Herdenkingsdienst voor Els Borst in Domkerk | De Utrechtse Internet Courant Herdenkingsdienst voor Els Borst in Domkerk | De Utrechtse Internet Courant

Herdenkingsdienst voor Els Borst in Domkerk

Herdenkingsdienst voor Els Borst in Domkerk

Els Borst krijgt een herdenkingsdienst in de Domkerk. De oud-minister overleed maandag bij haar huis in Bilthoven. Het is nog onduidelijk of Borst is overleden door een ongeluk of een misdrijf. 

Borst werd maandag in de garage van haar woning gevonden door een vriendin. Nederland reageerde geschokt op haar dood. Borst was namens D66 minister van Volksgezondheid in de kabinetten Kok 1 en 2. Ze was verantwoordelijk voor de huidige euthanasie-wet en onder haar bewind werd de basisverzekering ingevoerd. In 2012 werd Borst benoemd tot minister van Staat. Deze eretitel wordt alleen in uitzonderlijke gevallen toegekend, aan politici die geen publieke functie meer vervullen.

Zaterdagochtend is er een herdenkingsdienst in de Domkerk voor de oud-minister. Hierna wordt ze in besloten kring begraven.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).