Harde knallen in Utrecht veroorzaakt door zware explosieven in Muiderslotplantsoen Harde knallen in Utrecht veroorzaakt door zware explosieven in Muiderslotplantsoen

Harde knallen in Utrecht veroorzaakt door zware explosieven in Muiderslotplantsoen

Harde knallen in Utrecht veroorzaakt door zware explosieven in Muiderslotplantsoen
Foto's: Chantal Spaan
De harde knallen die maandagochtend rond 5.15 uur in Utrecht te horen waren, lijken te zijn veroorzaakt door zware explosieven. Volgens de politie zijn de explosieven tot ontploffing gebracht in het Muiderslotplantsoen.

De harde knallen die maandagochtend rond 5.15 uur in Utrecht te horen waren, lijken te zijn veroorzaakt door zware explosieven. Volgens de politie zijn de explosieven tot ontploffing gebracht in het Muiderslotplantsoen.

De politie kreeg meldingen uit de omgeving van Zuilen, maar ook in Leidsche Rijn, Oog in Al, Maarssen en Vleuten zijn de knallen gehoord. Omdat de knallen uit de omgeving van winkelcentrum Rokade leken te komen, heeft de politie in die omgeving gezocht naar een verklaring.

Een oorzaak werd niet gevonden, maar buurtbewoners meldden bij de politie dat er in het Muiderslotplantsoen afdrukken in de grond te zien zijn. Die duiden volgens de politie op zware explosieven. Welke explosieven er zijn ontploft, moet onderzoek in een laboratorium uitwijzen.

Tekst loopt door onder afbeelding

Geen gewonden

Er is niemand gewond geraakt, maar de politie zoekt wel getuigen van het incident. De politie zegt nog in het duister te tasten over waarom de explosieven zijn afgestoken en roept degene die dit gedaan heeft op om zichzelf te melden.

Verder worden mensen met beveiligingscamera’s gevraagd om de beelden te bekijken en naar de politie te sturen als daarop iets interessants te zien is. “Let daarbij vooral op activiteit tussen 4.45 en 5.30 uur. Dit kunnen mensen op straat zijn, maar ook auto’s of andere voertuigen”, aldus de politie.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Nlz

  Lekker naïef van de politie. Alsof iemand die aan het oefenen lijkt te zijn voor zijn/haar volgende plofkraak zich op het bureau gaat melden…

 2. Kees

  Toch zorgelijk dat er lieden in staat zijn om dergelijke explosies te veroorzaken.

 3. Esrin W.

  O jij denkt dat dit iets is van dit jaar Kees?

 4. herman

  Deze oorzaak is door de politie in scene gezet. In werkelijkheid waren het buitenaardse wezens die een bliksembezoek aan Utrecht brachten.

 5. Massegast

  Inderdaad @Nlz. Deze explosieven zitten natuurlijk in de testfase. Wordt vervolgd.

 6. Rottebert Peermans

  Haha was dus gewoon een vuurwerk bommetje. Ze doen alsof het een terroristische aanslag was.

 7. Michiel

  Lijkt me inderdaad een test voor een plofkraak o.i.d. Zorgelijk.

 8. Scherpschutter

  Zware explosieven…LOL. Dit zijn hooguit wat opgevoerde rotjes.

 9. Kadoendra

  Herman Brood die in de hemel is wil graag voor al zijn DUIC vrienden een toepasselijk lied ten gehore brengen.

  https://www.youtube.com/watch?v=uw7q4pdrQcA

 10. michiel

  Met zulke kleine putjes in het grasveld maak je mij niet wijs dat dat de veroorzaker van die ploffen was.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).