Grote meerderheid van ruim 400 coronaboetes in Utrecht uitgeschreven in Binnenstad Grote meerderheid van ruim 400 coronaboetes in Utrecht uitgeschreven in Binnenstad

Grote meerderheid van ruim 400 coronaboetes in Utrecht uitgeschreven in Binnenstad

Grote meerderheid van ruim 400 coronaboetes in Utrecht uitgeschreven in Binnenstad
Archieffoto Handhaving Utrecht
Boa’s van de gemeente Utrecht hebben tot op heden 405 coronaboetes uitgeschreven. Een ruime meerderheid van 74 procent van de boetes werd gegeven in de Binnenstad.  

Boa’s van de gemeente Utrecht hebben tot op heden 405 coronaboetes uitgeschreven. Een ruime meerderheid van 74 procent van de boetes werd gegeven in de Binnenstad.  

De Utrechtse fractie van DENK heeft bij de gemeente opgevraagd hoe veel boetes er zijn uitgedeeld en op welke locaties dit is gebeurd. DENK wilde kijken of er in bepaalde wijken veel meer boetes uitgeschreven worden dan andere.

De gemeente heeft een overzicht gestuurd waaruit blijkt dat er 405 boetes zijn uitgedeeld door boa’s. Daarvan is dus met 74 procent een grote meerderheid gegeven aan personen in de Binnenstad, gevolgd door de wijk Oost met 8 procent. De meeste boetes werden uitgedeeld in Park Lepelenburg.

Ook heeft de gemeente toegelicht hoe de keuze werd gemaakt om op bepaalde plekken te controleren. “De inzet op de coronamaatregelen (o.a. bestaande uit toezicht en handhaving op 1,5 meter afstand, de maximale groepsgrootte, het alcoholverbod en de avondklok) is bepaald op basis van meldingen en inschatting van potentieel drukke plekken (waar veel mensen bij elkaar konden komen).”

10 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Ze moeten eens gaan controleren bij de vreetschuren op de Damstraat en Kanaalstraat. Ik kwam er een uur geleden langs, niet veel klanten die zich daar aan de regels houden.

 2. Esrin W.

  Dat bellen en appen op de fiets tijdens het oversteken van kruispunten scoorde ook weer goed las ik ergens.
  Heel goed.

 3. Mark

  Dat is wel een tegenvaller voor Denk. Ze hadden vast gedacht dat de meeste boetes in Overvecht en Kanaleneiland werden uitgedeeld zodat ze daar lekker verontwaardigd over hadden kunnen zijn.

 4. wollie

  tot nu toe alle avondklokken genegeerd en geen diender gezien. het boetebedrag is inmiddels overgemaakt aan een goed doel…

 5. Herman

  Wat een heden zijn die BOA’s toch!
  Hopelijk durven ze net zo streng op te treden tegen overtredingen die veel meer overlast veroorzaken in de stad.

 6. TJA...

  Wat weinig…

 7. Moniek

  Flink hoor, Wollie! U hebt echt goed begrepen waar de maatregel voor dient.

 8. RABE

  Mark Dat heb je goed geformuleerd.
  DENK dacht daar weer wat binnen te halen.
  Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

  Ik hoop dat er met het geld van de boetes wat mensen schadeloos gesteld kunnen worden.

 9. Trebor

  Ja ,, Denk,, dat je gelijk heb!!

 10. Pee

  @Mark 2/4/2021 – 8:28
  Dat heb je heel goed gezien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).