Grote vechtpartij in centrum Utrecht; drie personen gearresteerd | De Utrechtse Internet Courant Grote vechtpartij in centrum Utrecht; drie personen gearresteerd | De Utrechtse Internet Courant

Grote vechtpartij in centrum Utrecht; drie personen gearresteerd

Grote vechtpartij in centrum Utrecht; drie personen gearresteerd
Bron: Instagramaccount Jeugdagent Daniëlle
Meerdere mensen gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar op de vuist in het centrum van Utrecht. De politie heeft uiteindelijk drie personen gearresteerd.

Meerdere mensen gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar op de vuist in het centrum van Utrecht. De politie heeft uiteindelijk drie personen gearresteerd.

“Het begon als een rustige vrijdagavond”, zegt agent Daniëlle. “Het werd onrustig toen rond 04.15 uur zo’n 1.400 feestgangers TivoliVredenburg verlieten.” Op dat moment was het feest Vunzige Deuntjes net afgelopen.

Het was volgens Daniëlle druk op straat en er was daardoor weinig overzicht. Op een gegeven moment werden een aantal mensen agressief. “De agressie was vooral gericht tegen de beveiligers van het poppodium, maar keerde zich daarna ook tegen de politie.”

Bereden politie

De bereden politie kwam al snel assistentie verlenen. Ondertussen waren er meerdere vechtpartijen gaande op het Vredenburg. “Er werd met bekers en flessen gegooid, en één van de collega’s op een paard kreeg een fles op het hoofd. De persoon die de fles gooide is aangehouden”, aldus de jeugdagent.

Er werd versterking opgeroepen en er kwamen meerdere politie-eenheden uit Utrecht om assistentie te verlenen. Toen het eenmaal voor de deur van TivoliVredenburg weer rustig was werd het rumoerig bij de McDonald’s aan de Oudegracht. Na ingrijpen van de politie werd het ook hier weer kalm.

Er zijn meerdere charges uitgevoerd door de politiepaarden. Drie personen zijn gearresteerd en meegenomen naar het bureau.

Vunzige Deuntjes

De ongeregeldheden begonnen toen de bezoekers van Vunzige Deuntjes het poppodium verlieten. In 2015 was het ook al een keer onrustig geweest na vunzige deuntjes. Bezoekers gooiden toen ook met glazen naar de politie.

TivoliVredenburg zei in 2015 maatregelen te nemen om deze ongeregeldheden tegen te gaan.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Toevallig wederom na ‘Vunzige deuntjes’. Zal niets te maken hebben met het soort publiek dat dit soort feesten aantrekt.

 2. Massegast

  Qua NACHTELIJKE geluidsproductie is TivoliVredenburg een permanente bron van overlast. Wisten ze het geluid maar binnen de eigen muren te houden. Als je als gewone burger zoveel overlast veroorzaakt dan weet de Hermandad je wel te vinden. Maar ja, TivoliVredenburg is in deze stad de heilige koe. Een politiek succes. En de Gemeente gaat z’n eigen kinderen natuurlijk niet vermoorden. Intussen betaalt die gewone omwonende burger de prijs. Die GELUIDSOVERLAST werkt als een soort verkapte belasting.

 3. Sjors

  Ik keur geen enkele vorm van agressie of geweld goed, en ik weet niets van dit voorval. Dat gezegd hebbende staat het beveiligingsteam van TivoliVredenburg er wel om bekend echt het bloed onder je nagels vandaan te kunnen halen. Met name willekeurig bezoekertje pesten met machtsmisbruik is een terugkerend thema.

  Ik heb me altijd afgevraagd hoe het kan dat een anders zo professioneel en prettig poppodium zo’n nare beveiligerscultuur heeft gekweekt.

 4. w

  vunzige deuntjes, alleen de naam al trekt kneusjes aan, rb hiphop zeker? en daarna naar de mcdonalds, hoezo voorspelbaar? wat een treurigheid zeg,..

 5. Harry

  @Sjors: die ervaring hebben nog nooit gehad en ik kom er gemiddeld denk ik 2 keer per maand. Ook nog nooit zoiets van vrienden gehoord.

 6. Cico

  Hoe is de Tivoli een politiek succes? De gemeente ligt sinds de verhuizing onder vuur, van kostenoverschreidingen tm geluidslekken en een complete Jazz tak dat wegvalt. Het is niet bepaald een succes geweest en een wonder dat het draait. Maar geluidsoverlast is heel vervelend inderdaad. Ik heb zelf ook de hele dag mogen genieten van de doffe dreunen van een festival verderop.

 7. Thomas

  Ik heb anders heerlijk geslapen hier in Leidsche Rijn.

 8. Michiel

  @Cico Een complete Jazz tak dat wegvalt? Ben je wel op de hoogte van het programma? Qua jazz een uitstekend programma mag ik wel zeggen. Komend seizoen Cecile McLorin Salvant en Christian Scott, wereldsterren. En Transition festival niet te vergeten.

  Mij hoor je niet klagen over TivoliVredenburg. Een uitstekend programma en prachtige zalen. Jammer dat zo’n vechtpartij er een smet op werpt.

 9. Trol

  Ze moeten gewoon stoppen met het organiseren van die commerciële pauper feesten. Past niet in het beleid en het gaat elke keer mis dankzij de amoebes die het bezoeken.

 10. Kadoendra

  Dertig en veertig jaar geleden waren er ook jongeren die ‘s avonds uitgingen. Toentertijd waren er ook jongeren bij die het ook niet doorhadden dat doordat zij over geld beschikte ook daadwerkelijk de kans kregen om ‘s avonds uit te gaan.
  Personen die vaak niet door hebben dat geld een instrument is om leuke dingen te doen in het leven snappen ook niet veel van vrijheid.

  Ik weet niet hoe de actuele stand van zaken in Damascus nu is, maar in 1985 werd na 22.00 uur alle politietaken overgenomen door het leger en ik kan mij nog zeer goed herinneren dat er zelfs geen auto meer was die na dit tijdstip durfde te toeteren.
  Voor degene die eens ‘s avonds uit wil gaan zonder last te krijgen van hersenloze reljongeren moet eens voor de verandering een paar avondjes uit gaan in een dictatuur, want in een dictatuur moet je vooral niet de reljong/relmeisje uit gaan hangen.

 11. Bernhard

  @Trol: Er wordt zo goed als nooit gevochten in en om Tivoli. Alleen bij die hiphop/dancehall feesten. Daar kunnen ze inderdaad beter mee ophouden.

 12. Herman

  “Vunzige deuntjes” hoort thuis in een boerengat zoals Schubbekutteveen.
  Niet in Utrecht.

 13. Hugo Aylva

  De sfeer in TivoliVredenburg is vrijwel altijd goed. Problemen lijken er alleen te zijn wanneer er een andere doelgroep moet worden aangesproken, naast de reguliere bezoekers die TivoliVredenburg altijd trekt. Gewoon niet meer doen.

 14. Koel Hoofd

  Vunzige Deuntjes trekt kennelijk vunzig volk aan? Wat een achterlijke situatie.
  Geen idee over de geluidsoverlast van het echt totaal mislukte Tivoli, maar net zoals Cico de hele dag verplicht moeten meedreunen op een ander mislukt festival een kilometer verder op. Gewoon kappen met het gepeupel vermaken lijkt me steeds vaker een heel goed plan.

 15. Hugo Aylva

  @Koel Hoofd: TivoliVredenburg totaal mislukt? Hoe komt u daar nu bij? Het tegendeel is waar. Ik wil u toch eens adviseren daar een kijkje te gaan nemen, uzelf te trakteren op een lekker drankje en te genieten van de muziek.

  Daarnaast is er geen sprake van buiten meedreunen op muziek, want er is simpelweg geen geluidslekkage naar buiten (binnen overigens ook niet). Denk dat Cico refereert aan de bezoekers van bovengenoemde avond die zich luidruchtig gedroegen op straat.

 16. Arie Stafleu

  In Utrecht mag alles. Straatracen met lachgas, politie en beveiliging lastig vallen. Zal er mee te maken hebben dat Utrecht zich wil profileren als tolerante beschaafde stad. Echt een lachertje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).