Grootste zonnepark van Utrecht officieel in gebruik genomen | De Utrechtse Internet Courant Grootste zonnepark van Utrecht officieel in gebruik genomen | De Utrechtse Internet Courant

Grootste zonnepark van Utrecht officieel in gebruik genomen

Grootste zonnepark van Utrecht officieel in gebruik genomen
Zonnepanelen op daken op de Uithof
Het grootste zonnepark van Utrecht, op de daken van de Uithof, is vanochtend officieel in gebruik genomen. In totaal liggen er 8.000 zonnepanelen op daken van het Utrecht Science Park. 

Het grootste zonnepark van Utrecht, op de daken van de Uithof, is vanochtend officieel in gebruik genomen. In totaal liggen er 8.000 zonnepanelen op daken van het Utrecht Science Park. 

De zonnepanelen zijn een gezamenlijk project van het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. In 2020 willen de drie instellingen de helft van de energie duurzaam opwekken. In 2030 moet dit helemaal duurzaam zijn.

De 4.600 panelen op de Universiteit Utrecht, 2.400 zonnepanelen op het UMC Utrecht en 1.000 op de Hogeschool Utrecht produceren jaarlijks ongeveer 1,8 miljoen kWh duurzame stroom. Dat is vergelijkbaar met het elektraverbruik van 545 huishoudens.

4 Reacties

Reageren
 1. R

  Met 3300kWh verbruiken die huishoudens wel enorm veel stroom zeg! Oei! :-O
  Zelf zit ik (bovenwoning, 2 persoonshuishouden) op 800-900kWh per jaar. Ik denk dat het feit dat we geen vaatwasser en tv hebben hierbij gecompenseerd wordt door de 15 jaar oude wasmachine. Wel hebben we enkel led-verlichting in huis. Wanneer ik mijn huishouden pak, kan je met 1,8 miljoen kWh ruim 2100 huishoudens voorzien van stroom.

  Zeg nu zelf, wie lukt het anno 2016 nóg steeds om meer dan 1800 kWh te verstoken? Zelfs met een heel gezin?

 2. WP

  @R Kleine realiteitscheck… Met een huishouden met twee jonge kinderen zitten wij gezellig op 4200 kWh, wat dacht je van 5 wasjes per week (gebruiken we de wasdroger zelfs niet eens) En inderdaad vaatwasser elke dag aan. We hebben wel twee koelkasten en twee diepvriezen 🙂

 3. Betweter

  @R Het scheelt nogal of je op gas kookt of niet, met hoeveel personen je woont… Ik weet niet of de gemiddelde grootte van het huishouden waarvan ze uitgaan dezelfde is als die van jou.

 4. Marko

  In veel gezinnen is ook de wasdroger een absolute energieslurper natuurlijk. dat scheelt een flinke slok (400kwh) op een borrel tov het verbruik van R.
  Zelf zit ik met een gezin op 2500kwh. De wasmachine blijft draaien!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).