Doden en gewonde bij ongeluk op de Padualaan op de Uithof | De Utrechtse Internet Courant Doden en gewonde bij ongeluk op de Padualaan op de Uithof | De Utrechtse Internet Courant

Doden en gewonde bij ongeluk op de Padualaan op de Uithof

Doden en gewonde bij ongeluk op de Padualaan op de Uithof
Er zijn twee doden gevallen bij een heftig ongeluk op de Padualaan op de Uithof. Een bus kwam in botsing met een personenvoertuig waarop de auto tegen een paal is geknald.

Er zijn twee doden gevallen bij een heftig ongeluk op de Padualaan op de Uithof. Een bus kwam in botsing met een personenvoertuig waarop de auto tegen een paal is geknald.

Een geschrokken getuige vertelt: “Ik zat in buslijn 12 toen we aankwamen bij het kruispunt waar de trambaan wordt aangelegd. Daar kwam de bus in botsing met een auto, die met een flinke vaart kwam aangereden, waarop de auto tegen een paal knalde.”

Aan het begin van de avond werd duidelijk dat er drie personen in de auto zaten. Al snel kwam het nieuws naar buiten dat één persoon was overleden. Een paar uur later werd duidelijk dat er ook een tweede dodelijk slachtoffer te betreuren is. De derde inzittende ligt gewond in het ziekenhuis.

De inzittenden van de lijnbus hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

3e647cc8-c833-4fce-8225-782f3fc8143d

297d2f57-4818-4b6a-8b93-907a6396fb22

13 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Afschuwelijk. Heel veel sterkte voor de nabestaanden en betrokkenen.

 2. Adel Noppert

  Ambulance heli? Het ziekenhuis is letterlijk 800m verder, zelfs dragen is sneller

 3. waldorff

  Aan Adel: aan boord van een TRAUMA-helikopter bevindt zich een TRAUMA-arts, dit in tegenstelling tot de verpleegkundige in een ambulance…

 4. M van Doorn

  Jammer dat dit gebeurde ,een naschok nog voor de bus chauffeur,
  Ik wens hem veel sterkte.en de families van de drie mensen die in de auto zaten

 5. bas

  Zal de buschauffeur ook op een of andere manier geanticipeerd hebben? Die hebben er zelf wel een handje van om te lang en te hard door te rijden.
  Als je een auto met hoge snelheid aan ziet komen let je wel op en rem je af, vermoed dat de chauffeur pas heeft geremd toen het te laat was (buschauffeur eigen, kijk maar eens in het centrum hoe idioot hard ze doorrijden voordat ze remmen).

 6. Jansen

  @ Bas

  Wat een nutteloze bijdrage die alleen maar de buschauffeur in dezen in een kwaad daglicht stelt, terwijl die man waarschijnlijk een trauma van jewelste heeft.

  Speculeren heeft geen enkele zin. Misschien hield de buschauffeur zich keurig aan de regels en werd hij verrast. We weten het niet en het is eigenlijk zinloos om ergens de schuld te willen leggen. Er zijn twee mensen dood. Punt.

 7. Buschauffeur stad UTRECHT

  Diegene die nu speculeren over de Buschauffeur,ga eens een dagje met iemand mee voor in de bus.
  Dan weet je wat wij de hele dag door meemaken.

 8. Inez

  Als je nou niets nuttig te zeggen hebt zeg dan niks Bas!! In dit geval zijn er toch alleen maar verliezers. Sterkte voor de buschauffer en alle nabestaanden!

 9. Jenny

  Je hebt gelijk Bas

  Als je naar de plek toegaat zijn daar hoge zandbergen ..De chauffeur heeft geen enkel overzicht over het hele kruispunt
  Zijn licht springt op vrij en hij gaat en rijd gewoon hoppa het kruispunt over zonder het eerst te overzien .. We hebben gisteren 4 bussen afgewacht en ze deden alle 4 het zelfde schande echt schande, het is een zeer druk kruispunt waar zelf werkonderhoud bezig is..
  Nee gewoon doorkarren zonder eerst te stoppen en nogmaals door de zandbergen heeft hij 0,0 zicht op het kruispunt
  Wij zijn er een broertje door verloren wie volgt..

 10. Jansen

  Beste Jenny. Volgens mij is het normaal dat auto’s door groen licht rijden en dan snel een snelheid van 50 hebben, ook bussen; vandaar staan er ook stoplichten. Zeker nu, met de werkzaamheden zij ze zeer belangrijk. De auto is keihard door rood gereden en daar ligt de oorzaak van het ongeluk. Dat heeft onderzoek uitgewezen.

  Of de chauffeur echt keihard doorgekard is en geen overzicht had, daar van hebben wij geen weet en het is niet zo netjes om nu van alles te suggereren. Zeker niet naar de chauffeur toe die zelf slachtoffer is van iemand die keihard door rood reed en voor zijn bus terecht kwam.

  Kinderen van 5 leren en begrijpen dat je op kruispunten niet door rood heen gaat. Dat is de aanleiding en oorzaak van het ongeluk.

  Het is logisch dat je verdrietig bent, maar je moet niet de schuld gaan verleggen. Ik ben het met je eens dat ook buschauffeurs goed oog moeten hebben voor de andere weggebruikers, ook al hebben ze voorrang. Sommige buschauffeurs doen dit niet, heel veel buschauffeurs ook wel. Zaak van de werkgever en in de eerste plaats de chauffeurs zelf om niet te hard te rijden en voorzichtig te rijden. Ik ken een aantal chauffeur die zich soepel en voorzichtig door het Utrechtse voortbewegen. Diegene die denken dat ze onaantastbaar zijn moeten zichzelf eens in de spiegel kijken, maar deze chauffeur, die niet de oorzaak was van het ongeluk wens ik echt oprecht heel veel sterkte toe.

  Veel sterkte gewenst en gecondoleerd.

 11. saskia

  Mijn man is ook buschauffeur. .makkelijk he de buschauffeur de schuld te willen geven..weet niet of jullie het weten die gast reed 100 km per uur en door rood en even daarvoor bijna een fietser geschept..hebben jullie enig idee hoe buschauffeurs hiervan schrikken..Dus belachelijke uitspraak..buschauffeur heeft nog een noodstop gemaakt.Er wirdt zoveel aandacht geschonken aan diegene die overleden zijn maar als je met zo.n snelheid rijdt tjah…sterkte voor de buschauffeur en al diegene die het gezien hebben

 12. Nisha

  Saskia als eerste wil ik jou vragen of je erbij was toen dat gebeurde…zo nee?
  Dan moet jij liever je kop dicht houden,want je weet niet precies wat er is gebeurd….
  Kom niet partij van je lieve man en de buschauffeurs nemen….
  Was jij de fietser???Dus ja?dan zou dat leuk zijn voor jou.
  Was jij geen fietser?jammer dan
  Je weet niet wat de nabestaanden voelen …..
  Dus volgende keer eerst goed weten en dan kwebbelen

 13. Sis

  Saskia je was er niet bij dus aub ga geen dingen verzinnen! Wie zegt dat er 100 werd gereden?!! Wil je gewoon niks zeggen als je er niet bij was!! Er is nog niks gebleken er zijn ook geen remsporen tevens heefr de buschauffeur gele haaien tanden! inderdaad er zijn 2 bergen zand totaal geen overzicht op de auto’s . Dus om nog volledig de bestuurder de schuld te geven is ook lariekoek!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).