Grootste klimpark van Nederland opent binnenkort in Utrechtse wijk Leidsche Rijn Grootste klimpark van Nederland opent binnenkort in Utrechtse wijk Leidsche Rijn

Grootste klimpark van Nederland opent binnenkort in Utrechtse wijk Leidsche Rijn

Grootste klimpark van Nederland opent binnenkort in Utrechtse wijk Leidsche Rijn
In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn gaat op 27 mei het grootste klimpark van Nederland open. Op het terrein, dat de naam ‘Parque West’ heeft, kunnen bezoekers binnenkort de hoogte in klimmen, een vrije val maken en ziplinen langs verschillende routes.

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn gaat op 27 mei het grootste klimpark van Nederland open. Op het terrein, dat de naam ‘Parque West’ heeft, kunnen bezoekers binnenkort de hoogte in klimmen, een vrije val maken en ziplinen langs verschillende routes.

Het hoogtepunt van het park, dat nabij het Máximapark ligt, is een 25 meter hoge klimtoren met 91 hindernissen. In het park is ook een vrije val te vinden en er zijn dertien ziplines, waarmee liefhebbers op grote snelheid door de lucht kunnen vliegen.

In Parque West kunnen dus de durfals terecht, maar er zijn klimparcoursen voor allerlei andere niveaus te vinden. Voor kinderen van tussen de 90 en 129 centimeter lang is er bijvoorbeeld een speciaal miniparcours.

Parque West is onderdeel van De Fabrique Holding. Allart van Eck, mede-eigenaar, laat weten dat het bedrijf nog meer op de planning heeft staan. “Het klimpark is de eerste activiteit van onze nieuwe locatie Parque West. In een volgende fase zal de horeca worden geopend en in de toekomst hebben we nog meer unieke activiteiten in petto!”

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Arjan

  € 39.50 Eur voor 2 uur? Dat zal een foutje zijn denk ik…

 2. w

  @Arjan
  voor de helft als je niet groter bent dan 129cm, mss op je knieen proberen binnen te komen? 🙂

 3. Willow

  Helaas geen foutje Arjan. Wordt alleen te betalen als de baas betaalt..dus voor bedrijfs/overheidsuitjes.

 4. Berk

  Bizar duur inderdaad.

 5. Koel Hoofd

  @Arjan
  Die qu’s maken het geen foutje

 6. Katja

  Parque West ? Gewoon park West

 7. Pee

  En daar moet nog entree voor betaald worden ook.

 8. Klaasjan

  @Katja
  Ziplines…
  Hebben we daar geen Ned. woord voor? Wat is dat voor gemakzucht?

 9. Scherpschutter

  @Arjan

  Hoezo? Dat is inclusief 21% BTW hè? Verder wilt u neem ik aan wel veilig kunnen klimmen en veilig gebruik maken van ziplines en dat betekent dat naast beschermingsmateriaal ook veel begeleidend personeel nodig is en zeker dit laatste is in socialistisch Nederland nu eenmaal prijzig voor een ondernemer…

  Al met al is € 39,50 voor twee uur begeleid klimplezier echt een heel schappelijk prijsje! Daar verdient de ondernemer in kwestie vermoedelijk niet veel aan.

 10. Arjan

  @Scherpschutter
  Neen, ook dat heb je niet juist. Verlenen van toegang tot bijvoorbeeld attractieparken, speeltuinen en siertuinen valt onder het 9%-tarief.

 11. Scherpschutter

  @Arjan

  Dat ik geen gelijk heb over de BTW (bijpuntje) wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen gelijk heb over het gegeven (hoofdpunt) dat € 39.50 een heel vriendelijk prijsje is voor twee uur klimmen inclusief noodzakelijke professionele begeleiding en materiaal.

  Op zo’n groot parcours met heb je minimaal 3-4 man nodig om alles in goede banen te leiden. Reken maar eens uit wat alleen dat al aan kosten zijn voor de ondernemer per dag…

  De prijs is dan ook geen “foutje” van de ondernemer, zoals u stelde, maar een foutje uwerzijds. Om precies te zijn een denkfout die er in de kern uit bestaat dat u alleen de prijs ziet en compleet blind bent voor de achterliggende waarde en kosten.

  Wellicht is Bungelland meer iets voor u? Dat kost maar een tientje en dan kunt u helemaal onbegeleid los samen met de 5-jarigen in met schuim beklede klimrekken. LOL

 12. Aniles

  Wat een idiote prijzen joh, voor minder dan de helft klim je 3uur in een echt klimbos op de veluwe!! Met een veel groter aanbod.
  Uitmelkerij.

 13. Joke

  Dat wordt een duur uitje van 2 uur met 4 kinderen.
  Echt jammer.

 14. .

  Prijs valt echt wel mee. Denk dat Scherpschutter nog aan de lage kant zit met de begeleiding. Veiligheid moet gewoon 100% voorop staan in dit soort gevallen, en dat kost geld voor o.a. personeel, continue onderhoud, inspecties etc etc. Tuurlijk zal er op verdiend worden, maar daar is niets mis mee.

 15. Rose

  @Joke
  Scherpschutter mag het dan een vriendelijk prijsje noemen; we gaan zien of er zich rijen gaan vormen om binnen te komen. Met het weer van de afgelopen weken verwacht ik er niet veel van.

 16. Lisa

  Grootste dit grootste dat…..

  Waarom wil Utrecht eigenlijk van alles het grootste hebben.

  Het is niet dat het of de grootste altijd het leukste betekent……..

 17. Binnenstadbewoner

  Goed nieuws!

  En zeker ook goed nieuws voor de werkgelegenheid. Er staan best wel wat vacatures op hun site.

 18. W.

  @Lisa: “Utrecht” wil dat denk ik niet, het is geen gemeentelijk klimpark, maar ondernemers willen graag zichzelf op de kaart zetten. Zou toch curieus zijn als ze zich afficheren met “middelmatig klimpark, kleiner dan die ene verderop, zie maar of je komt”.

 19. Petra

  @ Katja, Parque West is met ‘que’ ja. Dit is in lijn met de namen vd rest vd bedrijven; DeFabrique en Kartfabrique, vandaar. 😉

 20. Pim

  Ik vond het vooral een spuuglelijk ding binnenin het lint. Verder is er in het park zoveel stedenbouwkundig en landschappelijke zorg besteed, dit lijkt even een niet-zo kleine blunder op dat gebied.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).