Grootschalige actie in stationsgebied Utrecht; 13 arrestaties en 138 bekeuringen Grootschalige actie in stationsgebied Utrecht; 13 arrestaties en 138 bekeuringen

Grootschalige actie in stationsgebied Utrecht; 13 arrestaties en 138 bekeuringen

Grootschalige actie in stationsgebied Utrecht; 13 arrestaties en 138 bekeuringen
Archieffoto politie station Utrecht Centraal
Tijdens een grootschalige actie in het stationsgebied in Utrecht zijn vorige week dertien personen aangehouden. Drie verdachten werden meegenomen voor openlijke geweldpleging. Daarnaast zijn er 138 bekeuringen uitgedeeld.

Tijdens een grootschalige actie in het stationsgebied in Utrecht zijn vorige week dertien personen aangehouden. Drie verdachten werden meegenomen voor openlijke geweldpleging. Daarnaast zijn er 138 bekeuringen uitgedeeld.

Vergelijkbare acties worden vaker georganiseerd in het stationsgebied. Het gaat om een samenwerking van de politie, de gemeente Utrecht, de boa’s van de vervoersbedrijven Qbuzz, Keolis en Syntus en NS, en de beveiligingsbedrijven Trigion en MAAT. Dit keer werd ook gecontroleerd op ‘verkeerszaken’.

Een groot aantal bekeuringen is uitgedeeld voor zwartrijden, het drinken van alcohol, de vreemdelingenwet, verkeersovertredingen en personen die zich niet konden identificeren hebben een bon gekregen.

Zakkenrollerij

Naast de verdachten die zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, zijn ook twee personen gearresteerd voor winkeldiefstal en één voor zakkenrollerij. Ook zijn twee personen gecontroleerd die gesignaleerd bleken te staan in een strafzaak.

Duizenden mensen passeren iedere dag het stationsgebied in Utrecht. “De aantrekkingskracht van dit gebied heeft echter ook een schaduwkant: het gebied is ook aantrekkelijk voor personen met minder goede bedoelingen, waardoor de leefbaarheid van dit gebied wordt aangetast”, schrijft de politie.

22 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  138 bekeuringen. Lijkt mij dat handhaving en inning meer gemeenschapsgeld gaat kosten.

 2. Lombokker

  Gezien de “opbrengst” mogen ze dit veel vaker doen, de vorige actie is alweer enkele maanden geleden. Sowieso zou er in het OV veel vaker moeten worden gecontroleerd op zwartrijden. Als ik zie hoeveel reizigers niet in- en uitchecken, schat ik dat mensen die dat wél doen pakweg 30% teveel betalen.
  Zwartrijden is gewoon bestelen van je medereizigers!

 3. Miepkniep

  Gaaf land he?dit was 30 jaar geleden ondenkbaar!

 4. Rob H.

  @Miepkniep: Dertig jaar geleden, toen de junks in de tunnel onder HC sliepen?

 5. Nuchter

  @ Rob H., Nee het was de tijd dat politieke partijen op basis van levensovertuiging nog invloed hadden.

 6. Geenstijl@Utrecht

  Ik zie hier particuliere beveiligingsbedrijven erbij staan,volgens mij is handhaving nog altijd een overheids taak.
  We weten wat particuliere bedrijven in Amerika voor een ellende veroorzaken,is dit ook de toekomst van Nederland.

 7. Koel Hoofd

  @Nuchter
  Levensovertuiging en 30 jaar geleden…
  Dat zijn die jaren dat de PvdA haar achterban verruilde voor de witte elite om die op socialistisch wijze van goedbetaalde werkverschaffig te voorzien.
  Dat zijn ook de jaren dat de VVD links werd en D66 Nederland verruilde voor de EU. Waar was het CDA? Die was toen afgeserveerd op de samenwerking met de PvdA in kabinet Lubbers III
  Lekkere levensovertuiging daar in Den Haag en… bij de kiezers…

  Die levensovertuiging staat voor de verzuiling, dat is met de oprichting van het CDA al in 1980 effectief omzeep geholpen. Tegenwoordig hebben we dankzij de PvdA verzuiling via opleidingsniveau. Vanaf dat ze 12 jaar oud zijn komen kinderen van de verschillende bevolkingsgroeperingen elkaar nooit meer tegen en spreken ze ook elkaars taal niet meer, ook al spreken ze allemaal Nederlands en/of Engels…

 8. w

  @geenstijl: hoe kom je erbij dat handhaving puur een overheidstaak is?
  Die beveiliger bij de Broese is echt geen politieagent hoor!
  Ik weet niet precies hoe het zit met het bollendak, maar het zou zo maar kunnen dat een deel onder HC (Klepiere) valt.

 9. Realist

  Je zou je maar dagelijks door deze jungle moeten begeven waar het recht van de sterkste geldt. Er wordt gelukkig wel iets aan gedaan maar door slap links beleid is het dweilen met de kraan open.

 10. Johanneke

  Wat een vaag verhaal Koel Hoofd.

 11. Koel Hoofd

  @Johanneke
  Je bent zeker geboren na 1980?
  Ik ben wat eerder geboren en heb dat allemaal voor mijn ogen zien gebeuren en half Nederland met mij.

 12. Pee

  @Johanneke
  Helemaal niet .

 13. Floep

  Ook hier wil ik weer snel aan toevoegen dat wat Realist “links” noemt dus niet “politiek links” betekent. In plaats van daarvan betekent het “iets waar Realist het niet mee eens is”.

 14. S

  @johanneke: helemaal met je eens. Het beste kun je hem laten raaskallen ipv aandacht te geven. Dan gaat ie nml onder andere namen zichzelf bijvallen…

 15. Frans

  Waarom heeft dit nieuwswaarde? Dit zou standaard moeten zijn en dagelijks moeten plaatsvinden!

 16. Kees B

  Kees

  30 jaar geleden liep Ikzelf iedere dag op HC en in “de tunnel” ivm mijn verslaving en dakloosheid. En ik kan jullie verzekeren dat er regelmatig “veegacties” waren op HC en in de tunnel. Met de komst van het Inloopcentrum voor verslaafden en andere opvangcentra is toendertijd het grootste probleem van overlast in het Stationsgebied opgelost. En dit alles dankzij een socialer beleid door “linkse” partijen.

 17. Johanneke

  S: je bedoelt Pee bijvoorbeeld? 😉

 18. S

  @jojanneke: percies. Of koelhoofd. Of jvd.

 19. Chipkaart

  @lombokker: sommige mensen kopen een papieren kaartje, waarmee je kan inchecken, maar je bent dan niet verplicht om uit te checken. Verder staat u geheel in uw recht om een burger arrest uit te voeren, mocht u overtuigd zijn dat er sprake is van diefstal.

 20. Realist

  @Kees B. Dat sociale beleid zorgt er heden ten dage voor dat criminelen vrij spel hebben. Zoveel arrestaties en bekeuringen op één willekeurige moment is niet normaal.

 21. Hans

  Nee, nee ‘Realist’. Je doet het openhartige verhaal van Kees B volslagen tekort. Kees geeft hier immers aan dat het inloopcentrum voor verslaafden, hij spreekt uit persoonlijke ervaring – het overlastprobleem van destijds voor een goed deel heeft opgelost. Dit was, in de woorden van Kees, -terecht – te danken aan het sociale beleid van de linkse partijen toen. Dat er een causaal verband zou bestaan tussen dat sociale beleid van destijds en de overlast van nu – zoals jij suggereert, is een onhoudbare stelling die je niet hard kunt maken.

 22. Jann

  Waarom mag je wel op een terras alcohol drinken en niet gewoon op een openbare bank? Is dat om het kapitalisme te steunen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).