‘Grote regenboogvlag aan de Domtoren niet mogelijk’ ‘Grote regenboogvlag aan de Domtoren niet mogelijk’

‘Grote regenboogvlag aan de Domtoren niet mogelijk’

‘Grote regenboogvlag aan de Domtoren niet mogelijk’
Het had een mooi gebaar kunnen zijn, maar vanwege de veiligheid kan er geen grote regenboogvlag aan de Domtoren gehangen worden. Die wens had een grote meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad wel.

Het had een mooi gebaar kunnen zijn, maar vanwege de veiligheid kan er geen grote regenboogvlag aan de Domtoren gehangen worden. Die wens had een grote meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad wel.

Een groep van negen politieke partijen – PvdA, GroenLinks, D66, Student & Starter, SP, Partij voor de Dieren, CDA, VVD en PVV – vroeg donderdagavond aan wethouder Linda Voortman of er niet een heel grote regenboogvlag aan de Domtoren gehangen kon worden. Dit moest gebeuren op 1 april, omdat het dan precies twintig jaar geleden is dat mensen van het gelijke geslacht kunnen trouwen in Nederland

Een sympathiek idee, vond ook de wethouder, maar het zit er niet in. Voortman zei daarover: “De Dom staat vanwege de restauratie in de steigers. Vanwege de veiligheid en logistieke redenen mag er niets aan de steigers worden bevestigd.”

Toch zal de regenboogvlag wel wapperen vanaf de Domtoren, maar dan vanaf de top. Daar zal de vlag, eentje met een gebruikelijk formaat, gehesen worden. “Daar wordt normaal ook terughoudend mee omgegaan, maar daar maken we nu een uitzondering”, aldus de wethouder.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Kom, kom mevrouw Voortman, niet zo vreselijk formeel doen asjeblieft… er kon toch ook zo’n rood/wit Utrecht doek aan de steiger worden opgehangen, dan kan dat toch ook een regenboogdoek zijn?

 2. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje vindt dit als klinklare onzin klinken…

 3. W

  Daar is de Domtoren niet voor!
  Binnenkort hebben jullie ‘Mark’ van 140 waaraan je alles kan ophangen!

 4. Ponsianus

  Inderdaad de Domtoren niet te veel gebruiken als uithangbord. Dan kan je wel bezig blijven.

 5. W.

  Mooi dat de vlag in elk geval wel aan de top komt te hangen! 🙂

  @Ponsanius: wat is er mis met bezig blijven?

 6. Len

  De Dom is met een beetje verbeelding toch sowieso al een groot fallus symbool, 365 dagen per jaar. Niet zo geforceerd tolerant doen met zijn allen, iedereen wordt gewoon geaccepteerd, ook zonder vlag. Loop maar een keer extra heen en weer van het Vredenburg naar de Bijenkorf.

 7. UTRECHTSE JANTJE

  Beste @Len , wat dat betreft zijn we in Utreg altijd al behoorlijk tolerant geweest , ken jij de uitdrukking van ik zie je Achter de Dom …… verder vind ik dat je wel ‘n beetje gelijk hebt hoor ! En wens ik iederéén , ‘n goed weekend !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).