Growroom met orchideeën op station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Growroom met orchideeën op station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Growroom met orchideeën op station Utrecht Centraal

Growroom met orchideeën op station Utrecht Centraal
Archieffoto: Station Utrecht Centraal
Op station Utrecht komt een bolvormige ‘growroom’ waar reizigers in kunnen gaan staan om tot rust te komen. Het houten gevaarte wordt op 5 september geplaatst en gevuld met orchideeën. 

Op station Utrecht komt een bolvormige ‘growroom’ waar reizigers in kunnen gaan staan om tot rust te komen. Het houten gevaarte wordt op 5 september geplaatst en gevuld met orchideeën. 

Donderdag is het de Dag van de Orchidee. Daarom komt de growroom voor 1 dag op het station in Utrecht te staan.

Het houten bolvormige object gaat gevuld worden met orchideeën. Reizigers kunnen in de bol staan. De initiatiefnemers, Nederlandse orchideeën-kwekers, menen dat het fenomeen ‘Plant Bathing’ de hartslag en bloeddruk verlaagt. Daardoor zouden reizigers tot rust komen.

5 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Ik hoop ten zeerste, dat deze Growroom met rust gelaten word door vandalen, en niet, zoals de voetbaltafel, vernield gaat worden. Mooi initiatief, dat hopelijk een lang leven beschoren zal zijn.

 2. G. de Vries

  Misschien een tip: Ga eens naar de ‘nieuwe Hortus’ ( de botanische tuinen)op de Uithof! Plantenkassen vol met exoten en ook veel orchideeën. Heel rustgevend om daar rond te banjeren.

 3. Uw naam

  @Hetty: “Daarom komt de growroom voor 1 dag op het station in Utrecht te staan.”

  Dat lange leven is dus niet te verwachten, althans niet op Utrecht CS.

 4. Cico

  De geschiedenis herhaalt zich. Toen Hoog Catharijne in de jaren ’70 opende stonden er tropische planten en palmen in hip ontworpen bakken. Konden mensen even uitrusten tijdens het winkelen, een ware beleving! De planten verdwenen echter vrij snel omdat ze later ook werden gebruikt als verstopplek voor harddrugs en naalden.

  Overigens is het positieve effect van planten op mensen wetenschappelijk bewezen. Kwam door die hele discussies over kantoorplanten. Het is geen losse bewering van een paar kwekers om meer hedera te verkopen.

 5. Peter T.

  Hehe, eindelijk wat plantjes in deze oase van beton, glas en staal.
  Tot nu toe is de enige levensvorm op en en rondom Utrecht CS die van de haastige of verdwaalde reiziger en van de mensen die hen gecontroleerd in goede banen moeten leiden.
  O ja: ik zie soms ook wat honden en gekooide katten.

  Wat mij betreft had de stad Utrecht mogen meebetalen aan een met hout betimmerd plafond zoals de stad Rotterdam in Rotterdam CS, maar wellicht dwaal ik nu af.
  Ik verwelkom iedere plant (boom, struik, bloem, whatever) op Utrecht CS.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).