Henk Kummeling nieuwe rector magnificus Universiteit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Henk Kummeling nieuwe rector magnificus Universiteit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Henk Kummeling nieuwe rector magnificus Universiteit Utrecht

Henk Kummeling nieuwe rector magnificus Universiteit Utrecht
De nieuwe rector magnificus van de Universiteit Utrecht: Henk Kummeling
De Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht heeft prof. dr. Henk Kummeling benoemd tot rector magnificus. Hij volgt per 1 juni 2018 prof. dr. Bert van der Zwaan op. Kummeling is momenteel universiteitshoogleraar in Utrecht.

De Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht heeft prof. dr. Henk Kummeling benoemd tot rector magnificus. Hij volgt per 1 juni 2018 prof. dr. Bert van der Zwaan op. Kummeling is momenteel universiteitshoogleraar in Utrecht.

“De Universiteit Utrecht krijgt met Henk Kummeling opnieuw een zeer betrokken en ambitieuze rector”, zegt de voorzitter van de Raad van Toezicht, prof. dr. Emmo Meijer. “Hij is een wetenschapper met een disciplineoverstijgende visie en uitstraling. Ook heeft hij een groot hart voor onderwijs.”

Kummeling (1961) studeerde rechten in Nijmegen waar hij in 1988 ook promoveerde. In 1994 werd hij benoemd tot hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Katholieke Universiteit Tilburg. Sinds 1995 is hij hoogleraar in Utrecht, waar hij van 1 september 2008 tot 1 september 2014 decaan was van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. In 2015 benoemde het College van Bestuur hem tot universiteitshoogleraar vanwege zijn grote wetenschappelijke staat van dienst.

Docent van het jaar

Studenten rechtsgeleerdheid in Utrecht en Tilburg hebben hem verschillende keren uitgeroepen tot ‘docent van het jaar’. Kummeling heeft veel zin in zijn nieuwe functie. “Onze universiteit heeft een strategisch plan met prachtige ambities: meer interdisciplinariteit in onderzoek en onderwijs, internationalisering, kleinschalig en intensief onderwijs en verdere maatschappelijke verankering van de universiteit. Ik zie er naar uit om daar verder vorm aan te geven, in een inspirerende dialoog samen met mijn collega’s in het CvB, faculteitsbestuurders, de medezeggenschap, medewerkers en studenten.”

De symbolische rectoraatsoverdracht zal plaatsvinden tijdens de 382ste diesviering van de universiteit in de Domkerk op 26 maart. Bert van der Zwaan gaat dan met emeritaat. De universiteit is hem voor zijn grote verdiensten zeer erkentelijk. “Hij heeft de afgelopen jaren een hele stimulerende rol gespeeld bij het versterken van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht”, aldus Emmo Meijer.

DUIC schreef eerder een uitgebreid artikel over de afzwaaiende Bert van der Zwaan. Lees dat hier terug.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).