Grote handhavingsacties tegen overlast in Utrechtse wijken West en Zuidwest Grote handhavingsacties tegen overlast in Utrechtse wijken West en Zuidwest

Grote handhavingsacties tegen overlast in Utrechtse wijken West en Zuidwest

Grote handhavingsacties tegen overlast in Utrechtse wijken West en Zuidwest
Archieffoto politiecontrole
De politie en handhavers van de gemeente Utrecht hebben in november gezamenlijke acties gehouden. Er gingen bij de acties ruim 250 mensen op de bon voor onder meer openstaande parkeerboetes, foutparkeren, verkeerd aangeboden afval of fietsen op de stoep.

De politie en handhavers van de gemeente Utrecht hebben in november gezamenlijke acties gehouden. Er gingen bij de acties ruim 250 mensen op de bon voor onder meer openstaande parkeerboetes, foutparkeren, verkeerd aangeboden afval of fietsen op de stoep.

In elke wijk organiseert de gemeente ten minste één keer per jaar een speciale handhavingsactie om te handhaven op overtredingen waar bewoners en ondernemers de meeste overlast van ervaren. De gemeente werkt daarbij samen met partners zoals de politie.

Op meerdere dagen in november 2019 zijn gezamenlijke acties gehouden in de wijken West (onder andere Lombok en Oog In Al) en Zuidwest (Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk) tegen te gaan.

West

In West hebben handhavers dinsdagochtend 26 november een actie gehouden om overlast van fietsers en brommers tegen te gaan. De focus lag op locaties bij de Dafne Schippersbrug, Park Oog in Al, Keulsekade, Spinozaweg en Tanimbarkade.

Er werd gehandhaafd op niet betalen van parkeerkosten, hondenoverlast en er zijn 4 slaapplekken ontruimd die door daklozen gebruikt werden. Naast 16 waarschuwingen, werden er 66 boetes uitgeschreven. Daarnaast is er één wielklem aangelegd vanwege te veel openstaande parkeerboetes.

De politie was aanwezig met een rollerbank en heeft opgetreden tegen fietsen door rood licht, tegen het verkeer in rijden en fietsen op trottoir. Dit leverde in totaal 40 boetes op. In het kader van verkeersveiligheid bij fietsers hebben stagiaires van handhaving fietslampjes uitgedeeld.

Zuidwest

In Zuidwest hebben handhavers op drie vrijdagen extra gehandhaafd op brommers op fietspaden, fietsers op trottoirs, foutparkeren, jeugdoverlast en verkeerd aangeboden afval. Hiervoor hebben zij in totaal 156 boetes uitgeschreven.

De politie heeft ook nog twee personen staande gehouden die niet in het bezit waren van een scooterrijbewijs. Eén scooter is in beslag genomen.

11 Reacties

Reageren
  1. Koel Hoofd

    Slechts 40 boetes voor fietsers met wangedrag?
    Ze zijn slechts een halve dag bezig geweest anders waren het er wel 4.000 boetes geweest.

  2. Hetty

    Koel Hoofd, dat is een waarheid als een stalen ros, klopt als een bus, loopt als een trein. Volgende keer veel langer handhaven, en dan graag de opbrengsten doneren aan de Voedselbank. Zie artikel elders op DUIC.

  3. Koel Hoofd

    Hetty, een maandje tijdens de spitsuren controleren kan de voedselbank 4 maanden vooruit helpen.

  4. GeenStijl@Utrecht

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍😁😁😁😁😁😁

  5. Bob

    In plaats van deze eenmalige acties graag continue handhaving. Het huidige niveau van handhaving is namelijk een lachertje. Twee voorbeelden: 1. De kebab factory in de moskee (lombok) deponeert meerdere jaren structureel haar afval naast de prullenbakken. 2. Het, sinds 2a3 maanden geldende, fietsen parkeerverbod bij de ingang van het station noord tunnel wordt compleet genegeerd. Zo zijn er nog veel met voorbeelden waar de gemeente haar eigen regels beter moet handhaven.

  6. Don

    Stoer hoor fietsers bekeuren, foutparkeren. Ga eens handhaven op de Kanaalstraat. Stoer zeggen dat je in Lombok bent wezen handhaven door even snel wat fietsers te bekeuren maar daar waar het nodig is gebeurt weer niets.

  7. Leo Zandvliet

    Wat een farce. In de Rivierenbuurt zijn ze nog nooit geweest denk ik. Afval, fout parkeren, parkeervakken ergens anders voor gebruiken, hondenpoep, vuurwerk het hele jaar door, kliko’s worden geleegd ook al staan ze niet op de klikoplaatsen, wat er naast staat nemen ze niet mee dus ontstaat zwerfafval. Maar wel komen “vegen”. Ik kan een avondvullend programma inclusief pauze, maken over het totaal gemis aan handhaving. Gemeente neem je verantwoordelijkheid. Die “meldingen app” is een manier om in ieder geval deels deze verantwoordelijkheid in de schoenen van de bewoners te schuiven. Wees daar dan eerlijk over. Tot ziens bij de Gemeenteraadsverkiezingen.

  8. Katja

    Nu nog de ASW.

  9. isabelle

    Laaghangend fruit plukken is dit. Of liever: af en toe het op de grond gevallen fruit oprapen als het niet regent en de zon schijnt.

    Slecht geslaagde Politie-PR.

  10. Wim Vreeswijk

    Des te meer reden om in ALLE 10 Utrechtse wijken politieburo’s 24/7 open te laten zodat de ogen en oren van onze dienders en wijkagenten weer terug komen die alle overtreders in de kraag vatten. Het plan om buro’s te sluiten en de politie terug te laten treden richting nationale politie was ooit een zeer slecht idee van oud-burgemeester/minister van justitie Opstelten. Ook mogen er geen aangiftes meer geseponeerd worden zoals nu gebeurt met 50% van de aangiftes. Aangiftes dienen zoveel mogelijk opgesteld te worden door administratief medewerkers en zo min mogelijk niet door wijkagenten. Al jaren ontstaan zeer geflatteerde jaarverslagen die de werkelijke hoeveelheid criminaliteit verhullen. Ook dient de politiesterkte berekent te worden naar niet alleen 350.000 inwoners maar ook de vele duizenden toeristen die in onze stad verblijven. Ook detenties moeten veel meer versoberd worden en niet de duurste worden met de meeste sterren van heel Europa met 250 euro (!) per dag.

  11. GeenStijl@Utrecht

    Wim Vreeswijk 3/12/2019 – 12:22.
    VREESWIJK FOR PRESIDENT ✋

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).