Hans Wierkx (70) van Café Weerdzicht overleden aan gevolgen corona Hans Wierkx (70) van Café Weerdzicht overleden aan gevolgen corona

Hans Wierkx (70) van Café Weerdzicht overleden aan gevolgen corona

Hans Wierkx (70) van Café Weerdzicht overleden aan gevolgen corona
Bloemen voor de deur van Café Weerdzicht.
Hans Wierkx van het Utrechtse Café Weerdzicht is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij is gestorven aan de gevolgen van het coronavirus.

Hans Wierkx van het Utrechtse Café Weerdzicht is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij is gestorven aan de gevolgen van het coronavirus.

Hans is al sinds zijn geboorte verbonden aan het café op Oudegracht 1. Het was ooit van zijn ouders en het heette toen nog de Bunkerbar. Op een gegeven moment heeft Hans het café samen met zijn neef John Wierkx overgenomen.

DUIC bracht in 2017 nog een bezoek aan Café Weerdzicht. “Hier mag alles. […] Ik wil dat mensen het gezellig hebben”, zei Hans toentertijd.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Eerbetoon

Voor de deur van Café Weerdzicht is een eerbetoon aan Hans gemaakt. Zo hangt er een foto van hem achter het glas en veel mensen hebben een bloemetje neergelegd, zo ook de buurvrouw.

“Ik wist niet dat hij in het ziekenhuis lag. Normaal spreek je elkaar wel vaker, maar nu was het café gesloten vanwege de coronamaatregelen. Erg triest.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Heel triest
  Ik wens nabestaanden veel sterkte

 2. Jopie

  😔

 3. Bill

  RIP Hans, dank voor de mooie jaren bij de Bunkerbar…!

 4. Prim

  Iedereen gecondoleerd en sterkte, maok der een mooie afscheid !!! Gr. Uit Bulgarije

 5. Ingrid

  Gecondoleerd, heel erg triest

 6. Anna Groot

  Het nieuws dat Hans is overleden heeft grote indruk op me gemaakt. Begin jaren tachtig woonde ik in de Kraanstraat en voor mij en m’n vrienden was de Bunkerbar een tweede huiskamer. Bert, Petua, Dickie, Joanet, Erik, Gijs en ik – we waren dagelijks in deze heerlijke kroeg te vinden. Het was het enige café in Utrecht waar ik me als vrouw helemaal veilig voelde en in m’n eentje naartoe kon gaan. Daar zorgden Hans, Rijk en Jan voor. Ik herinner me nog goed de roeiregatta die de Bunkerbar organiseerde op Tweede pinksterdag. Een stevig treffen tussen de bewoners van Wijk C en de studenten uit de Kraanstraat. En wat hebben we ons hun heerlijke ‘broodjes West’ goed laten smaken. Ik wens de familie heel veel sterkte met dit verlies, 70 jaar is veel te jong.

 7. Ann O'Leary

  RIP Hans…..Thanks for all the great times over the last 40yrs……💚

 8. Mick Cussen from Cork

  Very sad to hear about Hans, a true Gentleman with a giant heart, condolences to Trudy and all!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).