Grote hennepkwekerij in trambrug tussen Utrecht en Nieuwegein | De Utrechtse Internet Courant Grote hennepkwekerij in trambrug tussen Utrecht en Nieuwegein | De Utrechtse Internet Courant

Grote hennepkwekerij in trambrug tussen Utrecht en Nieuwegein

Grote hennepkwekerij in trambrug tussen Utrecht en Nieuwegein
Bron Google Streetview
De politie heeft een hennepkwekerij gevonden in een van pijlers van de trambrug tussen Utrecht en Nieuwegein. De 200 planten zijn inmiddels vernietigd.

De politie heeft een hennepkwekerij gevonden in een van pijlers van de trambrug tussen Utrecht en Nieuwegein. De 200 planten zijn inmiddels vernietigd.

In de pijler van de trambrug vond de politie donderdagmiddag rond 14.00 uur de hennepkwekerij. De kwekerij is volledig ontmanteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en laat weten dat er nog geen arrestaties zijn gedaan.

24 Reacties

Reageren
 1. ACTK

  Stel je voor: legalisatie. Stel je voor politie en justitie zouden hun tijd kunnen besteden aan nuttiger zaken…

 2. Bernhard

  @ACTK: Ik kan het me heel goed voorstellen. Helaas is het ondenkbaar met rechts-conservatieve en rechts-confessionele partijen in het landsbestuur.

 3. Tim

  Nieuwe manier om de Uithoflijn te financiëren?;)

 4. Michael

  Voor hun is dit nuttig, alleen hun ‘staatswiet’ word gedoogd natuurlijk, zodat er lekker veel belasting kan worden geheven.

 5. Lombokker

  @ACTK
  En dan zitten we opeens met een heleboel werkeloze criminelen.

  Wat denk je dat die gaan doen, zich netjes melden bij het UWV?
  Of zullen die misschien iets anders bedenken om hun inkomen weer op peil te krijgen?

 6. Harry

  Denken jullie nou echt dat legalisatie iets oplost? Kijk eens naar de ervaringen met legalisatie in Canada en een aantal Amerikaanse deelstaten. 1 grote ramp.

  En is het in de praktijk al lang niet zo dat het in Nederland is gelegaliseerd. Er wordt nauwelijks tegen opgetreden, scholieren en studenten verdienen hebben naast eigen gebruik een mooie zakcent met verstoppen en het verzorgen van de distributie. En ouders doen niets of kunnen niets uitrichten om hun kinderen ervan weg te houden.

  Dit probleem is reeds lang, en een groeiend, probleem van dit Land. Het enige wat wordt aangepakt is de schijnheilige aanpak van de rokers terwijl een generatie opgroeit met pillen, lachgas en afvoerontstopper.

 7. GeenStijl@Utrecht

  Wat innovatief, mijn complimenten hóór.

 8. bee

  @Bernhard

  dan moet je niet bij rechts zijn hoor.

 9. Scherpschutter

  Gewoon legaliseren, of beter gezegd: de-illegaliseren. Het is niet aan een overheid om zich met plantptoductie te bemoeien, noch is het absolute recht om je eigen brein vrijwillig te vernietigen met die zooi vervreemdbaar.

 10. dandroef

  Het moet ergens vandaan komen!

 11. Dennis

  Die kwekerij heeft er werkelijk jaren gezeten!
  Bij de Prins Claus brug hebben ze het ook al eens geprobeerd, zeeën van ruimte daar in die afgesloten ruimte en nog voorzien van elektriciteit ook!

 12. Simon

  @Harry, geef eens een voorbeeld van die ‘grote ramp’ in Noord-Amerika.

 13. Koel Hoofd

  Ongelooflijk creatief gevonden. Zo zie je maar weer, crimineeltjes zijn helemaal niet achterlijk omdat ze geen universitaire opleiding hebben genoten. Ze hebben alleen een andere kijk op moraal: geld stinkt niet, wiet wel.

 14. MapleSirup

  @Harry: Canada faalt omdat ze hebben gekozen voor een mindere kwaliteit wiet die duurder in de markt werd gezet dan dat men gewend was.

  Dus, koop jij vandaag de dag een nokia 3310 voor de prijs van een iphone 11? Canadezen ook niet.

 15. 030

  Dit gebeurt wel vaker bij bruggen. Maar zonder “hulp” krijg je als beroepscrimineel geen toegang tot dit soort ruimtes. Politie, let u even op?

 16. 030

  @ Harry: onderzoek je eigen beweringen eens een beetje, wat je zegt over het effect van decriminalisatie in Noord-Amerika is namelijk klinkklare nonsens.

  De rest van je beweringen komen trouwens over alsof je de afgelopen 40 jaar onder een steen hebt geleefd.

 17. wollie

  was zeker een brugklasser…

 18. Angelique

  @Harry
  1 grote ramp? Want?
  Volgens mij kunnen we er een voorbeeld aan nemen.

 19. Steve

  Nieuwe coffeeshop in Nieuwegein???

 20. Patrick

  Ze breken in de technische ruimte.
  Daar zit stroom en blijkbaar genoeg m2 voor 200+ planten.
  2x per jaar een standaard controle van gemeente.
  Geen omwonenden, niemand die er last van heeft 😉

 21. Herman

  Poging om de overschrijding van de Uithoflijn te compenseren….

 22. VincentDV

  Een flinke meerderheid van Nederlanders zien in wiet geen probleem, alleen de overheid doet er moeilijk over. Dat leidt tot de situatie dat de handel in een alledaags product volledig in handen is van criminelen. Dat zijn een paar grote jongens en verder heel veel voetvolk. Er gaat 5 miljard per jaar in om, dat zijn 100.000 jaarsalarissen. Dat is ook wel nodig ook omdat zo ontzettend veel mensen wiet roken, de logistiek daarvan is enorm.

  Dat personeel wordt nu geworven onder kansarme jongeren. Zij worden er letterlijk in gezogen door de drugsbazen die zitten te schreeuwen om personeel.

  Na legalisatie zullen de grote bazen heus geen padvinders worden, maar het aantal jongeren, kinderen vaak nog, dat de criminaliteit in wordt getrokken, zal drastisch afnemen.

 23. Fred

  @Bernhard:
  Welke partijen bedoel je met “rechts-conservatieve en rechts-confessionele partijen in het landsbestuur” ? D66 en CU zijn per definitie links, VVD volgt ook al teveel de lijn van groene klimaatgekte om rechts te mogen heten. CDA waait met alle windjes mee, Nee, hooguit enkele kamerleden kunnen zich laten rekenen tot een conservatieve richting.

 24. Stundez

  Ik vind het sneu voor de gedupeerden. Sterkte en hoop dat je er snel boven op komt en een nieuwe ruimte vind.
  En voor mensen die gelijk denken dat je zowat dood gaat van wiet… Doe eerst een wat beter je huiswerk voordat je domme opmerkingen plaatst. ✌🏻

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).