Grote verbouwing Jaarsbeursplein gaat beginnen | De Utrechtse Internet Courant Grote verbouwing Jaarsbeursplein gaat beginnen | De Utrechtse Internet Courant

Grote verbouwing Jaarsbeursplein gaat beginnen

Grote verbouwing Jaarsbeursplein gaat beginnen
Nu de Tour de France is geweest, starten de voorbereidende werkzaamheden op het Jaarbeursplein en de Croeselaan voor een grootschalige verbouwing. De komende maanden wordt het plein en een deel van de Croeselaan bouwrijp gemaakt om in januari 2016 te kunnen starten met de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het World Trade Center.

Nu de Tour de France is geweest, starten de voorbereidende werkzaamheden op het Jaarbeursplein en de Croeselaan voor een grootschalige verbouwing. De komende maanden wordt het plein en een deel van de Croeselaan bouwrijp gemaakt om in januari 2016 te kunnen starten met de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het World Trade Center.

Deze week starten de werkzaamheden rond het Jaarbeursplein en de Croeselaan voor de grootschalige verbouwing. Het zal gaan om het verleggen van kabels en leidingen op de Croeselaan, wat vooral in de nachtelijke uren zal gebeuren omdat het een drukke doorgangsroute is voor fietsers en bussen. Ook zullen obstakels als borden, stoepranden en bus- en tramhokjes worden weggehaald. Daarnaast worden de 21 bomen op het Jaarbeursplein gekapt in verband met de bouw van de parkeergarage.

Alle gebouwen rondom het Jaarbeursplein en andere functies de fietsenstalling, de kiss & ride strook en de tramhalte zullen volgens de gemeente bereikbaar blijven. De route er naar toe kan soms alleen wat wijzigen. Zo zullen er vanaf maandag 13 juli andere routes zijn voor fietser en voetgangers over de Croeselaan.

Voor vragen rondom de verbouwing kunnen mensen terecht bij een vast inloopmoment met de aannemer. Iedereen kan elke dinsdag tussen 13.00 en 14.00 uur in de keet van aannemer Van der Steen op het Jaarbeursplein terecht voor vragen, meldingen of wensen. Het eerste inloopmoment is op dinsdag 14 juli 2015.

In 2018 moeten de nieuwe inrichting van het Jaarbeursplein, de ondergrondse parkeergarage en nieuwe gebouwen zoals het WTC klaar zijn.

Bron: CU2030
Bron: CU2030
Bron: CU2030
Bron: CU2030

12 Reacties

Reageren
 1. Bram

  Anders laat gewoon zitten, ziet er prima uit nu. Niks meer aan doen.

  ..nou okay vooruit dan. NOG 10 JAAR tegen een bouwput aankijken.

 2. arpe

  het houdt niet op… niet vanzelf!

 3. Bram

  Zinloos bouwgeweld is een serieuze zaak. Daar maak je je toch hard voor?

 4. Ruud

  Jammer dat negatieve sentiment weer. Jaarbeursplein ziet er voor geen meter uit op dit moment. Kijk naar dat NH Hotel en dat enorm lelijke Beatrix-theater/Jaarbeursgebouw. Laat ze dat ook maar meteen aanpakken.

 5. TP

  We krijgen er wel een mooi autovrij verblijfdplein voor terug (verlengstuk van die mooie trappen). Vervelend van de overlast maar niet alleen kommer en kwel.

 6. beestje

  We hadden zo’n mooi leeg plein. Rond de tour. Alle rondgekwakte fietsen waren weg. Handhaving was ineens geen probleem. Festiviteiten afgelopen en je wordt weer bedreigd door fietsers (met telefoon) in het wandelgebied. En fietsen overal, en door de harde wind zwerven ze letterlijk over het plein. Handhaving is ineens niet meer aan de orde. Jammer.

 7. Herman

  Het is momenteel een lelijk en rommelig plein.

  Het plein wordt kleiner, er worden een aantal flinke gebouwen neergeplemd, naast het WTC komt er ook een gebouw naast de lange zijde van de tramhalte, niet zo goed zichtbaar op de jubel artist impressions…. . De lelijkste kolos die het plein nu lelijk en onaangenaam maakt (Beatrixgebouw) blijft gewoon staan.

  Straks houden we dus een kleiner plein dat tochtig is en veel schaduw heeft. We worden er dus niet veel beter van. Wie er wel beter van worden zijn onze vastgoed vrienden…

 8. Fab

  Wat een ontzettend donker overjarig lelijk gebouw, drukt het Gemeentehuis ook nog eens lekker weg. Het world S(c)hade centre. Welke mensen beslissen dit soort horror? Allemaal langs de Specsavers!

 9. Jan

  Dit wordt bedacht door schreeuwers van is er nog een plekkie op A locatie? vol bouwen die zooi geld moet rollen ! maak onze “bestuurders” verder geen reet uit …………..

 10. Nieuw Jaarbeurs plein.

  Het plein wordt nog levendiger en mooier dan het nu is, en dat is winst. Mooi zou zijn als er nog een theater tegenover het Beatrix Gebouw zou komen. Ook de gevel van het Beatrix gebouw verdient een upgrading met bijvoorbeeld licht elementen, led scherm , en kleuren.
  Op het nieuwe plein zelf vindt ik de geplande bomen storend omdat hiermee het vrij uitzicht wordt beperkt vanaf de prachtige tribune trappen. Het jaarbeurs plein is een perfecte ( grootste) lokatie voor bv manifestaties, en bijvoorbeeld kijken naar WK, EK voetballen op een ( permanent) groot LED scherm… Hopelijk houden planologen/stedenbouwkundige hier mee voldoende rekening.

 11. Jacobson

  Ik vindt het Beatrix gebouw mooi. Een mooi stoer gebouw. Niks mis mee

 12. Uterecht

  Nu we toch met geld smijten in Utrecht: pleaaaaaase verbouw het Beanixgebouw. Idee: zelfde make-over als het kantoor van ASR in Rijnsweerd. Dat veranderde van een betonnen bunker in een mooi, eigentijds, licht, mensvriendelijk gebouw. Als ze slim zijn creëren ze er een open lounge waarvan de grens met het plein onzichtbaar wordt zodat het mensen aantrekt om er wat te drinken en/of eten. Zo maak je het plein levendiger, ook als er geen evenementen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).