Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht heeft last van flinke lekkage | De Utrechtse Internet Courant Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht heeft last van flinke lekkage | De Utrechtse Internet Courant

Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht heeft last van flinke lekkage

Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht heeft last van flinke lekkage
Enkele maanden na de opening van de fietsenstalling onder het Stationsplein is er sprake van een flinke lekkage. Op het plein staat een grote tent om grotere schade te voorkomen.

Enkele maanden na de opening van de fietsenstalling onder het Stationsplein is er sprake van een flinke lekkage. Op het plein staat een grote tent om grotere schade te voorkomen.

Op dit moment wordt er onderzocht hoe de lekkage kan zijn ontstaan. Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat het regenwater hoogstwaarschijnlijk via een gat naast de entree, boven de stalling, naar binnen lekt.

“Als dat de oorzaak is, dan gaan we de opening zo snel mogelijk dichtmaken en oplossen”, zegt de woordvoerder. Er ligt momenteel een stuk van de trap, bij de entree van de fietsenstalling, open. Dit is volgens de woordvoerder waarschijnlijk ook het gedeelte waar de lekkage heeft plaatsgevonden.

Tent

De kleine tent die al een paar weken tussen Hoog Catharijne en het centraal station stond is recentelijk vervangen door een grotere witte tent. De regen wordt op deze manier tegengehouden totdat het probleem is opgelost. De fietsenstalling kan in de tussentijd gewoon worden gebruikt.

23 Reacties

Reageren
 1. BW

  Als de lekkage is verholpen moeten we ook eens een passende naam bedenken voor “de grootste fietsenstalling ter wereld”, want deze benaming begint wel wat geforceerd te klinken.

 2. Erwin

  Bouwers in Nederland zijn niet meer wat ze ooit waren. En ondertussen een grote broek aantrekken en roeptoeteren op het Malieveld.
  Station, HC en de fietsenstalling gewoon slecht (lees: lekkend) opleveren. Wat een blamage!

 3. JdV

  BW: zeker. Het grootste openluchtzwembad ter wereld?
  Het is een fraaie verzameling van lekkages in 030. Utrecht CS? Lekkage. HC ? Lekkage. Fietsenstalling? Lekkage.
  Dat komt er waarschijnlijk van als je de inschrijver die de laagste prijs kan bieden selecteert (BAM bouwbedrijf). Die dan vervolgens van alles inhuurt uit lage lonen landen. Met het bijbehorende lage kwaliteitsniveau. Nederlandse bouwmedewerkers moet je met een lantaarntje zoeken.
  Dus ja, dan krijg je dit soort resultaten.

 4. [email protected]

  Dit is inderdaad een blunder van formaat, wíe gaat hiervoor opdraaien 🤔.

 5. Kadoendra

  @BW

  De naam “de grootste fietsenstalling ter wereld” gaat pas veranderd worden zodra er ergens anders ter wereld een nog grotere fietsenstalling gebouwd gaat worden.

  De fietsenstalling in Utrecht gaat dan “de op 1 na grootste fietsenstalling ter wereld” heten.

 6. Ton

  @ geenstijl . BAM

 7. wollie

  stalling staat inmiddels bekend als ‘de waterfiets’

 8. Martina

  Je verwacht het ook niet, dat het gelijk goed gaat in Utrecht….

 9. Henk lek

  Lekfiets

 10. G.H.

  @wollie: padum-tss 😄😄

 11. Harry

  “De Lekke Bak”
  “De Lekke Fietsbak”
  “De Lekke Bakfiets”

  Als het maar lek is.

  Wellicht is de stalling helemaal niet lek maar is er het een groene voorziening voor de Opslag van regenwater.

 12. Scherpschutter

  Tja, als je in plaats van de grootste fietsenstalling ter wereld gewoon gefocust zou hebben op het bouwen van de beste fietsenstalling ter wereld, dan had je nu een juweeltje gehad.

  Maar nee. Het moest en zou weer zo’n megalomaan project van een doorgedraaide politicus worden. En dus kwamen er fluttenders, werd de goedkoopste partij geselecteerd en was het belangrijker dat het ding duurzaam gebouwd werd, in plaats van goed gebouwd…

  En dankzij het desastreuze belastingbeleid van de overheid zien bouwondernemers hun marge opgesoupeerd worden, dus kijkt men al snel richting goedkopere materialen en ook goedkopere ongekwalificeerde arbeidskrachten…Komt het niet uit de lengte, dan maar uit de breedte!

  Het zoveelste faalproject. Let maar op! Er gaan nog veel meer problemen komen…

 13. Teunis

  Nou, lekker dan.

 14. Hadjememaar

  @all, shit happens. Probleem wordt opgelost, bouwer betaald, so what?

 15. Piet

  Wat een negatieve reacties allemaal. Het is een knap staaltje bouwkunst en daar kan iets mee misgaan. Gaan er vanuit dat de bouwer dit oplost en dat we nog steeds een mooie fietsenstalling hebben.

 16. Kareltje

  @ Piet

  Een knap staaltje bouwkunst?

  Verbaasd me niets als er nog een hele lijst aan gebreken tevoorschijn komt of dat zelfs complete delen bouwtechnisch afgekeurd worden. Als je tijdens de bouw goed had opgelet dan had je kunnen zien dat er supergaar gebouwd is. Alles hangt van het purschuim aan elkaar.

  Maar dat krijg je met een BAM, die via belangenverstrengeling, corruptie en een Kleppierre dat via de achterkamertjes van de politiek dit tot stand heeft gebracht.

  Het geheel is gebouwd door zwaar onderbetaalde buitenlandse bouwkrachten die als een soort van slaven zijn behandeld. Er is zelfs een dode gevallen, omdat BAM zich niet aan veiligheidsvoorschriften houdt.

  Dit soort grote lekken, die in de kern van het gebouw zitten, los je nooit op met lapmiddelen.

  Kan je me trouwens uitleggen wat er aan deze fietsenstalling geavanceerd is precies? Het is gewoon een een grote rechthoekige betonnen schoendoos waar 3 verdiepingen inzitten. Waarvan een deel onder de grond. Poeheeeeee.

 17. Willemradio

  Kan ik mijn waterfiets ook eens normaal stallen.

 18. B-man

  @Kareltje

  U bent voorzitter van een onderzoekscommissie? Of bent u lekker aan het roeptoeteren voor de sensatie?

 19. Louis

  De rijrichting op het tussendek, is ook niet best 😉

 20. Louis

  De rijrichting op het tussendek, is ook niet best 😉

 21. Jos

  @ B-man

  het erge is dat je geen lid hoeft te zijn van de onderzoekscommie, maar gewoon het nieuws hebt moeten bij houden de afgelopen 15 jaar. Al deze losse dossiers (die vaak alleen maar los bekeken worden) leiden bij elkaar opgeteld tot mijn eerdere conclusie, die vrij feitelijk lijkt te zijn. Maar ja, dan moet je wel al 15 jaar het nieuws op de voet volgen.

 22. wollie

  kun je inmiddels met een lift of roltrap vanfuit de stalling naar het stationplein? of moeten minder validen nog altijd het hele stuk teruglopen naar de roltrap naast de stallingsingang?

 23. Anne Marie ten Berge

  Nattigheid.

  Hé wat gek.
  er is een lek
  niet mijn band
  maar aan de rand
  van het dak,
  lekt ‘s Werelds grootst
  gebouwde fietsenbak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).