Groot lichtgevend hart op gevel Beatrixgebouw Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Groot lichtgevend hart op gevel Beatrixgebouw Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Groot lichtgevend hart op gevel Beatrixgebouw Utrecht  

Groot lichtgevend hart op gevel Beatrixgebouw Utrecht  
Foto's: Bas van Setten
Op de gevel van het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht is sinds deze week een groot hart te zien. Het symbool is gemaakt met ledlampen en wordt zichtbaar wanneer de zon onder gaat.

Op de gevel van het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht is sinds deze week een groot hart te zien. Het symbool is gemaakt met ledlampen en wordt zichtbaar wanneer de zon onder gaat.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er al veel initiatieven verschenen om anderen te steunen. Bij één van die acties wordt een shirt met daarop een hart op een zichtbare plek opgehangen. Deze specifieke actie is bedoeld om zorgmedewerkers te ondersteunen.

In Utrecht zie je regelmatig zo’n shirt bij mensen achter het raam hangen. Jaarbeurs Utrecht heeft nu groot uitgepakt en besloten om op de gevel van het Beatrixgebouw een groot hart op te lichten.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Passie

De ledlampen zijn geplaatst door Mansveld Techniek. Twee medewerkers van het bedrijf, Mehmet Tatar en zijn zoon Ilhan, waren allebei betrokken bij het project. Vader en zoon zeggen er met passie aan gewerkt te hebben. “Het is toch mooi dat wij op deze manier iets voor de samenleving kunnen betekenen.”

Veel Utrechters laten ook op andere manieren zien dat ze aan anderen denken. Zo worden bijvoorbeeld ook teddyberen, regenbogen en posters van nijntje achter het raam geplaatst.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Coronavirus@Utrecht😷

  Laat mij raden,ook een bezorgde zakkenvuller die ineens compassie met de zorgverleners hééft.
  Dat hadden ze moeten doen toen er zwaar bezuinigd werd op deze beroepsgroep.

 2. Gerard vd Vecht standbouwer

  De Jaarbeurs kan beter geld overmaken naar goede doelen.
  Die paar lampjes ,dat is een goedkope schertsvertoning voor een bedrijf dat veel geld verdient dankzij de vrijwel gratis erfpacht.
  Gerard vd Vecht. standbouw

 3. wollie

  enig zeg. alleen geen reizigers om het te zien… gelukkig staat het op duic.

 4. André Veenbrink

  Eindelijk een goede locatie voor het “nieuwe zandpad”.

 5. Jacobson

  Wat is dat toch een mooi gebouw! En nu nog ietsjes mooier.

 6. Zwaontjue

  Ben het helemaal met @André eens, al hun kamers krijgen ze voorlopig niet meer verhuurd en voortreffelijke locatie voor het “Nieuwe Zandpad” hoven die ambtenaren ook niet meer zo ver te fietsen ……….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).