Grote verslagenheid bij personeel Kippersluis | De Utrechtse Internet Courant Grote verslagenheid bij personeel Kippersluis | De Utrechtse Internet Courant

Grote verslagenheid bij personeel Kippersluis

Grote verslagenheid bij personeel Kippersluis

‘s Ochtends was het personeel van Kippersluis nog optimistisch. Dit gaan we redden. De dreun kwam om 4 uur toen de uitspraak van het Hof in Arnhem bekend werd. Kippersluis krijgt tot 15 augustus de tijd om de zaak te ontruimen en dan is het over en uit. Met tranen in de ogen luisterden zij naar de verklaring van eigenaar Martin Kippersluis. Het feit dat zij worden overgenomen door de nieuwe eigenaar maakte weinig goed. “Hun” zaak hield op te bestaan. En wie garandeert dat ze in dezelfde samenstelling mogen werken? Mogelijk worden ze over de verschillende Jumbo-vestigingen verspreid. Die angst zat er goed bij ze in.

Nee, ze wilden vandaag niet voor de camera verschijnen. Een geëmotioneerde Martin Kippersluis deed dat wel. Juridisch is er nog de mogelijkheid van cassatie. Maar of ze daar aan beginnen is de vraag. “Nog een paar van deze weken trek ik niet. We gaan er nu voor zorgen dat alles voor het personeel goed wordt geregeld.” Het personeel vermande zich en stond weer klaar voor de klanten. Over een paar maanden in de bedrijfskleding van Jumbo. 

9 Reacties

Reageren
 1. fredvandijk

  En zo verdwijnen alle fijne zaken uit de stad. Ik wens het personeel veel sterkte. En die mijnheer Elzas? Slaap lekker. Je kan weer een paar duizend euro bijschrijven. Voor sommige mensen is het nooit genoeg.

 2. buurtbewoner

  Schande! Weer worden kleine ondernemers het slachtoffer van de expansiedwang van Jumbo. Een fijne supermarkt met uitstekend personeel moet sluiten. Alleen omdat voor huisbaas Elzas de winst nog niet hoog genoeg is. Aan mensen wordt niet gedacht. Maar Elzas, als het een keer niet meezit, dan hoef je op niemand te rekenen.

 3. Toine Goossens

  Als ik in de schoenen van Jumbo en de huurbaas zou staan, dan zou ik ook geen zaken meer willen doen met een ondernemer die verdacht wordt van grootschalige fiscale fraude.

 4. Chris

  Het verhaal ligt wel wat genuanceerder, beste buurtbewoner en fredvandijk. De Kippersluisjes zijn van niet onbesproken gedrag (fraude op fiscaal gebied) en de Jumbo is sterk betrokken bij de wijk waar ze werken (zelfs budget beschikbaar). Ik vind de Jumbo op deze locatie dus uit integriteitsoogpunt en voor de wijk helemaal geen verkeerde zaak.

 5. Dennis

  Jumbo in Utrecht betrokken bij de buurt?
  Ze zijn weggegaan uit Kanaleneiland. In overvecht en op de Ina Boudier Bakkerhof is het ook al een zooitje.
  Als klant wil ik wel eens wat anders.
  Arme medewerkers

 6. Jeroen

  Chris, zolang er geen vonnis is uitgesproken mbt de door jou gesuggereerde fiscale fraude, kan en mag je niet oordelen over onbesproken gedrag.
  In dit land werkt het (gelukkig) zo dat je pas schuldig bent als dat ook echt bewezen is.
  Dit is stemmingmakerij en vind ik niet gepast.

 7. fredvandijk

  Tja, dat was ook zo’n rare opmerking van Elzas. Hij wilde geen zaken doen met mensen die verdacht werden van fraude. Maar een verdachte is nog geen dader. Verder heb ik niet de illusie dat dit argument bij Elzas ook maar een moment heeft mee gespeeld. Het gaat deze man alleen maar om geld. Het lijkt me zinnig om de discussie helder te houden. Voor mij blijft overeind dat er voor de kleintjes in onze stad geen ruimte meer is.

 8. Jeroen

  Helemaal mee eens Fred!

 9. w.h.de groen

  Mij is nog steeds niet helder waarom het hof in Arnhem alle voorgaande vonnissen(4) vernietigd heeft verklaard en Elzas alsnog in het gelijk heeft gesteld ?
  4 vonnissen die allemaal door Kippersluis gewonnen waren.

  Ook wil ik even kwijt dat het FNV een meer dan duistere rol speelt.
  De vraag van hun leden om hulp is niet beantwoord en toen er een gast van het FNV binnenkwam gaf hij aan door Jumbo gestuurd te zijn om het boeltje af te handelen ?
  De afwezigheid van de Utrechtse politiek is ook vreemd omdat er hier toch zoń 50 banen op het spel staan.

  Het hof in Arnhem legaliseert diefstal en het personeel is door alle partijen volledig in de steek gelaten.

  Gelukkig zijn er op de achtergrond nog een aantal partijen aanwezig (BPU-stichting Burp-Anonymous) die een dergelijk gedrag onder geen voorwaarde gaan accepteren.
  Ondertussen hebben we moeten menen de stukken te gaan overleggen met de stichting Sobi van Pieter Lakeman.

  A.s Maandag gaat BPU i.o. met de hr.Martin Kippersluis om te gaan kijken hoe we deze zaak voort gaan zetten.
  Donderdag jl is er een niet mis te verstane mail naar Jumbosupermarkten gegaan waarin we aan hebben gegeven dat we het fijn zouden vinden wanneer de partijen weer aan tafel gaan zitten om een passende oplossing te vinden.

  Wanneer rechters,politiek en bonden nalatig zijn zetten wij in.

  BPU
  W.H. de Groen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).