Protest met hangmatvlot op Utrechtse gracht | De Utrechtse Internet Courant Protest met hangmatvlot op Utrechtse gracht | De Utrechtse Internet Courant

Protest met hangmatvlot op Utrechtse gracht

Protest met hangmatvlot op Utrechtse gracht
In Utrecht is het hangmatvlot te water gelaten. De hangmatten die vorige zomer aan bomen hingen worden nu op het water ingezet en zelfs gebruikt om plastic uit het water te halen.

In Utrecht is het hangmatvlot te water gelaten. De hangmatten die vorige zomer aan bomen hingen worden nu op het water ingezet en zelfs gebruikt om plastic uit het water te halen.

Initiatiefnemer Arjan Visscher (29) doet dit als protest op het beleid van de gemeente. Die werkt volgens Visscher namelijk niet echt mee aan het voortzetten van zijn project.

Visscher is de bedenker van de ‘Pop-up hangplek’: een aantal hangmatten die vorig jaar op verschillende plekken in Utrecht kwamen te hangen. Vorig jaar mocht hij van de gemeente een pilot starten en bij succes zou de gemeente het beleid aanpassen. Echter heeft de gemeente hem alleen toestemming gegeven voor een verlengde pilot.

Visscher is ontstemd over dit beleid van de gemeente en gaat daarom, in plaats van de boom in, het water op. Hij onthulde dinsdagmiddag in het bijzijn van fractieleden van het CDA en Student en Starter zijn hangmatvlot.

Het vlot wordt ingezet om plastic uit de grachten te halen, en kan gratis of voor een vrijwillige bijdrage worden gehuurd.

5 Reacties

Reageren
 1. Pablo

  De pilot mag gewoon verlengd worden?
  Waar hangt de gemeente dan spanbanden en spandoeken aan bomen?
  Beetje gekke, dwarse houding als je ‘nee’ krijgt.

  Zonde dat dat afdoet aan de verder positieve insteek van het plastic vissen. Dat had toch prima op zichzelf het doel kunnen zijn ipv als protest tegen de gemeente…?

 2. wollie

  superleuk!

 3. Wessel

  Klopt Pablo, maar deze meneer heeft nog veel meer hangplekken en het oorspronkelijke idee en plan was om die op te hangen.

 4. GeenStijl@Utrecht

  Plastic waste is echt een groot probleem voor iederéén, ook in Utrecht dus.
  Wees realistisch én sla de handen ineen tegen deze vervuiling van de natuur en onze natuurlijke bronnen.
  Super initiatief …….

 5. Pablo

  @Wessel, het kan toch dat de gemeente dat niet (meer) ziet zitten? Beetje kinderachtig om dan te gaan protesteren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).