Hekken bij Muntsluis worden volgende week geplaatst; ‘hebben een zo neutraal mogelijke vormgeving’ Hekken bij Muntsluis worden volgende week geplaatst; ‘hebben een zo neutraal mogelijke vormgeving’

Hekken bij Muntsluis worden volgende week geplaatst; ‘hebben een zo neutraal mogelijke vormgeving’

Hekken bij Muntsluis worden volgende week geplaatst; ‘hebben een zo neutraal mogelijke vormgeving’
De Muntsluis bij Utrecht
De hekken die de landtongen bij de Utrechtse Muntsluis in de zomernachten afsluiten worden volgende week geplaatst. Er is bij de keuze van het hekwerk rekening gehouden met de monumentale omgeving.

De hekken die de landtongen bij de Utrechtse Muntsluis in de zomernachten afsluiten worden volgende week geplaatst. Er is bij de keuze van het hekwerk rekening gehouden met de monumentale omgeving.

Eerder deze maand werd bekend dat er definitief hekken worden geplaatst bij de Muntsluis. Hiermee kunnen de landtongen tijdens de nachtelijke uren worden afgesloten, zodat omwonenden geen overlast meer hebben van recreanten.

De hekken worden woensdag en donderdag geplaatst door Rijkswaterstaat, eigenaar van de landtongen. Zodra de afsluiting gereed is gaan de hekken tussen 22.00 en 08.00 uur dicht en kunnen de mensen dus geen gebruik meer maken van het recreatiegebied.

In juli, juni en augustus blijven ze op donderdag, vrijdag en zaterdag een uurtje langer open en buiten het recreatieseizoen – de periode tussen 1 oktober tot en 31 maart – worden de landtongen ’s nachts niet afgesloten.

Vormgeving

De afdeling Erfgoed en het Bureau Commissie Welstand en Monumenten waren nauw betrokken bij de aanvraag van de hekken om ervoor te zorgen dat de afsluiting niet contrasteert met de omgeving. “De hekken hebben een zo neutraal mogelijke vormgeving in een donkere kleurstelling, die niet concurreert met de bestaande monumentale hekwerken”, aldus gemeente Utrecht.

Rijkswaterstaat betaalt voor zowel de hekken als de plaatsing. In oktober 2022 wordt gekeken of de afsluiting het gewenste effect heeft. Er wordt nu dan ook gesproken van een proef.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Wie gaat er ‘s avonds de hekken afsluiten en voorafgaand de landtongen schoon vegen cq de boel ontruimen? Boa’s? Politie? RWS? Bewoners?

 2. Pol

  “De hekken hebben een zo neutraal mogelijke vormgeving in een donkere kleurstelling, die niet concurreert met de bestaande monumentale hekwerken”, aldus gemeente Utrecht.

  Dat klinkt alsof het geen mooie hekken gaan worden…….

 3. Bob

  @Erwin, wat maakt jou dat nou uit? als jij het maar niet hoeft te doen toch?

 4. bawang putih

  met een bootje (of iets anders wat drijft) kun je er alsnog komen btw…

 5. cas

  Misschien ook wel mooi als ze die lelijke woonboten daar weghalen… knapt het hele stuk van op.

 6. Chris

  Wat zal dat een opluchting voor de bewoners zijn. Goed geregeld.

 7. Kadoendra

  @cas 24/4/2021 – 17:19

  “Misschien ook wel mooi als ze die lelijke woonboten daar weghalen… knapt het hele stuk van op.”

  Juist, want wat zijn die drijvende dozen toch enorm lelijk!

 8. Erwin

  @bob: ik voorzie zomerse relletjes rond een uur of 10. Lijkt me voor rws-medewerkers geen dagelijkse kost. Maar je hebt gelijk: boeie!!

 9. Koel Hoofd

  Hopelijk zitten er ook scherpe punten op de hekken want anders gaat het feest gewoon door.

  @cas, dat is een hele misselijke elitaire opmerking.

 10. wollie

  als we zowel hekken als woonboten roze verven past het mooi bij elkaar.

 11. Ed

  @erwin dat mogen de bewoners doen wat mij betreft. Het is sowieso in en in-triest dat de gemeente aan dat gezeur van bewoners gehoor heeft gegeven. Die landtongen fungeren gewoon als een parkje en het is leuk en mooi dat je daar woont maar in een parkje gaan mensen zitten genieten van de omgeving. Denk je dat omwonenden van een willekeurig parkje in Utrecht -die ook last hebben van hangers- dit voor elkaar krijgen? Daar moeten ze ook gewoon de politie bellen als het te erg wordt.

 12. Kadoendra

  @wollie 24/4/2021 – 20:32

  “als we zowel hekken als woonboten roze verven past het mooi bij elkaar.”

  En nu komen genialiteit en humor samen!

 13. Henk

  Triest

 14. Strandgast

  Een proef is het niet .de hekken worden alvast geplaatst maar kunnen nog niet op slot , pas als alle procedures gelopen zijn gaat het kunstwerk definitief op slot.
  Rijkswaterstaat heeft namelijk niet de mogelijkheid om te mogen handhaven. En zeker niet de mannen die het strandje hardhandig te komen schoon vegen . Stel je voor dat er gewerkt moet gaan worden🥵
  Het gaan touwladdertjes worden langs het Amsterdamrijnkanaal of dat wenselijk is 🤔?

 15. Herman

  Hekken, avondklok, testen…… de overheid heeft ons bijna totaal in haar grip

 16. Esrin W.

  Top. Snel geregeld ook. Ik ga woensdag kijken bij de plaatsing.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).