‘Heftig’ incident na kermis Utrechts Griftpark; politie wordt bekogeld en trekt wapenstok ‘Heftig’ incident na kermis Utrechts Griftpark; politie wordt bekogeld en trekt wapenstok

‘Heftig’ incident na kermis Utrechts Griftpark; politie wordt bekogeld en trekt wapenstok

‘Heftig’ incident na kermis Utrechts Griftpark; politie wordt bekogeld en trekt wapenstok
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Het liep vrijdagavond behoorlijk uit de hand in de omgeving van de kermis in het Griftpark in Utrecht. Meerdere mensen gingen met elkaar op de vuist en toen agenten arriveerden werden zij het doelwit van de menigte. Er zijn uiteindelijk drie personen aangehouden.

Het liep vrijdagavond behoorlijk uit de hand in de omgeving van de kermis in het Griftpark in Utrecht. Meerdere mensen gingen met elkaar op de vuist en toen agenten arriveerden werden zij het doelwit van de menigte. Er zijn uiteindelijk drie personen aangehouden.

Vlak nadat de kermis in het Griftpark vrijdagavond dichtging kreeg de politie meerdere meldingen over vechtpartijen in de directe omgeving. Toen de agenten die op de meldingen afkwamen arriveerden keerde de groep zich tegen de politie, waardoor de dienders de wapenstok moesten gebruiken.

Agenten werden bekogeld met onder meer stenen, fietsbellen en asbakken. “Gelukkig is hier niemand bij gewond geraakt”, schrijft de politie. Ook de dienstvoertuigen werden het doelwit van de agressieve kermisbezoekers. Zo is van een auto een band lek gestoken en van een ander voertuig het achterlicht vernield.

“Ook werd er een steen door een portierraam gegooid, terwijl collega’s in het voertuig zaten. Zij kwamen onder het glas te zitten.” De politie spreek over een ‘heftig’ incident. Er zijn uiteindelijk drie personen aangehouden. Twee voor belediging en een voor het niet tonen van een identiteitskaart.

14 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Sja hoe kán dat nou? Het is toch volgens de velen zo’n net park in zo’n nette buurt?

 2. Dymph

  Ik lees 2 aanhoudingen wegens belediging, 1 voor het niet tonen van ID-kaart. Geen aanhoudingen voor geweld?

 3. houtman

  Kermis is altijd gelazer met onfris volk. Laatste keer geweest als je het aan mij vraagt.

 4. Esrin W.

  Nee Dymph, dat zou veel en veel te snel en effectief zijn. Voor het geval het je ontgaan is: Nederland is het land van pappen en nat houden.

 5. Lombokker

  Een aantal jaren geleden werd met veel tamtam aangekondigd dat het belagen van medewerkers van politie en hulpdiensten strenger bestraft zou gaan worden. Onder andere door een gebrek aan opsporingscapaciteit en onwil bij de dames en heren rechters is daar helaas nog niet veel van terecht gekomen.

  Zie hier het resultaat.

 6. Herman

  Lekker ouderwets knokken, eerst met elkaar en daarna eensgezind met z’n allen tegen de pliessie.
  Je had ze beter onderling hun ding kunnen laten doen dus……

 7. Koel Hoofd

  Altijd weer opvallend dit idiote menselijk gedrag:
  Mensen hebben onderling letterlijk slaande ruzie, en wanneer de de politie dan ten tonele verschijnt richt men zich massaal tegen de politie om die te gaan slaan…

 8. Scherpschuttert

  He Esrin, het waren gasten uit Overvecht die aan het vechten waren. Nou goed?

 9. Tiny

  Enerverend spektakel gisteravond, ik zat op de eerste rij en heb me ruim een uur kunnen verbazen. Hoewel ik niet het gehele toneel kon overzien werd er zeker niet massaal geweld gebruikt tegen de politie of met stenen e.d. gegooid. Ik heb niemand iets zien gooien, maar ik geloof direct dat het wel is gebeurd. Dat de politie degenen die dit wel deden niet kon spotten verbaast me niet. Ik neem de politie dus niks kwalijk, integendeel.

  Laat ik er geen misverstand over bestaan; ik denk dat een groot deel van de groep naar de kermis kwam om te irriteren, uit te dagen en een deel allicht voor een knokpartijtje. En niet voor de kermis zelf. En vlak voor tienen werden er met Golfjes en scooters knapen aangevoerd leek het wel.

  Kort vóórdat de politie kwam was de sfeer echt agressief en onrustig en was er onderling gevochten (ving ik op van de gesprekken op straat). Een aantal jongens probeerde de boel te sussen. 100 à 200 etters stonden midden op de Blauwkapelseweg, het parkeerterrein en de directe omgeving. Mijn indruk was dat het snel kalmeerde toen de politie kwam. En vervolgens leek het meer op een bizar spel dan op rellen.

  Binnen een halve minuut loop ik naar de kermis. Paar keer gedaan deze week. Opvallend hoeveel groepjes daar rondlopen die totaal niet met de kermis bezig lijken te zijn en wel op zoek naar narigheid. Dat is toch wel een stuitend fenomeen.

  Ik zal blij zijn als de kermis voorbij is want het kermislawaai ben ik helemaal zat.

 10. buurtbewoner

  @Tiny
  golfjes en scooters?? ik weet genoeg……….

 11. Esrin W.

  Welkom in de échte wereld Tiny. Oók als die pijn doet.

 12. Hetty

  Misschien dan toch gaan werken met entree voor de kermis, en dan kaartjes uitreiken, die gebruikt kunnen worden bij de attracties.
  En als de kermis dichtbij huizen staat, kan beter centrale muziek gedraaid worden dan iedere vermaakzaak zijn eigen geluid. Dan is het gekakofonie stukken minder.

 13. AA

  Dit is geen incident, dit is structurele terreur van een groep wiens parallele samenleving, met bijbehorende destabiliserende/respectloze/agressieve gedrag wordt toegelaten door een groep naievelingen die louter wegkijkt en mogelijke oplossingen voor deze problemen frustreert en moedwillig blokkeert.

 14. Realist

  @Tiny. Scooters en Golfjes… u bedoelt dus ‘knapen’.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).