Het college heeft vandaag een startdocument vastgesteld voor een zonnepark op de bestaande geluidswal langs de A12. De Veldhuizerweg in De Meern is een ideale plek voor opwekking van zonne-energie.
De gemeente gaat de bestemming van het terrein aanpassen en vervolgens een partij selecteren die beschikking krijgt over de grond om zonnepanelen neer te leggen. Verscheidene partijen hebben de gemeente al benaderd om op deze wal zonnepanelen te mogen leggen.
Er zijn volgens het college maar weinige plekken waar zonneparken kunnen worden gerealiseerd in de stad. De geluidswal langs de A12 is wel een geschikte plek voor een groot zonnepark, zonder dat dit andere gebruiksfuncties van de grond in de weg zit.
De realisatie van grootschalige zonneparken kan een forse bijdrage leveren aan het stimuleren van duurzame energieopwekking en aan de doelstelling van de gemeente om in 2020 een totaalvermogen van 37 MWp zonne-energie gerealiseerd te hebben.
6 Reacties
ReagerenMan man man, wat een geldverspilling. Ontwikkel nou eerst die technologie eens helemaal door tot aan een niveau dat ze ook zonder enige vorm van subsidie economisch (bijna) net zo rendabel is als energie die op andere manieren wordt opgewekt.
Over 5-10 jaar is deze technologie hopeloos achterhaald en had je veel meer rendement uit het zuurverdiende belastinggeld kunnen halen.
Stop geld in ontwikkeling van technologie zodat het sneller gaat. Niet in het op massieve schaal uitrollen van technologie waarvan je weet dat die nog niet ver genoeg is.
Grote technische ontwikkelingen komen vrijwel altijd tot stand dankzij investeringen en dus ook subsidies van overheden.
Het is wel duidelijk te zien dat je week 1 van iedere economische-/technische- opleiding ter wereld hebt overgeslagen
Sowieso gaat de prijs van PV zo snel omlaag dat er allang sprake is van grid parity (prijs van een kWh uit PV gelijk aan of lager dan een kWh uit het net). Zonder subsidies mag ik erbij zeggen.
Wel moet hier onderscheid gemaakt worden voor gebruik door particulieren of bedrijven. Zij hebben immers verschillende prijzen voor elektriciteit.
https://en.wikipedia.org/wiki/Grid_parity
Wederom schiet onze scherpschutter hopeloos mis.
Wie gaat er precies geld investeren in een technologie die je mag pas toepassen als deze helemaal uit ontwikkeld is? En hoe bepaal je dat?
Als je de techniek eerst helemaal wilt uit ontwikkelen voor de uitrol, mogen alle auto’s van de weg, alle vliegtuigen uit de lucht en alle mobieltjes weer aan de kabel, want ook die zijn ook nog lang niet uit ontwikkeld. Zo zit er bijvoorbeeld op elke gevlogen kilometer nog steeds bizar veel subsidie.
Geen slecht idee om over te gaan tot de ontwikkeling van een zonnepark met zonnepanelen. In ieder geval beter dan de subsidieslurpende windmolens zo waarschuwt ook Energiedeskundige Jon van Diepen. Weliswaar worden de windmolenparken op zee steeds goedkoper, maar de windopbrengst daalt nog sterker. En dus gaat de subsidie omhoog waardoor de rekening bij de burger terecht komt (Bron: Elseviers Weekblad van 26-8-2017, pagina 58 en 59)
Absurd dat in een overvol land als Nederland schaarse ruimte wordt gebruikt voor zonnepaneel velden.
Er zijn ongelooflijk veel gebouwen met platte daken zoals loodsen, scholen en kantoren, gebruik die ruimte en laat de schaarse grond zoveel mogelijk leeg.