Grote staking ziekenhuispersoneel in Utrecht: ‘Wij zijn goud waard’ Grote staking ziekenhuispersoneel in Utrecht: ‘Wij zijn goud waard’

Grote staking ziekenhuispersoneel in Utrecht: ‘Wij zijn goud waard’

Grote staking ziekenhuispersoneel in Utrecht: ‘Wij zijn goud waard’
Foto: Robert Oosterbroek
Het Jaarbeursplein in Utrecht is woensdagochtend vol met stakend ziekenhuispersoneel. Het personeel wil een betere cao waarmee een loonsverhoging en betere arbeids- en rusttijden gemoeid zijn.

Het Jaarbeursplein in Utrecht is woensdagochtend vol met stakend ziekenhuispersoneel. Het personeel wil een betere cao waarmee een loonsverhoging en betere arbeids- en rusttijden gemoeid zijn.

Het is de grootste zorgstaking in Nederland ooit volgens de vakbonden. In Utrecht staken het Diakonessenhuis en Sint Antonius, maar het UMC niet omdat ze daar een andere CAO hebben. Doordat het ziekenhuispersoneel staakt konden honderden afspraken de twee Utrechtse ziekenhuizen niet doorgaan.

Feestje

Op het Jaarbeursplein zijn stakers uit het hele land samengekomen om hun eisen kracht bij te zetten. Er worden leuzen gescandeerd, gezongen en gedanst. Ook de 43-jarige Yvonne is aan het dansen, maar heeft een bordje in de hand: “Het lijkt hier nu wel een feestje maar we staan hier voor een serieuze zaak. We staan hier ook niet voor onszelf maar we willen goede zorg kunnen blijven geven.” Een hoop aanwezige zorgmedewerkers dragen bordjes bij zich waarmee wordt opgeroepen een loonsverhoging van 5 procent door te voeren.

Ad Melkert, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, is ook aanwezig om een petitie in ontvangst te nemen. In totaal doen 83 ziekenhuislocaties, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra aan de staking mee.

Ad Melkert in gesprek met actievoerders.

 

 

2 Reacties

Reageren
  1. Hetty

    Een demonstratie met ludieke uitingen, blote borsten, een non-actief en mooie leuzen. Creatief is het ziekenhuispersoneel zeker. Dit bij tijden zware en verantwoordelijke en zeker onmisbare beroep mag best met een veel betere CAO beloond worden. Ik hoop, dat het gaat lukken.

  2. Koel Hoofd

    Staak nog maar een maand door, mijn zege hebben ze.
    Er is helaas niemand die luisterd want men is obsessief bezig met tegen elke prijs op kosten besparen. De overheid vind het namelijk helemaal prima als ziekenhuizen failliet gaan omdat men van mening is dat zorg, iets wat per definitie niet winstgevend is, toch winstgevend moet zijn.

    Maar ja, dat krijg je als mensen die er niet voor geleerd hebben er wel beslissingen over nemen. De prijs van de democratie en het neoliberalisme wat alle politieke partijen nastreven omdat de EU dat dicteerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).