen waar het over gaat.

 3. JdV

  We blijven wegkijken en ontkennen, ook hier op duic. Binnenkort is jongeren ook een ongewenste beschrijving. Homo sapiens, zoogdieren of carbon based life forms dan wellicht maar? Vooral niet beschrijven om wie en wat het gaat hoor.

 4. Jasper

  Hou ‘t maar op jongens i.p.v. jongeren… Van meiden op je geen last.

 5. piet

  opgepakt. En dan ?????

 6. MJPD

  Noem de beestjes nou gewoon eens expliciet bij hun naam, zoals de Telegraaf dat ook e-i-n-d-e-l-i-j-k aandurft. Het heeft geen zin om het nog langer te verbloemen en weg te kijken, we zijn tenslotte niet achterlijk of blind en zien ook de beelden op social media, ondanks verwoede pogingen van het Staatsjournaal om het geforceerd “divers” in beeld te brengen met wat blonde toeschouwers, wat dus helemaal niet het geval is.

  Het is straatterreur, voornamelijk afkomstig van een enkele bevolkingsgroep. Maar laten we vooral de-escalerend optreden en tijdelijke gebiedsverboden opleggen in Kanaleneiland en Overvecht waarop vervolgens hetzelfde tuig gaat rellen in overige shitholes als Hoograven en Zuilen. Wat een beleid weer…

  En laat het maar gebeuren, laat het maar escaleren net zolang totdat de buurt er genoeg van heeft en eigen verantwoording neemt of zelf maar gaat “handhaven”. Ik zie het vanuit mijn nog onaangetaste Utrechtse “witte koopwoningen wijk” met monumentale status wel aan.

 7. Esrin W.

  Waar waren die rubberen kogels ook alweer voor in het leven geroepen? Ga ze gerust gebruiken.

 8. Harry

  Jasper, u discrimineert. Het zijn jongeren.

 9. HArry

  Vroeger had je gewoon Zwarte piet die ondeugende jongetjes gewoon in de zak terug naar Spanje bracht.

 10. Henk Lith

  hoe meer aandacht ze krijgen hoe leuker het wordt.
  is kijken wat er vanavond op TV is.

 11. Hans Birkhoff

  Maakt allemaal niets uit, de politie heeft het toch altijd verkeerd gedaan……..

 12. Pee

  @Hans Birkhoff
  Klopt ,dat is zo ,samen met hun opdrachtgevers.

 13. Bert

  “Jongeren” die voor een “onrustig avondje” zorgen? Gaan we stelen tegenwoordig ook “lenen zonder te vragen” noemen?

 14. Vak K

  De Politie? Tenenkrommend naar OP1 gekeken waar de hoofdcommendant politie van Midden Nederland als gast zat. Nou…met deze ” baas” hoeft het tuig niet bang te zijn, zat er als een onderwijzer die stoute jongens strafregels laat schrijven en toe uiteindelijk de ultieme vraag kwam uit welke hoek de problemen kwamen…Marrokaanse Nederlanders soms,? Boog de beste man zich in allerlei bochten om vooral deze groep niet te benoemen…nee…het waren allerlei jongeren…U hoort het goed….allerlei jongeren.

  Wederom laf en een kans voor open goal gemist om voor eens en altijd gewoon eerlijk te zeggen dat dit probleem in de volksaard zit geworteld,zie ook de problemen in België en Frankrijk met deze reljeugd.

  Lotte kan trots zijn, we steken weer ons kop in het zand. Wel alles uit de kast halen voor boerenprotesten en demonstraties tegen de 1.5 meter samenleving, en dit weg kijken.

  Welkom in Nederland 2020.

 15. kees

  Als er nu eens wat minder thee wordt gedronken en wat meer gewoon aanpakken en de lange laten gebruiken, en zeker ook de ouders aanpakken.
  Maar ik zie dat er al weer experts uit de gemeenschap zich opwerpen dat ervaringsdeskundigen en lekker hun zakken vullen.
  Hand in hand terug naar eigen land als je zo graag met die vlag wil lopen.

 16. Herman

  En maar in de dialoog blijven steken, ook na 35 jaar bewezen mislukking.
  Deze ” groep” dieinst maar voor een ding terug, dat is keiharde aanpak, dat zijn ze cultureel gewend

 17. Raymond

  Guardia civil inhuren.

 18. James

  Rubberen kogels? Ho! We hebben het hier over de slachtoffers!

 19. Rottebert Peermans

  Volgende keer graag in Oost. Diederick en Fleur kunnen ook wel een verzetje gebruiken.

 20. Natasha

  Fantastisch, al die mensen die er niet bij waren, maar toch precies weten wie er aan het herrieschoppen waren en hoe de politie het aangepakt heeft.
  Ik woon in Ondiep en kon de boel live zien gebeuren. En surprise, surprise, het gros van de relschoppertjes was… tromgeroffel… WIT! Ja, je gelooft het niet, maar die onschuldige, goed opgevoede Nederlandse kindertjes blijken dit ook te doen!
  Ook nu weer (want ja, ze hebben er weer zin in vanavond), loopt net een groep van 15 jongens en meisjes onder mijn raam langs, her en der vuurwerk gooiend en uiteenstuivend als er een politie-auto gespot wordt. Welgeteld 4 van deze jongeren hadden een kleurtje. Je verwacht het niet he…
  Dus hou nou maar op met dat achterlijke geframe. Het is duidelijk dat er in wijken als deze, Kanaleneiland en Overvecht iets aan de hand is. Dat heeft weinig met de kleur van de bewoners te maken en alles met de lage sociaal-economische status van de bewoners, de gevolgen van jarenlange roofbouw op onderwijs, buurtvoorzieningen, afname van de koopkracht, moeilijkheden om een woning te vinden, etc. En áls kleur/niet-Nederlandse afkomst er al iets mee te maken heeft, dan is dat in de vorm van racisme waardoor deze jongeren lagere schooladviezen krijgen, slechter onderwijs krijgen en minder uitzicht hebben op een baan en een toekomst.
  Als je hier wat aan wil doen, stem dan anders. Stem op partijen die het sociale stelsel en onze publieke voorzieningen NIET uithollen en onderuit halen, die geen roofbouw op de samenleving plegen ten gunste van multinationals.

  En wat de politie en de kritiek daarop betreft: die hebben hier gisteravond uitstekend werk geleverd. Snel gede-escaleerd, het was over voor we er erg in hadden dat het begonnen was. Een pluim voor die mensen!

 21. GeeWee

  Laat net rustig m’n hond uit op het Klokkenveld en ik zie de ellende alweer beginnen. Rotjes afsteken, de aanwezige politie pesten. Zo jammer dit.

  De groep is overigens heel divers, niet qua geslacht maar wel qua afkomst. Er lopen genoeg witte boys tussen en hooguit een enkele Marokkaanse Nederlander. En nee, ik werk niet bij de NOS 🙂

 22. Ewout Waldmans van Puffelaer de Buizonière

  @rottebert

  Wat maak je me nou? We hebben in Oost jarenlamg gewerkt aan een solide armoede quarantaine en dat geven we niet zomaar op! Hufterigheid stopt wat ons betreft bij de Maliebaan. Tot daer ende niet verder. Het is ook niet nodig, die frisse fit kechs in onze wijck. Onze jeugd heeft verzetjes zat en met mooi weer gaan ze de achtertuin in met een step of een bal. Laat die rellende jongens vooral in de marginale wijken blijven. Ik heb met ze te doen, maar ik denk dat het beter is dat ze vanuit hun eigen woonwijk rwina zetten.Dichterbij en lekker vertrouwd. Stay there en succes met rellen.

 23. Kadoendra

  Zo’n onrustig avondje in Utrecht zorgt er dan weer wel voor dat al mijn DUIC vrienden niet hun vertier gaan zoeken op straat maar gezellig virtueel hier bij DUIC!

 24. Koel Hoofd

  De compleet doorgeslagen hyper politieke correctheid leidt tot blindheid voor de onderliggende problemen.

  Homo sapiens heeft duizenden jaren geschiedenis waaruit telkens weer blijkt dat buitengesloten groeperingen aan de onderkant van de samenleving het op een gegeven moment werkelijk totaal zat zijn om naar de pijpen te dansen van de elite welke slechts bezig is met zelfverrijking ten gunste van de eigen achterban (= soort)

  Homo sapiens, zogenaamd het meest briljant intelligente wezen op deze aardbol, heeft werkelijk het lerend vermogen van een banaan.
  Wetenschap is zooo overrated & outdated!

 25. Sagvharskamp-roosevelt

  @MJPD
  Ik fietste toevallig langs de Marnixlaan toen een stel jongeren iets lieten ontploffen. De groep die de straat over rende van de klap af bestond voor zeker de helft van de kinderen wit. Ze waren wel aan de forse kant, en hadden voetbalclub shirts aan. U begrijpt, ze kwamen niet uit de wijk met de ‘monumentale panden’.

  Ik woon in Overvecht, met mij een hele boel verschillende mensen. De wijk is niet altijd even gezellig, maar vervelende situaties komen voor met allerlei mensen van de wereldbol.

  Ik kom wel uit een wijk met monumentale panden, wat maakt, gezien u de Telegraaf aanhaalt dat ik u voor me zie als een rode zweterige man in een te duur shirt en die met 60 over de 30 km zone. Maliebaan scheurt in een Audi ter waarde van mijn jaarsalaris.
  Maar pardon, dat is een vooroordeel / stereotypering en niet eerlijk.
  De Telegraaf is niet moedig, de Telegraaf benadrukt de achtergrond van een groep mensen, het omsluit geen informatie. De meeste kranten vatten dat. U woont waar ik vandaan kom, zou u bij het gebruik van het woord monumentaal er wel even bij willen zeggen dat dat niet kenmerkend is voor de wijk? Dat doen alleen nieuwelingen namelijk.

 26. Marcel de Korte

  Is DUIC een broedplaats voor racisten?

 27. JdV

  @Marcel de Korte: nee hoor, eerder voor deugers, wegkijkers en politiek correcte sneeuwvlokjes. Maar als u op zoek bent naar een broedplaats voor racistdn moet u de joop eens proberen.

 28. MJPD

  @Sagvharskamp-roosevelt
  Uw persoonsbeschrijving van mij klopt van geen kant, maar dat is blijkbaar uw manier van discussie voeren: persoonlijk worden. Een zwaktebod. Veel woonplezier in shithole Overvecht.

 29. Utrechtvoorutrecht

  @Marcel de Korte Jazeker, en dan precies de groep die zichzelf om een of andere reden altijd als slachtoffer ziet. Wat moet het heeeerlijk zijn om nooit de echte wereld te zien. Zonder reality check heb je altijd gelijk!

 30. Marcel de Korte

  Ik was er al bang voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).