Grote actie in Utrecht stationsgebied; 7 arrestaties en 325 processen-verbaal Grote actie in Utrecht stationsgebied; 7 arrestaties en 325 processen-verbaal

Grote actie in Utrecht stationsgebied; 7 arrestaties en 325 processen-verbaal

Grote actie in Utrecht stationsgebied; 7 arrestaties en 325 processen-verbaal
Utrecht Centraal. Foto: Robert Oosterbroek
Bij een grote actie in het stationsgebied, waar onder meer de politie, verschillende vervoersbedrijven en de gemeente Utrecht betrokken bij waren, zijn donderdag zeven personen aangehouden. Ook zijn er 325 processen-verbaal uitgeschreven.

Bij een grote actie in het stationsgebied, waar onder meer de politie, verschillende vervoersbedrijven en de gemeente Utrecht betrokken bij waren, zijn donderdag zeven personen aangehouden. Ook zijn er 325 processen-verbaal uitgeschreven.

De politie schrijft dat dagelijks duizenden mensen het gebied rondom Utrecht Centraal passeren. “Forensen, passanten, kantoorpersoneel, toeristen, dagjesmensen en winkelend publiek. De aantrekkingskracht van dit gebied heeft echter ook een schaduwkant: het gebied is ook aantrekkelijk voor personen met minder goede bedoelingen, waardoor de leefbaarheid […] wordt aangetast.”

Donderdag heeft de politie daarom in samenwerking met NS Veiligheid & Service, handhaving van de gemeente Utrecht, Qbuzz, U-OV, Keolis, Syntus, Arriva en beveiligingsbedrijf Trigion een integrale actie georganiseerd in het stationsgebied.

Inbraak

Zeven personen werden aangehouden voor belediging, het verstoren van de openbare orde en twee personen zijn gearresteerd op verdenking van een woninginbraak een dag eerder. Zij werden aangetroffen in een stadsbus.

De processen-verbaal werden met name uitgeschreven voor zwartrijden, het drinken van alcohol in de openbare ruimte, openbaar dronkenschap, fietsen zonder verlichting en verschillende verkeersovertredingen.

November

In november werd ook al een grote actie in het Utrechtse stationsgebied georganiseerd. Toen werden er vijf personen gearresteerd en 367 processen-verbaal uitgeschreven.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Goede actie maar onvoorstelbare aantallen voor een willekeurige dag. Dit is kennelijk de dagelijkse praktijk waar de burger mee te dealen heeft.

 2. Moniek

  Mooi! Vaker doen, op willekeurige tijden!

 3. Paul

  @Redactie, voor de duidelijkheid in titel noem het gewoon Utrecht Centraal Station, ipv stationsgebied, dat is de naam immers van bouwkundig gebied…

 4. Lombokker

  Goed bezig, dit mogen ze wat mij betreft wekelijks doen.

 5. M

  Fijn! En nu de wijken nog in.

 6. Esrin W.

  Of de hele dag door Lombokker en dan met name na 16.00 als alles wat daar rondhangt onder het bollendak wakker is. Of ben ik nou de enige hier is het is opgevallen dat er bij die schuifdeuren een hoop troep rondhangt. Waar komt dit volk vandaan?

 7. W

  Als vrouw durf ik niet over Stationsplein!
  Dank overheid!
  En weer gaan we dat goede gesprek aan en worden alleengaande vrouwen aangerand! Politiek……..doe daar iets structureels aan svp!
  Oproep namens alle Utrechtse vrouwen!

 8. Massegast

  Massegast is nogal gecharmeerd van het plaatsen van ‘fuiken’. Levert op de Azoveel ook altijd veel op. Politie zou ism Trigion in of bij het station een fuik moeten plaatsen, zodat de gemakkelijke doorloop niet meer mogelijk is. Utrecht Centraal verliest zo onmiddellijk alle aantrekkelijkheid. Maak er een prioriteit van.

 9. Koel Hoofd

  Ah, de oude HC/CS tijden herleven weer.
  Niet zo gek, dergelijke locaties trekken overal ter wereld gespuis aan.
  De enige die dat altijd systematisch keihard ontkennen zijn politici en projectontwikkelaars.

 10. Pee

  Dit geeft alleen maar aan dat het dus hard nodig is om dit soort acties te moeten houden.
  Het is dus voor herhaling vatbaar.
  Ook op meerdere plaatsen lijkt mij het een goed idee.

 11. Michael

  Wanner er bij de twee keer dat er gecontroleerd is zulke aantallen overtredingen zijn, dan kan het beter een maand lang elke dag worden gedaan. Maar doe dat ook bij andere winkelcentra en in de wijken.

 12. UTRECHTSE JANTJE

  Al diegene die nu zijn opgepakt , hadden anders misschien vrijuit gegaan zonder deze actie ! Dus het politie werk loont dus op deze manier …. Ik zeg gewoon vaker DOEN ! ! !

 13. Binnenstadbewoner

  Zo maar twee incidenten. Afgelopen donderdag in een kleine slijterij in HC: man loopt binnen zonder mondkapje. Winkelier spreekt hem daarop aan en direct een agressieve houding met bedreigingen. Geen beveiliger te bekennen.

  Zaterdagavond bij AH to go: een jongen houdt bij de ingang personeel en omgeving in de gaten. Kompaan slaat toe en steelt een magnetronmaaltijd. Politie e BOA’s zien niks en personeel/ vakkenvullers al helemaal niet.

  Niet alleen in stationsgebied maar ook in de stadsparken steeds meer vage types.

 14. Bernhard

  Veel vaker doen. Schoonvegen die bende.

 15. Pol

  Goede actie!

 16. BdV

  Dat was dus best zinvol, maar hoe vaak wordt zo’n integrale actie georganiseerd en hoe snel zal een volgende actie weer nodig zijn?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).