Grootste fietsenstalling van de wereld wint architectuurprijs | De Utrechtse Internet Courant Grootste fietsenstalling van de wereld wint architectuurprijs | De Utrechtse Internet Courant

Grootste fietsenstalling van de wereld wint architectuurprijs

Grootste fietsenstalling van de wereld wint architectuurprijs
De grootste fietsenstalling ter wereld heeft een Architectizer A+ Award gewonnen. De jury koos het bouwwerk van Ector Hoogstad Architecten in de categorie Transportation infrastucture.

De grootste fietsenstalling ter wereld heeft een Architectizer A+ Award gewonnen. De jury koos het bouwwerk van Ector Hoogstad Architecten in de categorie Transportation infrastucture.

Dat de fietsenstalling bij station Utrecht Centraal bijzonder is door het formaat was natuurlijk al bekend. De stalling heeft al heel wat internationale media-aandacht gekregen. Ook won het bouwwerk eerder de Betonprijs 2017.

In totaal maakten vijf projecten kans in de categorie Transportation infrastucture op de Architizer A+ Jury Award en de Architizer A+ Popular Choice Award. De fietsenstalling in Utrecht ging de strijd aan met het metrostation Keilaniemi in Finland, Marco Polo International Airport in Italië, de Rainbow Bridge in Californië en de Willem II-passage in Tilburg. De Utrechtse fietsenstalling won uiteindelijk de juryprijs.

Architizer is een van grootste online platforms voor en door architecten. De prijzen werden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

5 Reacties

Reageren
 1. Ramon

  Meer dan verdient , fantastisch in functionaliteit en ontwerp. Schitterend gebruik van de dragende constructie van het Bollendak in de stalling. Kan niet wachten tot de stalling binnenkort helemaal af is en je er ook nog eens gewoon dooren kunt fietsen!

 2. Harry

  Is het binnen het budget gebleven? Daar zijn heel veel Utrechters tegenwoordig ook nieuwsgierig naar!

 3. w

  Ik vind de bewegwijzering en borden eenmaal binnen karig en onduidelijk, had beter gekund meen ik. En inchecken bij een apparaat en uitchecken bij een uitcheckman/vrouw, waarom is dat? en vaak kloppen de groene displays met vrije plekken ook niet!

 4. G.H.

  Elke (werk)dag fijn om je fietsje weg te zetten / op te pikken, en soms zie je toeristen zwaar onder de indruk de stalling bekijken. Aanwinst voor de stad.
  Verder wat Ramon zegt.

 5. Eagle

  En wie van de jury leden heeft er ooit op de fiets gezeten ? En er een fiets gestald.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).